http://chawsufoodfriends.wordpress.com/2013/03/03/
** ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ ခ်ဥ္စပ္သုပ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ – 200 g
ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္းလွီးထားေသာ သခြားသီး – 1 cup (250 ml)
ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားေသာ ေဂၚဖီထုပ္ – 1 1/2 cups (375 ml)
ေရေဆးကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားေသာ ပူစီနံ (mint) – 1 cup (250 ml)
ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 1 cup (250 ml)
ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (သို.) ၾကိဳက္သေလာက္
ငရုတ္ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၉ ဇြန္း (ကြ်န္မသံုးတဲ့ ငရုတ္ဆီက ခ်ဥ္တာမို. အခ်ဥ္အတြက္ ဘာမွမထည့္ေတာ့တာပါ။)
ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ (light soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
အရသာမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
အသံုးျပဳသည့္ ဝက္ေခါက္ေၾကာ္အမ်ဳိးအစား ေပၚမူတည္ၿပီး အရသာ အေလး၊ အေပါ့ ကြာႏိူင္တာေၾကာင့္ အေပါ့၊ အငံ ခ်ိန္ဆထည့္ေပးပါ။
ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ ထည့္ထားသည့္ ဇလံုထဲ ဆူေနေသာ ေရေႏြး ေလာင္းထည့္ကာ အေခါက္မ်ားထဲ ေရစိမ့္ဝင္ေအာင္ ၃၊၄ ခ်က္ ေမႊေပးပါ
ထို႔ေနာက္ ဝက္ေခါက္ေၾကာ္မ်ား ေပ်ာ့သြားေအာင္ အဖံုးဖံုးထားပါ။
ဝက္ေခါက္ေၾကာ္မ်ားေပ်ာ့သြားလွ်င္ ဇကာထဲထည့္ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
ေရစစ္ၿပီးလွ်င္ လွလွပပျဖစ္ၿပီး၊ အရသာပိုဝင္ေအာင္ ခပ္ရွည္ရွည္ အေခ်ာင္းေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး ဖြဖြေလး ေရာနယ္သုပ္လိုက္လွ်င္ စားေကာင္းလွေသာ ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ ခ်ဥ္စပ္သုပ္ေလးကို အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
Shared from Chaw Su's Food Friends (FB)
No comments:
Post a Comment