ဒီဟင္းပြဲအမည္ကို ကြၽန္ေတာ္ကိုယ္တိုင္ အမည္ေပးပါတယ္။ ငယ္ငယ္က ပေလာင္တိုင္းရင္းသူနဲ႔ အိမ္ေထာင္က်တဲ့ ကြၽန္ေတာ့္အစ္ကိုဝမ္းကြဲရဲ႕ ပန္းေဂၚဖီစိုက္ခင္းထဲမွာ ကြၽန္ေတာ့္မရီး ခ်က္ေကြၽးတဲ့ဟင္းေလးကို အမွတ္တရရိွလို႔ ေပးလိုက္မိပါတယ္။
စိုက္ခင္းထဲမွာ စားစရာက႐ွား၊ အလုပ္ပန္းတာေၾကာင့္ ဘယ္လိုပဲနည္းစနစ္မမွန္စြာ ခ်က္ျပဳတ္ထားသည္ျဖစ္ေစ.. စားေကာင္းတာေတာ့ အမွန္ပါပဲ။
ၾကက္သား...............၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္နီ.............၂လုံး
ခ်င္းေသးေသး..........၁တက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ.............၃တက္
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္.၅ေတာင့္ခန္႔
မုန္ညႇင္းစိမ္း.............၁စည္းခန္႔
မိႈ.............................အနည္းငယ္
ၾကက္သားကို အတုံးငယ္မ်ားတုံးၿပီး ေထာင္းထားေသာခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္နီတို႔ႏွင့္အတူ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ျဖင့္
အရသာနယ္ပါ။
ခ်က္မဲ့အိုးထဲမွာထည့္ၿပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အဖုံးပိတ္ၿပီး စတင္အပူေပးပါ။
ၾကက္သားတစ္ဝက္ခန္႔က်က္ၿပီဆိုရင္.. ၾကက္သြန္နီ ႐ွစ္စိတ္ခြဲ၊ မိႈ၊ မုန္ညႇင္းစိမ္းတို႔ထည့္ၿပီး ေခတၱခဏ အဖုံးျပန္ပိတ္ပါ။
ေနာက္ဆုံး သံပုရာသီးတစ္ျခမ္းေလာက္ညႇစ္ၿပီး ေတာင္ယာဆန္နီၾကမ္းၾကမ္းနဲ႔ ထမင္းၿမိန္ေစခဲ့တဲ့ ေတာင္ယာဟင္းတစ္ခြက္ေပါ့။
--------------
Photo and Credit to: ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment