Thursday, September 19, 2013

CNN က ညႊန္းဆိုသည့္ အေကာင္းဆံုး ျမန္မာ့အစားအစာ ၁၀ မ်ိဳး


ကမာၻလွည့္ ခရီးသည္မ်ား အေနျဖင့္ မပ်က္မကြက္ ျမည္းစမ္းသင့္သည့္ အစားအစာ (၁၀)မ်ိဳးကို CNNသတင္းဌာနမွ ေအာ္စတင္ဘုရွ္က စိတ္ဝင္စားဖြယ္ ေဖာ္ျပထားသည့္ လမ္းညႊန္မႈကို ေဖာ္ျပအပ္ပါသည္။
ျမန္မာႏုိင္ငံသို႔ လာေရာက္လည္ပတ္ေသာ ကမာၻလွည့္ ခရီးသည္မ်ား အေနျဖင့္ မပ်က္မကြက္ ျမည္းစမ္းသင့္သည့္ အစားအစာ (၁၀)မ်ိဳးကို CNNသတင္းဌာနမွ ေအာ္စတင္ဘုရွ္က စိတ္ဝင္စားဖြယ္ ေဖာ္ျပထားသည့္ လမ္းညႊန္မႈကို ေဖာ္ျပအပ္ပါသည္။

လက္ဖက္သုပ္

ျမန္မာ့အစားအစာေတြထဲမွာ ဂုဏ္သတင္း အေက်ာ္ေဇာဆံုးကေတာ့ လက္ဖက္ ျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္။ လက္ဖက္ပင္က အရြက္ကို အခ်ဥ္ေဖာက္ထားတာပါ။ အဲဒီအရြက္ကို ဒီအတုိင္းလည္း စားၾကတယ္။ အခ်ိဳတည္းသလို ပံုစံေပါ့။ လက္ဖက္သုပ္ကေတာ့ လက္ဖက္ရြက္ေလးေတြကို အသုပ္ပံုစံမ်ိဳး ဖန္တီးထားတာပါ။ လက္ဖက္သုပ္အတြက္ ခ်ဥ္ၿပီး နည္းနည္းခါးတဲ့ အရြက္ေလးေတြကို ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ေဂၚဖီထုပ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကြင္းႀကီးေတြ၊ ပဲျခမ္းေၾကာ္ရြရြ၊ ေျမပဲ၊ ပဲလံုး၊ ဆီခ်က္၊ ခပ္စပ္စပ္ ငရုတ္သီးေတြအျပင္ ၾကက္သြန္နဲ႔ပါ ေရာၿပီး နယ္ရပါတယ္။ တကယ့္ကို ဘက္စံုျပည့္ဝတဲ့ အစားအစာပါ။ ဒါကို သေရစာ အျဖစ္လည္း စားႏုိင္တယ္။ ထမင္းနဲ႔တြဲၿပီး ဟင္းအေနနဲ႔ စားလို႔လည္း ရတာပဲ။ ျမန္မာႏုိင္ငံမွာေတာ့ လက္ဖက္သုပ္ဟာ အာရံုႏိုးၾကားေစတဲ့ ေဆးဝါးလည္း ျဖစ္ျပန္တယ္။ လက္ဖက္မ်ားမ်ားစားရင္ အိပ္မေပ်ာ္ဘူးလုိ႔ ျမန္မာလူမ်ိဳး ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက ေျပာၾကတယ္ေလ။

ရွမ္းထမင္း

ငါးထမင္းလုိ႔လည္း ေခၚၾကတယ္။ ျမန္မာႏိုင္ငံရဲ႕ အေရအတြက္ အမ်ားဆံုး ဗုဒၶဘာသာဝင္ တိုင္းရင္းသား လူမ်ိဳးစု တစ္ခုျဖစ္တဲ့ ရွမ္းေတြက တီထြင္ထားတာပါ။ ထမင္းကို နႏြင္းထည့္ခ်က္ၿပီး ေပ်ာ့ေအာင္နယ္လိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ့ ေရခ်ိဳငါး အသားလႊာေလးေတြနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ကို တင္ထားလိုက္တာပါ။ ဆီရႊဲရႊဲနဲ႔ အနံ႔ေလးက ေမႊးေနတာပဲ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးေတြပါ ထည့္ၿပီး ျပင္ဆင္ေလ့ရွိတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္းရယ္၊ ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ရယ္ပါ ထပ္ေပါင္းလုိက္ရင္ေတာ့ ငါးထမင္းရဲ႕ အရသာက တစ္မ်ိဳးတစ္ဘာသာ အေျပာင္းအလဲေလး ျဖစ္လာမွာေပါ့။

ျမန္မာထမင္းဟင္း

ျမန္မာထမင္းဟင္း ေရာင္းတဲ့ဆိုင္ တစ္ခုကို သြားမယ္ဆိုရင္ အစားအေသာက္ ကိစၥအတြက္တင္ မကဘူး၊ အခ်က္အျပဳတ္နဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ အေတြ႕အႀကံဳသစ္ေတြပါ ရႏုိင္ပါလိမ့္မယ္။ ျမန္မာႏုိင္ငံမွာ ဟင္းဆိုတဲ့ စကားလံုးက ထမင္းပြဲ အလယ္က အဓိက ဟင္းခြက္ေတြကို ဆိုလိုတာပါ။ အမ်ားအားျဖင့္ေတာ့ အသားဟင္းေတြ၊ ဝက္သား၊ ငါး၊ ဆိတ္သား၊ အမဲသား၊ ပုစြန္တို႔ေပါ့ေလ။ ဟင္းမွာၿပီးရင္ေတာ့ မဆံုးႏိုင္ေလာက္ဘူးလုိ႔ေတာင္ ထင္ရေလာက္ေအာင္ အရန္ဟင္းခြက္ေတြ လာခ်ေပးပါလိမ့္မယ္။ ထမင္းပါမယ္ဗ်ာ။ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ အသုပ္ကေလးလည္း ပါလိမ့္မယ္။ ပန္းကန္ေသးေသးေလးနဲ႔ ထည့္ထားတတ္တဲ့ အသီးအရြက္ေၾကာ္ရယ္၊ စြပ္ျပဳတ္ပန္းကန္လံုး အေသးေလးရယ္လည္း ပါဦးမွာ။ ၿပီးေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြက တို႔စရာအျဖစ္ ေရာက္လာဦးမယ္။ ေနာက္ၿပီး ငါးပိရည္ဆိုတာ ရွိေသးတယ္ဗ်။ ငါးအသား ေတာ္ေတာ္ေလး ကဲထားတဲ့ ေဖ်ာ္ရည္တစ္မ်ိဳးေပါ့။ ဗာလေခ်ာင္ေၾကာ္ ဆိုတာကေတာ့ ငရုတ္သီးရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္၊ ပုစြန္ေျခာက္ေလးေတြရယ္ကို ဆီနဲ႔ေရာေၾကာ္ၿပီး အေျခာက္ခံထားတဲ့ ခပ္စပ္စပ္ အေၾကာ္မ်ိဳးပါ။ မြတ္ဆလင္ဆိုင္ေတြမွာ သံုးတဲ့ ဟင္းရည္ကေတာ့ ပဲနီေလးရယ္၊ အသီးအရြယ္ေတြရယ္ ပါတယ္။ မုန္႔ၾကြပ္ေလးေတြလည္း ပါတတ္တယ္။ အားလံုး စံုစံုညီညီ ျဖစ္ၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ ခင္ဗ်ားအေနနဲ႔ စားပြဲေပၚက ဟင္းပြဲေတြကို ေတြ႕ရလိမ့္မယ္။ ျမန္မာ့အစားအစာရဲ႕ အရသာနဲ႔ ပါဝင္ပစၥည္းေတြနဲ႔ အဆင္အျပင္ကို ေသခ်ာ ျမင္ခြင့္ရမယ္။ ခင္ဗ်ား စားေသာက္ၿပီးၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ ျမန္မာ့ရိုးရာ စားစရာ တစ္ခုခုကို အခ်ိဳတည္းခြင့္ ရမွာပါ။ လက္ဖက္ႏွပ္နဲ႔ ေျမပဲကို လင္ပန္းေလးနဲ႔ ထည့္ထားတာမ်ိဳး၊ ဒါမွမဟုတ္လည္း ထန္းလ်က္ပုလင္းေပါ့ေလ။

လက္ဖက္ရည္ဆိုင္မုန္႔မ်ား

ျမန္မာႏုိင္ငံက လက္ဖက္ရည္ဆိုင္ေတြက ႏြားႏို႔ကဲထားတဲ့ လက္ဖက္ရည္ခ်ိဳ ခြက္ေသးေသးေလးေတြကို တစ္ငံုခ်င္း အရသာခံ ေသာက္ရံုအတြက္ သင့္ေတာ္တဲ့ ေနရာမ်ိဳး မဟုတ္ပါဘူး။ ျမန္မာႏုိင္ငံက ခ်က္ျပဳတ္နည္း အမ်ိဳးမ်ိဳးကို ထိေတြ႕ႏုိင္တဲ့ ဆိုင္ေလးေတြလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ တစ္ခါတစ္ေလမွာ လက္ဖက္ရည္ဆိုင္က အစားအေသာက္ေတြက ဆိုင္ပိုင္ရွင္ဟာ ဘာတိုင္းရင္းသား ျဖစ္သလဲ ဆိုတာမ်ိုးကိုေတာင္ ထင္ဟပ္ေစတတ္ပါတယ္။ ေဒသခံ ဗမာလူမ်ိဳးေတြ ဖြင့္တဲ့ဆိုင္မ်ိဳးေတြမွာ ရိုးရာ ေခါက္ဆြဲသုပ္၊ ဒါမွမဟုတ္ ထမင္းသုပ္တို႔ကို ျမည္းစမ္းသင့္တယ္။ အိႏၵိယသားေတြ၊ မြတ္ဆလင္ေတြ ပိုင္ဆိုင္တဲ့ လက္ဖက္ရည္ဆိုင္မ်ိဳးက်ေတာ့ အေရွ႕ေတာင္အာရွဟန္ နည္းနည္းလႊမ္းတယ္။ စမူဆာတို႔ ပူရီတို႔လို အေမႊးအႀကိဳင္ ထည့္ထားတဲ့ အေၾကာ္အေလွာ္ေလးေတြ ရွိတယ္။ ပူရီဆိုတာက ဂ်ံဳသားကို ေၾကာ္ၿပီး အာလူးဟင္းနဲ႔ စားရတာပါ။ နံျပားဆိုတာလည္း ရွိေသးတယ္။ အဲဒါက ဂ်ံဳသားကို ျပားေအာင္လုပ္ၿပီး မီးဖုတ္ထားတာေလ။ အဲဒီဆိုင္ေတြမွာ အေရွ႕ေတာင္အာရွက တျခားအစားအေသာက္ေတြလည္း ရတတ္ပါေသးတယ္။ တရုတ္ေတြပိုင္တဲ့ လက္ဖက္ရည္ဆိုင္ေတြက်ေတာ့ ေပါက္စီတို႔၊ ဒင္မ္ဆမ္းနဲ႔တူတဲ့ အစားအေသာက္တို႔ကို တင္ဆက္တတ္ၾကျပန္ေရာ။

ျမန္မာ့ရိုးရာမုန္႔ခ်ိဳမ်ား

အေနာက္ႏုိင္ငံေတြက အခ်ိဳစာေတြနဲ႔ မတူတဲ့ တစ္ခ်က္က ျမန္မာေတြက အဲဒါေတြ အားလံုးကို မုန္႔ဆိုတဲ့ အသံုးအႏႈန္းနဲ႔ ၿခံဳငံုၿပီး ေခၚေဝၚေလ့ရွိတာပါ။ မ်ားေသာအားျဖင့္ အခ်ိဳပြဲအျဖစ္ သိပ္မသံုးၾကဘူး။ သေရစာ အေနနဲ႔ အဓိက စားေသာက္တတ္ၾကပါတယ္။ မနက္ပိုင္းနဲ႔ ေန႔လယ္ပိုင္းေတြမွာ လက္ဖက္ရည္ေလးနဲ႔ က်ိဳက္ေနတတ္ၾကတယ္။ တျခားအေရွ႕ေတာင္ အာရွႏုိင္ငံေတြက အခ်ိဳစာေတြနဲ႔ မတူတာက မုန္႔တုိင္းက အၿမဲတမ္း သၾကားထည့္တာမ်ိဳး မရွိတာပါ။ မုန္႔ေတြရဲ႕ အခ်ိဳဓာတ္ကို ျခစ္ထားတဲ့ အုန္းသီးတို႔၊ အုန္းႏို႔တို႔ကေနလည္း ယူတတ္တယ္။ ဆန္မႈန္႔၊ ဆန္ခပ္ေစးေစးနဲ႔ ခ်က္ထားတဲ့ ထမင္း၊ ပီေလာပီနံ၊ အသီးအႏွံေတြကေနလည္း ရလာတာပါပဲ။ လူသိမ်ားတဲ့ ျမန္မာ့ အခ်ိုစာေတြထဲမွာ ဆႏြင္းမကင္းလည္း ပါတယ္။ ေရႊခ်ီမႈန္႔ထည့္ၿပီး အုန္းႏို႔နဲ႔ထိုးထားတဲ့ အတံုးေလးေတြပါ။ ဘိန္းမုန္႔တို႔ မုန္႔ပစ္သလက္တို႔လည္း ရွိေသးသဗ်။ ျမန္မာ့ဟန္ ျမန္မာ့အမူအယာနဲ႔ မုန္႔အိုးကင္းေၾကာ္ေတြေပါ့ဗ်။ ခ်ိဳေအာင္လည္း လုပ္လုိ႔ရတယ္၊ ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ မ်ားမ်ားေလး ကဲေအာင္လည္း လုပ္လုိ႔ရတယ္။ ဘိန္းမုန္႔က ခပ္စိုစိုေလး ျဖစ္ေနတတ္ၿပီး အပ်စ္အက်ဲမွာလည္း အဂၤလိပ္ မုန္႔ျပားဝိုင္းေတြနဲ႔ေတာ့ ကြာပါတယ္။

အေၾကာ္စံု

ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြဟာ ဆီေၾကာ္မုန္႔ေတြကို သေဘာက် စြဲလန္းတတ္ၾကပါတယ္။ ဆီခပ္ရႊဲရႊဲနဲ႔ ေၾကာ္ထားတာမ်ိဳးေလ။ ျမန္မာႏိုင္ငံ ေရာက္ရင္ေတာ့ ဆီေၾကာ္မုန္႔ေတြကို ေရွာင္ဖို႔ဆိုတာ မျဖစ္ႏုိင္ေလာက္ဘူး။ လက္ဖက္ရည္ဆိုင္မွာ၊ လမ္းေဘးဆိုင္ေတြမွာ ေတြ႕ရတတ္တဲ့ သေရစာ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားဟာ ဆီနဲ႔ေၾကာ္ထားတာပါ။ စမူဆာ၊ ေကာ္ျပန္႔၊ မုန္႔အခ်ိဳေတြ၊ ေပါင္မုန္႔ေၾကာ္ေတြကအစ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ေၾကာ္ထားၾကတာပါ။ ေခါက္ဆြဲသုပ္တို႔ ဘာတို႔ကိုလည္း အေၾကာ္ေလးျဖဴးၿပီး စားတတ္ၾကေသးတယ္။ လူသိမ်ားတဲ့ ဘူးသီးေၾကာ္ ဆိုတာကေတာ့ ဘူးသီးေလးေတြကို လႊာၿပီး ေၾကာ္ထားတာမ်ိဳးပါ။ အရည္ရႊမ္းတဲ့ ဘူးသီးပါးပါးေလးေတြကို ေၾကာ္ထားတဲ့ အဲဒီအေၾကာ္မုန္႔ကို မန္က်ည္းသီးကထုတ္တဲ့ အခ်ဥ္နဲ႔ တြဲဖက္စားရပါတယ္။ အဲဒီအခ်ဥ္ထဲကို ပဲမႈန္႔ေတြလည္း ထည့္ထားတတ္ၾကေသးတယ္။

ရွမ္းတို႔ဟူး

ျမန္မာႏုိင္ငံမွာ ထူးထူးဆန္းဆန္း အစားအစာ တစ္မ်ိဳးရွိေသးတယ္။ အဲဒါက တို႔ဟူးေႏြး ဆိုတာပါ။ ျမန္မာႏုိင္ငံ ေျမာက္ပိုင္းက ရွမ္းတိုင္းရင္းသားေတြနဲ႔ ဆက္ႏြယ္တဲ့ အစားအစာထဲက တကယ္တမ္းေတာ့ တို႔ဟူးမပါဘူးဗ်။ အဲဒီအစား ပဲမႈန္႔ကေန လုပ္ထားတဲ့ ခပ္ထူထူ ခပ္ျပစ္ျပစ္ ယာဂုလိုမ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ ေစးကပ္ကပ္နဲ႔ အဝါေရာင္ရွိတဲ့ အဲဒီ အစားအစာေပၚမွာ ဆန္ေခါက္ဆြဲ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ ထည့္ထားေသးတယ္။ ၿပီးေတာ့ ၾကက္သားျဖစ္ျဖစ္၊ ဝက္သားျဖစ္ျဖစ္ မြမြေလး ျဖဴးထားတတ္တယ္။ ေနာက္ေတာ့ ငရုတ္သီးေၾကာ္နဲ႔ ဆီေလးဆမ္းၿပီး ဟင္းရြက္ေလးေတြနဲ႔ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ ျပင္ဆင္ထားေလ့ရွိပါတယ္။ ေျပာရရင္ နည္းနည္းထူးဆန္းၿပီး စိတ္ဝင္စားေလာက္စရာ ေရာစပ္မႈမ်ိဳး ျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။ ဒါေပမဲ့ ခင္ဗ်ားဟာ ေမႊးေမႊးႀကိဳင္ႀကိဳင္ အစားအေသာက္ေတြကို သေဘာက်တဲ့ ပရိသတ္ တစ္ေယာက္ဆိုရင္ေတာ့ စိတ္ႀကိဳက္ေတြ႕မွာပါ။

နန္းႀကီးသုပ္

ျမန္မာေတြက ေခါက္ဆြဲအေျခာက္နဲ႔ ဖန္တီးထားတဲ့ အစားအစာမ်ိဳးေတြကို သေဘာက်ေလ့ ရွိပါတယ္။ နန္းႀကီးသုပ္မွာေတာ့ ေခါက္ဆြဲကို အသားငါးေတြနဲ႔ မျဖစ္မေန ေရာစပ္ရပါတယ္။ အရသာ အရွိဆံုး၊ ေနရာအႏွံ႔မွာ အေတြ႕ရဆံုး အသုပ္တစ္မ်ိဳးပါ။ ေခါက္ဆြဲသား ခပ္ထူထူ၊ ခပ္လံုးလံုးကို ၾကက္သားနဲ႔ သုပ္ထားတာပါ။ ငါးအသားလႊာ ပါးပါးေလးေတြလည္း လွီးထည့္တတ္ပါတယ္။ ျပဳတ္ထားတဲ့ပဲႀကီးရယ္၊ ပဲပင္ေပါက္ေလးေတြရယ္၊ က်က္ေနေအာင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥကို လႊာထားတာေလးေတြရယ္ ပါေသးတယ္။ နန္းႀကီးသုပ္ထဲ ထည့္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းေတြထဲမွာ ပဲမႈန္႔ရယ္၊ နႏြင္းရယ္၊ ငရုတ္ခ်ဥ္ရယ္ကလည္း ခ်န္ထားလို႔ မရျပန္ဘူး။ လက္နဲ႔ေမႊေႏွာက္ၿပီး သုပ္ရတာမ်ိဳးျဖစ္ၿပီး နံနံပင္ေလးေတြလည္း ထည့္ေလ့ရွိပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ စြတ္ျပဳတ္ေလး တစ္ပန္းကန္နဲ႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ရတာပါ။

မုန္႔ဟင္းခါး

တရားဝင္ မဟုတ္ဘူး ဆိုရင္ေတာင္ ျမန္မာႏုိင္ငံရဲ႕ အမ်ိဳးသားေရး အစားအစာလို႔ အသိအမွတ္ျပဳ ခံထားရတာ မုန္႔ဟင္းခါးပါ။ ေကာင္းမြန္ၿပီး လံုးဝိုင္းတဲ့ ဆန္ေခါက္ဆြဲ (မုန္႔ဖတ္)ေလးေတြကို ငါးရယ္၊ ၾကက္သြန္နီရယ္နဲ႔ အေျခခံၿပီး ခ်က္ထားတဲ့ ၿမိန္ရည္ရွက္ရည္ ဟင္းရည္တစ္မ်ိဳးနဲ႔ တြဲဖက္ေပးထားတာ ျဖစ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ငွက္ေပ်ာပင္က ရတဲ့ ကၽြတ္ကၽြတ္ရြရြ အပိုင္းေလးေတြကိုလည္း ထည့္ေပးထားတတ္ေသးတယ္။ ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြကေတာ့ မနက္စာဆိုရင္ မုန္႔ဟင္းခါးက အသည္းစြဲပါပဲ။ ဒါေပမဲ့ ေနရာစံု လွည့္ေရာင္းေနတဲ့ ေစ်းသည္ေတြလည္း ရွိတာေၾကာင့္ မနက္ေရာ၊ ညပါ စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္ စားၾကတယ္လုိ႔ပဲ ေျပာရမွာပါ။ ဆႏၵရွိရင္ေတာ့ က်က္ေနေအာင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥရယ္၊ အေၾကာ္ရယ္ကိုလည္း ထပ္ထည့္ႏုိင္ပါတယ္။ မုန္႔ဟင္းခါး အရသာကို ျပင္ခ်င္ရင္ သံပုရာသီးစိတ္၊ ဒါမွမဟုတ္ ငရုတ္သီးေျခာက္ အမႈန္႔ေတြကိုလည္း ေရာစပ္ႏုိင္ပါေသးတယ္။

ရွမ္းေခါက္ဆြဲ

ရွမ္းျပည္နယ္နဲ႔ အမ်ားဆံုး ဆက္ႏြယ္ေနတဲ့ အစားအေသာက္ပါ။ ပါးလႊာၿပီး ျပားခ်ပ္တဲ့ ေခါက္ဆြဲမွ်င္ေလးေတြကို ၾကည္လင္ၿပီး ငရုတ္ေကာင္းကဲထားတဲ့ ဟင္းရည္နဲ႔ တြဲဖက္ေပးထားပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ႏုပ္ႏုပ္စင္းထားတဲ့ ၾကက္သား၊ ဒါမွမဟုတ္ ဝက္သားကို ထည့္ထားတာပါ။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲကို ျပင္ဆင္တဲ့အခါ ႏွမ္းေလွာ္ေလးျဖဴးၿပီး ၾကက္သြန္ဆီခ်က္ေလးလည္း ဆမ္းထားတတ္တယ္။ ၿပီးေတာ့ ဟင္းရြက္ေလးေတြ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာနဲ႔ ခင္းက်င္းေလ့ ရွိပါတယ္။ တျခား ျမန္မာ့ရိုးရာ ေခါက္ဆြဲေတြနဲ႔ ယွဥ္ၾကည့္ရင္ ရွမ္းေခါက္ဆြဲက ပိုၿပီးရိုးစင္းတယ္၊ ဘာမွမထူးျခားသေလာက္ နီးပါး ျဖစ္ေနတယ္၊ ဒါေပမဲ့ ေသခ်ာေပါက္ ေျပာႏုိင္တာကေတာ့ အရသာက တကယ့္ကို ေကာင္းမြန္တယ္ ဆိုတာပါပဲ။

Planet Myanmar Network

Shared from ျမန္မာျပည္သား (FB)

No comments:

Post a Comment