ရံုးပတီသီး (Okra)
- အရိုးကို သန္မာေစသည္။
- ႏွလံုးကို ကာကြယ္သည္။
- အဆစ္အျမစ္ ေရာင္ရမ္းျခင္္းကို သက္သာ ေလ်ာ့ပါးေစသည္။
- ေသြးေပါင္ခ်ိန္ကို ထိန္းေပးသည္။
- ေသြးစီးဆင္းမႈကို ပိုေကာင္းေစသည္။
သံလြင္ဆီ (Olive Oil)
- ႏွလံုးကို ေစာင့္ေရွာက္ေပးသည္။
- ကိုယ္အေလးခ်ိန္ က်ေစသည္။
- အဆစ္အျမစ္ ကိုက္ခဲကို သက္သာေစသည္။
- ကင္ဆာကို တိုက္ဖ်က္သည္။
- ဆီးခ်ိဳ ေသြးခ်ိဳကို တိုက္ထုတ္သည္။
- အသားအေရကို ေခ်ာေမြ ့ေစသည္။
ဂ်ံဳၾကမ္း (Oats)
- ကိုလက္စထေရာ က်ေစသည္။
- ကင္ဆာကို တိုက္ထုတ္သည္။
- ဆီးခ်ိဳ ေသြးခ်ိဳ က်ေစသည္။
- ၀မ္းမွန္ေစသည္။
- အသားအေရကို လွပေစသည္။
- ေလျဖတ္ႏိုင္သည့္ အႏာၱရယ္မွ ေလွ်ာ့ခ်ေပးသည္။
မႈိမ်ား (mushroom)
- ေသြးေပါင္ခ်ိန္ကို ထိန္းညိႈေပးသည္။
- ကိုလက္စထေရာကို က်ေစသည္။
- ဗက္တီးရီးယားမ်ားကို ေသေစသည္။
- ကင္ဆာကို တိုက္ထုတ္သည္။
- အရိုးကို သန္မာ ႀကံ့ခိုင္ေစသည္။
ဂရိတ္ဖရုသီး (Grape Fruit)
- ႏွလံုး တိုက္ခိုက္ မခံရေအာင္ ကာကြယ္ေပးသည္။
- ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို က်ေစသည္။
- ေလျဖတ္ျခင္းကို ကာကြယ္သည္။
- အဆုတ္ကင္ဆာ၊ ရင္သားကင္ဆာႏွင့္ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာတို ့ကို ကာကြယ္သည္။
- ကိုလက္စထေရာ က်ေစသည္။
ေရွာက္ႏွင့္ သံပုရာ မ်ိဳးႏြယ္၀င္မ်ား
- ကင္ဆာကို တိုက္ဖ်က္သည္။
- ႏွလံုးႏွင့္ ေသြးေၾကာ ေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္သည္။
- ေသြးဖိအားကို ထိန္းထားသည္။
- အသားအေရ ေခ်ာမြတ္ လွပေစသည္။
- သြားဖံုးေသြးယိုျခင္း မျဖစ္ေစပါ။
သရက္သီး (mangoe)
- ကင္ဆာကို တိုက္ထုတ္သည္။
- မွတ္ဥာဏ္ ေကာင္းသည္။
- သိြဳင္းရြက္ကို မွန္ကန္ေစသည္။
- အယ္ဇိုင္းမားေရာဂါကို ဒိုင္းသဖြယ္ ကာကြယ္သည္။
- အစာ ေၾကညက္ေစသည္။
ေရသဖန္းသီး(ficus flomerata)
- ကိုလက္စထေရာ က်ေစသည္။
- ေလျဖတ္ျခင္းမွ ကာကြယ္သည္။
- ေသြးမတိုးေအာင္ ထိန္းထားႏိုင္သည္။
- ကိုယ္အေလးခ်ိန္ က်ေစသည္။
- ကင္ဆာကို တိုက္ထုတ္ႏိုင္သည္။
- ၀မ္းမခ်ဳပ္ေစပါ။
- ေက်ာက္ကပ္တြင္ ေက်ာက္မတည္ေအာင္ တားဆီးေပးသည္။
- ေသြးခ်ိဳ ဆီးခ်ိဳ ေရာဂါ ရွိလွ်င္ သဖန္းသီးစားပါ။
Health Digest Journal
No comments:
Post a Comment