Saturday, March 9, 2013

ၾကက္ဥ ကေဇာ္ (By အစိမ္းေရာင္ လြင္ျပင္)



ဒါကေတာ႕ ကၽြန္မတို႕ကခ်င္ျပည္နယ္၊ ရွမ္းျပည္နယ္ စတဲ႕ ေတာင္ေပၚေဒသရဲ႕ ေဆာင္းေတြမွာ ေႏြးေႏြးေထြးေထြး စားစရာ ၾကက္ဥကေဇာ္ရယ္ပါ။ ဒီထဲမွာ ဘာေတြ ထည္႕သလဲဆိုေတာ႕ ေရကိုဆူေအာင္တည္ျပီး သၾကား၊ ႏို႕မႈန္႔၊ ေထာပတ္ တစ္ဇြန္းခန္႕၊ ေကြကာအုပ္နဲ႕ ၾကက္ဥ ၂လံုး ၃လံုးထည္႕ပါတယ္။ ဆန္ကို အခ်ဥ္ေဖာက္ထားတဲ႕ ကေဇာ္ထည္႔ပါတယ္။ ေပါင္မုန္႕အေျခာက္ ၂ခ်ပ္ေလာက္ထည္႕ပါတယ္။ တစ္ခ်ိဳ႕က မုန္႕လံုးေရေပၚ ေသးေသးေလးေတြလည္း ထည္႕တတ္ပါတယ္။ ေဆာင္းရာသီ ေအးတဲ႕အခ်ိန္မွာ စားတတ္ၾကသလို နလံထ လူမမာေတြအတြက္လည္း အားျဖစ္ေစတယ္လို႕ဆိုပါတယ္။ ခ်ိဳအီပစ္လဲေအာင္ ေကာင္းပါတယ္။ အခ်ိဳနဲ႕ အဆိမ္႕ၾကိဳက္တတ္သူမ်ားအတြက္ ေတာ္ေတာ္အၾကိဳက္ေတြ႔မဲ႕ ေတာင္ေပၚေဒသ စားစရာ ၾကက္ဥကေဇာ္ပါ။ :)


Shared from အစိမ္းေရာင္ လြင္ျပင္ (FB)

No comments:

Post a Comment