Thursday, May 12, 2016

ပေလာင္ ေတာင္ယာဟင္း



ဒီဟင္းပြဲအမည္ကို ကြၽန္ေတာ္ကိုယ္တိုင္ အမည္ေပးပါတယ္။ ငယ္ငယ္က ပေလာင္တိုင္းရင္းသူနဲ႔ အိမ္ေထာင္က်တဲ့ ကြၽန္ေတာ့္အစ္ကိုဝမ္းကြဲရဲ႕ ပန္းေဂၚဖီစိုက္ခင္းထဲမွာ ကြၽန္ေတာ့္မရီး ခ်က္ေကြၽးတဲ့ဟင္းေလးကို အမွတ္တရရိွလို႔ ေပးလိုက္မိပါတယ္။

စိုက္ခင္းထဲမွာ စားစရာက႐ွား၊ အလုပ္ပန္းတာေၾကာင့္ ဘယ္လိုပဲနည္းစနစ္မမွန္စြာ ခ်က္ျပဳတ္ထားသည္ျဖစ္ေစ.. စားေကာင္းတာေတာ့ အမွန္ပါပဲ။

ၾကက္သား...............၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္နီ.............၂လုံး
ခ်င္းေသးေသး..........၁တက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ.............၃တက္
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္.၅ေတာင့္ခန္႔
မုန္ညႇင္းစိမ္း.............၁စည္းခန္႔
မိႈ.............................အနည္းငယ္

ၾကက္သားကို အတုံးငယ္မ်ားတုံးၿပီး ေထာင္းထားေသာခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္နီတို႔ႏွင့္အတူ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ျဖင့္
အရသာနယ္ပါ။

ခ်က္မဲ့အိုးထဲမွာထည့္ၿပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အဖုံးပိတ္ၿပီး စတင္အပူေပးပါ။

ၾကက္သားတစ္ဝက္ခန္႔က်က္ၿပီဆိုရင္.. ၾကက္သြန္နီ ႐ွစ္စိတ္ခြဲ၊ မိႈ၊ မုန္ညႇင္းစိမ္းတို႔ထည့္ၿပီး ေခတၱခဏ အဖုံးျပန္ပိတ္ပါ။

ေနာက္ဆုံး သံပုရာသီးတစ္ျခမ္းေလာက္ညႇစ္ၿပီး ေတာင္ယာဆန္နီၾကမ္းၾကမ္းနဲ႔ ထမင္းၿမိန္ေစခဲ့တဲ့ ေတာင္ယာဟင္းတစ္ခြက္ေပါ့။

--------------
Photo and Credit to: ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား

No comments:

Post a Comment