Saturday, November 9, 2013

ေကာ္ေၾကာ္


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၁။ေကာ္ ၅ က်ပ္သား
၂။၀က္သား ၅ က်ပ္သား(၀က္သားအစား မိမိ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အသားကိုထည့္ႏိုင္ပါသည္)
၃။တရုတ္နံနံပင္
၄။ဆား
၅။အခ်ိဳမွဳန္ ့
၆။ဆီ
၇။ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ ဥ

ေၾကာ္နည္း

၁။ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာ ေရေဆးျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။၀က္သားကို ေရေဆးျပီး အတံုးေသးေသး တံုး ၊ ႏူးေအာင္ ေရျဖင့္ ျပဳတ္ထားပါ။

၂။တရုတ္နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။

၃။ေကာ္မွဳန္ ့ကို ေရျဖင့္ ျပစ္ျပစ္ေဖ်ာ္ပါ။ထိုေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ထဲသို ့ ျပဳတ္ထားေသာ ၀က္သား ၊ ဆား ၊ အခ်ိဳမွဳန္ ့၊ လွီးထားေသာ တရုတ္နံနံပင္တို ့ကိုထည့္ပါ။

၄။မီးဖိုတြင္ ဒယ္တိုးတင္ျပီး ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ဆီက်က္လွ်င္ ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ၾကက္သြန္မ်ား အနည္းငယ္နီလာလွ်င္ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ကိုေလာင္းထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။

၅။ေကာ္အေရာင္ ၾကည္ၾကည္ေလးျဖစ္လာျပီဆိုရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးမွ ခ်ႏိုင္ပါျပီ...

ဒါဆိုရင္ေတာ့ အရသာ အလြန္ေကာင္းမြန္တဲ ့ ေကာ္ေၾကာ္ေလးရျပီေပါ့ေနာ္..

လြယ္တယ္ေနာ္...ေၾကာ္စားၾကည့္....အားလံုး အဆင္ေျပၾကပါေစ။


EMK
Shared from ၾကိဳက္ႏွစ္သက္မိေသာ အစားအစာမ်ား (FB)

No comments:

Post a Comment