Thursday, May 12, 2016

မွ်စ္ခ်ဥ္ နဲ႕ ၀က္သား


မွ်စ္ခ်ဥ္္နဲ. ၀က္သားဆိုရင္.. Admin က ကိုယ္တိုင္လုပ္မွ်စ္ခ်ဥ္(သို.) ဇာတိၿမိဳ.က မွ်စ္ခ်ဥ္ကို အၾကိဳက္ဆုံးပါ။ အခ်ိဳ.မွ်စ္ခ်ဥ္ေတြက ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးၿဖစ္မေနပဲ ထုံေနတဲ့ပာာမ်ိဳးကို မႏွစ္သက္ပါဘူး..။

မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႕ ၀က္သား
************

မွ်စ္ခ်ဥ္...........................၁ ပိႆာ
၀က္သုံးထပ္သား...............၅၀ က်ပ္သား
ငပိ................................၁ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
သၾကား..........................၁ဇြန္း(...........။......)
ၾကက္သြန္နီ.....................၄ လုံး
ခ်င္း................................၁တက္
နႏြင္းမွဳန္. ........................အနည္းငယ္
ဆား+ပာင္းခတ္မွဳန္. ...........သင့္ရုံ

ပထမဆုံး..မွ်စ္ခ်ဥ္က..အရမ္းအခ်ဥ္လြန္ေနတာမ်ိဳးဆိုေရစစ္ၿပီး.. ေရတစ္ထပ္ေလာက္ေဆးပါ။ ခ်ဥ္ခါစအသစ္သုံးမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ေဆးစရာမလိုပါဘူး..။

အိုးတစ္လုံးမွာ မွ်စ္ခ်ဥ္ေတြကိုထည့္ၿပီး.. ၾကက္သြန္နီ၁ လုံးနဲ.ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ပါးပါးလွီးထည့္ကာ.. နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္၊ ငပိထည့္ကာ ေရ ၁လီတာေလာက္ထည့္ၿပီး.. က်ေနေအာင္ ၿပုတ္ထားပါ။

ထိုစဥ္အတြင္း.. ၀က္သုံးထပ္သားေတြကို ၁လကၼခြဲအရြယ္ေလာက္ တုံးၿပီး က်န္တဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္းေထာင္းတို.နဲ.ေရာနယ္ၿပီး..သၾကား၊ ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.နဲ.နယ္ၿပီး..လုံးခ်က္ပါ။

၀က္သားကလည္းတစ္၀က္က်က္ေလာက္ႏွဴးၿပီး..မွ်စ္ခ်ဥ္ကလည္းၿပဳတ္တာ က်ေနၿပီဆိုမွ.. မွ်စ္ခ်ဥ္အိုးထဲကို ၀က္သားေတြေပါင္းထည့္ပါ။

မီးအရိွန္ကိုေလွ်ာ့ခ်ၿပီး..အဖုံးပိတ္ကာ (တစ္ပြက္ဆူပုံစံမွာ) မိနစ္(၃၀) ခန္. ဆက္ၿပီးခ်က္ေပးပါ။

လိုအပ္လွ်င္ေရကိုအနည္းငယ္ခ်င္းစီၿဖည့္စြက္ေပးပါ။

ဒါမွသာ.. ၀က္သားလည္းအတုံးမပ်က္ ႏူးအိၿပီး အရသာေကာင္းတဲ့ မွ်စ္ခ်ဥ္ ၀က္သားအေရာေလး ရရိွမွာၿဖစ္ပါတယ္။

------------
Photo and Credit to: ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား

No comments:

Post a Comment