Saturday, February 7, 2015

ကေရကရာ


ျမန္မာ့အစားအစာ ကေရကရာကို ေကာက္ညွင္းစပါးကေန လုပ္ပါတယ္။ ေကာက္ညွင္းစပါးေတြကို မိုးျဗဲဒယ္ထဲထည့္ျပီး
အေပၚကေန အဖံုးအုပ္-ေအာက္ကေန အပူတိုက္ရင္
ေကာက္ညွင္းေပါက္ေပါက္ေတြ ရလာပါမယ္။
ေကာက္ညွင္းေပါက္ေပါက္ကို အမႈန္႕ျဖစ္ေအာင္လုပ္ျပီး သကာရည္နဲ႕နယ္ပါ။ သကာရည္မဟုတ္ရင္လည္း
ထန္းညက္ရည္၊ သၾကားရည္ပ်စ္ပ်စ္နဲ႕နယ္လို႕ရပါတယ္။
အုန္းသီးကို ဂ်စ္ထိုးျပီး သၾကားနဲ႕ယိုထိုးပါ။ နွစ္သက္ရင္ ဒူးရင္းယိုထည့္နိုင္ပါတယ္။ နယ္ျပီးသားကေရကရာကို ေအာက္ကေန လက္မ၀က္ေလာက္ အထူတစ္ထပ္ခင္းပါ။ အေပၚကေန ဌာပနာတစ္ထပ္ခင္းပါ။ အေပၚဆံုးကေန ကေရကရာတစ္ထပ္တင္ပါ။
ျပီးရင္ ေပါက္ေပါက္မႈန္႕ကို အေပၚဆံုးကေနျဖဴ းပါ။ အေပၚကေန စကၠဴျဖန္႕ခင္းျပီး လက္နဲ႕ဖိေပးပါ။ စကၠဴ ခင္းတာက လက္ကို မုန္႕ မကပ္ေအာင္လို႕ပါ။ ျပီးမွ အေပၚကေန အေလးတစ္ခုခုတင္ျပီး ဖိထားေပးပါ။ ျပီးရင္ လိုသေလာက္ လွီးျဖတ္ နိုင္ပါတယ္။
မလိုင္ကေရကရာလုပ္ခ်င္ရင္ေတာ့-
ႏြားနို႕စစ္စစ္ကိုမီးေအးေအးနဲ႕ မလိုင္တက္ေအာင္က်ိဳ ပါ။
မလိုင္အခ်ပ္လိုက္ကို သံဒယ္အိုးအျပန္႔မွာ မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ အိုးပူကပ္ပါ။
ျပီးရင္ ေစာေစာကနည္းအတိုင္း ျဖန္႔ခင္းထားတဲ့ အုန္းသီးေပၚကေန မလိုင္အခ်ပ္လိုက္တင္ပါ။ ဒါဆို မလိုင္ကေရကရာ ရပါျပီ။


Shared from ခ်က္ၾကမယ္ေဟ ့မေကာင္းတေကာင္း-အန္တီေလာ္ရာရဲ ့ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား (FB)

No comments:

Post a Comment