Friday, July 29, 2016

ဆိတ္သားေထာင္း အစပ္မဆလာ


ဆိတ္သား.. .............၃၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ.. ............၃လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ..............၅တက္
ခ်င္းေသးေသး............၁တက္
င႐ုတ္သီးခြဲၾကမ္း.........၂ဇြန္း
ဒံေပါက္မဆလာ..........၁ဇြန္း

ဆိတ္သားေတြကို႐ွလကာရည္အနည္းငယ္ႏွင့္နယ္ၿပီးေဆးေၾကာပါ။

ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔အနည္းတို႔ျဖင့္အရသာနယ္ပါ။

အိုးတစ္လုံးအတြင္းမွာအရသာနယ္ထားေသာဆိတ္သားေတြထည့္ပါ။ခ်င္းေသးေသး၁တက္ကိုဓားျပား႐ိုက္ထည့္ၿပီးႏႈးသည္အထိျပဳတ္ပါ။
(ေရအနည္းငယ္ေလးသာက်န္ပါေစ)

ထိုစဥ္အတြင္းၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။

င႐ုတ္သီးခြဲၾကမ္းမႈန္႔ရေအာင္ႀကိတ္ထားေပးပါ။

ျပဳတ္ထားတဲ့ဆိတ္သားေတြကိုေထာင္းပါ။အမွ်င္ေလးေတြရေအာင္လက္ျဖင့္ဖြာေပးပါ။

ဆား၊ဟင္းခတ္မွဳန္႔၊ င႐ုတ္သီးခြဲၾကမ္းမွဳန္႔၊ဒံေပါက္မဆလာတို႔ျဖင့္တဖန္နယ္ထားပါ။

ဒယ္အိုးတစ္လုံးအတြင္းမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ တို႔ကိုႏြမ္းေအာင္ဆီသတ္ပါ(မႂကြပ္ေစရ။ မကြၽမ္းေစရ။ )

ေမႊးလာလွ်င္အရသာနယ္ထားတဲ့ဆိတ္သားအမႊေတြကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။

ေရခမ္းသြားသည္အထိေၾကာ္လွ်င္လုံေလာက္ပါၿပီ။
ခပ္စိုစိုအေနအထားပုံစံမ်ိဳးသာျဖစ္ၿပီးမေျခာက္ေစရန္(သို႔)
မႂကြပ္သြားေစရန္ဂ႐ုျပဳေပးရပါမယ္။

Shared from ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား

No comments:

Post a Comment