ၾကက္သားကိုုေရေဆးကာ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန့္၊ရွာလကာရည္အနည္းငယ္၊ အေခ်ာင္းေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ လီွးထားေသာ ဂ်င္းသင့္ရံုု၊ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ေလးစိပ္စိပ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီတိုု့ကိုုနယ္ကာ နာရီဝက္ခန့္ ႏွပ္ထားပါ။ ထိုုေနာက္ ဆီသင့္ရံုုကိုု ပံုုမွနိမီးႏွင့္ ပူေအာင္တည္ပါ။ဆီပုူပါက သၾကားတဇြန္းကိုုထည့္ကာ ဆီသတ္ပါ။ သၾကားေပ်ာ္ကာ အညိုုေရာင္သန္းပါက နယ္ထားေသာၾကက္သား ထည့္ကာလံုုးပါ။ၾကက္သားတင္းကာ လံုုးလာပါက ေရေႏြးသင့္ရံုုထည့္ကာ အဖံုုးအုုပ္ထားပါ။ ေရခမ္းစျပဳပါက လက္ဖက္ (က်မကေတာ့ ေဗဒါေရႊၾကာ လက္ဖက္ညြန့္ သံုုးထားပါတယ္) လက္တစုုပ္စာႏွင့္အတူ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားေသာ ငရုုတ္သီးစိမ္းအနည္းငယ္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴေရာကာ ၾကက္သားႏွင့္အတူေရာကာ ဆီၿပန္သည္ထိ ခ်က္ေပးပါ။ ဆီျပန္ပါက သံုုးေဆာင္ရန္အသင့္ ထမင္းျမိန္ေစမယ့္ ၾကက္သားလက္ဖက္ဟင္းေလး ရပါျပီရွင္။
မွတ္ခ်က္။ ၾကက္သားအစား ဝက္သားနွင့္လည္း ခ်က္ႏိုုင္ပါတယ္ရွင္။ဒီဟင္းခ်က္နည္းေလးကိုု မ်ွေဝေပးတဲ့ မမင္းမင္းေအးကိုု ေက်းဇူးအထူးပါရွင္။
Shared from ေမ့ေမ့သမီး Cooking (FB)
No comments:
Post a Comment