Thursday, October 11, 2012

ပီေလာပီနံကိတ္




(
http://www.htetfamily.com/)

ပီေလာပီနံကိတ္မုန္႔ကို မိတ္ေဆြတစ္ေယာက္အိမ္မွာစားဖူးတာပါ။
တစ္ခါေမးဖူးေပမယ့္ လုပ္ၾကည့္မျဖစ္ဘူး။

ေနာက္တစ္ေခါက္ထပ္ေမးတဲ့အခါ
လန္ဒန္အလည္ေရာက္ေနတဲ့အေဖက
“မေအတူသမီး မဟုတ္လိုက္တာ။ သမီးအေမဆို
အစားအေသာက္ ကိုျမည္းၾကည့္တာနဲ႔ ဘာေတြပါလဲ၊
ဘယ္လိုလုပ္ရင္ျဖစ္မလဲ သိတယ္”တဲ့။
အေမ့ကိုဘယ္လိုမွ ယွဥ္လို႔မရမွန္းသိေပမယ့္
အေဖမက မခံခ်င္ေအာင္ေျပာလိုက္တဲ႔ဒဏ္ကို
ေတာ္ေတာ္မခံႏိုင္ျဖစ္သြားတယ္။
အဲဒါနဲ႔ ပီေလာပီနံထုပ္သြားထပ္၀ယ္ေတာ့
ဆိုင္က ဖိလစ္ပိုင္လူမ်ိဳးOso (အိသက္သားေတြ၊ သမီးေတြက
သူတို႔ Cartoonဇာတ္ေကာင္Oso နဲ႔တူလို႔
သူ႔ကို Oso လို႔ နာမည္ေပးထားတယ္) က
ဘာလို႔ဒီဟာကို တစ္ေန႔တည္း
ခဏခဏလာ၀ယ္တာတုုန္းေမးေတာ့မွ
မုန္႔လုပ္တာမျဖစ္လို႔ဆိုေတာ့ သူကဒီနည္းေလးေပးပါတယ္။
ဒီမုန္႔က ဖိလစ္ပိုင္က မုန္႔လုပ္နည္းေလးပါ။
လုပ္ရတာလြယ္ၿပီး စားလို႔လည္းေကာင္းပါတယ္။
ႀကိဳက္လို႔ ခဏခဏစားျဖစ္တာေလးပါ။

• ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
( မုန္႔ဖုတ္ဗန္းအက်ယ္ ၆'' ၊ ၄'' ၊ အနက္ ၃'' ခြဲ)

• ပီေလာပီနံGrated Cassava - ၄၅၀ ဂရမ္( ၂ထုပ္) (အလႊာလိုက္ျဖစ္ေအာင္ျခစ္ပါ) ၊
• ႏို႔ဆီ (၁ဘူး)
• ၾကက္ဥ(၂လုံး)
• အုန္းႏို႔ (၁ဘူးခြဲ)
• ဆား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္)
• ႏြားႏို႔ (ဆန္ခ်င္ခြက္ ၁ခြက္)

• ျပဳလုပ္နည္း

(၁) ပီေလာပီနံ ျခစ္ၿပီးသားမ်ားနဲ႔
ႏို႔ဆီကိုဘူးရဲ႕ ၃ ပုံ ၂ ပုံ ထည့္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ ၾကက္ဥ (၂လုံး) ၊ ႏြားႏို႔၊ ဆား ၊
အုန္းႏို႔ (တစ္ဘူးနဲ႔တစ္၀က္)တုိ႔ကိုထည့္ပါ။
(အုန္းႏို႔နဲ႔ႏို႔ဆီခ်န္ခိုင္းတာေနာက္ျပန္သုံးမွာမို႔ပါ)

(၂) အထက္ပါအရသာအေရာအေႏွာမ်ားကို
သမေအာင္ေရာေမႊၿပီး ေထာပတ္သုတ္ထားေသာ
မုန္႔ဖုတ္မယ့္ပန္းကန္ထဲ ထည့္ၿပီး
၁၈၀ ဒီဂရီ နဲ႔ ၃၅ မိနစ္ အေပၚမီး ၊ ေအာက္မီးနဲ႔ဖုတ္ပါ။

(၃) ၿပီးလွ်င္ Oven ထဲကျပန္ထုတ္ကာ
ခုနကက်န္ေသာ အုန္းႏို႔နဲ႔ ႏို႔ဆီကို ေရာကာ
မုန္႔သားေပၚျဖန္႔ခင္းေပးပါ။ Oven ထဲ ျပန္ထည့္ၿပီး
အေပၚမီး ၁၅၀ ဒီဂရီနဲ႔ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ ထားေပးရင္ရပါၿပီ။
အေအးခံၿပီးေနာက္ အနံ႔ေမႊးၿပီး ဆိမ့္ေနေသာ
ပီေလာပီနံမုန္႔ေလး လီွးစိတ္စားလုိ႔ရပါၿပီ။

Shared from Food Magazine (FB)

No comments:

Post a Comment