Sunday, September 8, 2013

''၀က္သားတုတ္ထိုး အိမ္မွာလုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္''



၀က္သားတုတ္ထုိးကို အားလံုးလိုလိုၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကပါတယ္။ ၀တ္ရည္ကိုယ္တုိင္လည္း အလြန္ၾကိဳက္နွစ္သက္ပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ အမ်ားစုက အျပင္ကပဲ ၀ယ္စားေလ႔ရွိၾကတယ္။ အိမ္မွာလည္း ၀က္သားတုတ္ထိုး လုပ္စားနုိင္ရန္ ရည္ရြယ္ျပီးတင္ျဖစ္သြားတာပါ။ တုတ္ခ်ဳိးထားတာက ၂၀၀က်ပ္၊ တုတ္မခ်ဳိးထားတာ ၁၀၀က်ပ္ပါ၊ အားမနာပဲ အားေပးသြားေနာ္…
-----------------------------------------
ခ်က္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ကို http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=278%2F မွာ ၾကည္႔ႏုိင္ပါတယ္...
-----------------------------------------
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

ကိုယ္ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ ၀က္အစံု (၀က္အူမ၊ အူခ်ဳိ၊ အူပိတ္၊ ၀က္နားရြက္၊ ၀က္အရြတ္၊ လွ်ာ၊ ၀က္ကလီစာ၊ ၀က္အသဲ၊ ၀က္အူ၊ ၀က္သား) – ၁ပိသာ
ၾကက္ဥ – ၂လံုး (က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ထားပါ)
ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း
ပ်ားရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁၀ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း
ရွာလကာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သားမွုန္႔ – လကဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
အခ်ဳိမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
နတ္နတ္ပြင္႔ – ၇ခု
သစ္ဂ်ပိုး – ၄ခု
ကလေ၀ရြက္ – ၆ခု
နတ္မတ္ (nutmeg) – ၂ခု (ျခစ္ထည႔္ေပးပါ)
-----------------------------------------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ ၀က္အစံု အရင္သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာပါ။ ၀က္အူမအတြက္ ၀က္အူကို ေျပာင္းျပန္လွန္ျပီ ၃ထပ္ေလာက္ အစာသြပ္ေပးပါ။

၂။ ျပီးလွ်င္ ၀က္အစံုအားလံုးကို ( ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္၊ ပ်ားရည္၊ ရွာလကာရည္၊ နတ္နတ္ပြင္႔၊ သစ္ဂ်ပိုး၊ ကလေ၀ရြက္၊ နတ္မတ္ ) ထည္႔ေရာနုုယ္ေပးျပီး ၃နာရီခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ နုပ္ထားေပးပါ။

၃။ မခ်က္ခင္ ေရခဲေသတၱာထဲမွ နာရီ၀က္ခန္႔ ၾကိဳထုတ္ထားပါ။

၄။ ျပီးမွ ဒယ္အိုးၾကီးထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း) ထည႔္ နုယ္ထားေသာ ၀က္အစံုကို ၂မိနစ္ခန္႔ အေရာင္ရသည္အထိ ေရာေမႊေပးပါ။

၅။ ဆီျပန္လွ်င္ ေရကို ၀က္အစံုျမုပ္သည္အထိထည္႔ မီးျပင္းျပင္းျဖင္႔တည္ထားေပးပါ။ ပထမ တစ္ေရဆီျပန္လာလွ်င္ အသဲ၊ ႏွလံုး၊ လွ်ာတုိ႔ကုိ ျပန္ဆယ္ထားပါ။

၆။ ျပီေနာက္ ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္ဥ ၂လံုးကို ထည္႔ျပီ ၀က္အစံု ေနာက္ထပ္ ၃ၾကိမ္ခန္႔ ေရထပ္ထည္႔ျပီး က်က္သည္အထိ အဖံုးအုပ္ျပီ တည္ေပးပါ။

၅။ ၀က္အစံု က်က္၍ ဆီျပန္လာျပီးဆိုလွ်င္ ေဆာ႔ရည္အနည္းငယ္ခ်န္၍ မီးပိတ္လိုက္ပါ။

၆။ ထို႔ေနာက္ ၀က္အစံုကို ဓားျဖင္႔ ခပ္ပါးပါးလွီးေပးျပီ အေပၚက ေဆာ႔ရည္မ်ား ေလာင္းထည္႔ပါ။

၈။ ျပီးလွ်င္ ၀က္သားကို တုတ္ထိုး ေပးပါ။ အိမ္တြင္ အလြယ္တကူလုပ္စားနုိင္မည္႔ ၀က္သားတုတ္ထိုးရရွိပါသည္။

၉။ ၀က္သားတုတ္ထိုးကို ငရုတ္သီးေဆာ႔၊ ၾကာဇံေၾကာ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တုိ႔ျဖင္႔ အရသာရွိစြာ တြဲဖက္စားနုိင္ပါသည္။
-----------------------------------------
ၾကာဇံေၾကာ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ဆန္ၾကာဇံ -၄၀၀ ဂရမ္
ေဂၚဖီ – တစိတ္(လက္မ၀က္အရြယ္မ်ား ပိုင္းျဖတ္ပါ)
မုန္လာဥနီ – ၂ခု (အခြံႏႊာျပီ အ၀ုိင္း ပါးပါးလွီးျပီ ၄ပုိင္းပိုင္းေပးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ပါးပါးလွီးပါ)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (၁လက္မအရြယ္ လွီးပါ)
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
-----------------------------------------
ၾကာဇံေၾကာ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ၾကာဇံ( ဂရမ္)ကို ေရ၁၅မိနစ္ခန္႔ စိမ္ထားပါ။ ျပီလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ၾကာဇံမ်ား ေရျပန္စစ္ေပးထားပါ။

၂။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ေဂၚဖီ၊ မုန္လာဥနီ၊ ေရ(ခြက္၃ပံု၁ပံု)၊ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္)၊ ပဲငံျပာရည္(အေနာက္)၊ ဆား၊ သၾကား) တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ၁မိစန္ခန္႔ တည္ထားပါ။

၄။ ျပီလွ်င္ ဆန္ၾကာဇံ ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။

၅။ အရသာအေနေတာ္လွ်င္ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ား ျဖဴေပးျပီ ၀က္သားဒုတ္ထုိးနဲ႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ…
-----------------------------------------
ေဆာ႔ျပဳနည္း

၁။ ေဆာ႔ျပဳလုပ္ရန္ (Tan Choon Hwa) ငရုတ္သီးေဆာ႔ဘူး တ၀က္ကုိ ဒယ္ထဲ ထည္႔ျပီ သၾကား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။

မွတ္ခ်က္ ။ ။ Tan Choon Hwa ငရုတ္သီးေဆာ႔ဗူးကို ေစ်းမွာပင္ အလြယ္တကူ ေမး၀ယ္ႏုိင္ပါသည္။

၂။ ၀က္သားတုတ္ထုိးနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးရန္ ငရုတ္သီးေဆာ႔ရပါျပီ…

-----------------------------------------
Wutyee Food House
-----------------------------------------
ခ်က္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ကို http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=278%2F မွာ ၾကည္႔ႏုိင္ပါတယ္...

2 comments:

  1. စားခ်င္လိုက္တာဗ်ာ

    ReplyDelete
  2. ဒါဆိုလည္း ပံုထဲမွာရွိတဲ့ ပန္းကန္ထဲကဟာေတြ အကုန္သာ စားသြားပါ... :)

    ReplyDelete