Wednesday, December 25, 2013

ဒိန္ခ်ဥ္ စားျခင္း ေၾကာင့္ ေသြးဖိအား ၿမင့္တက္ မႈကို ကာကြယ္ ႏုိင္


ကယ္လုိရီ နည္းစြာ ပါဝင္တဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ေန႔စဥ္ စားသံုး ပါက ေသြးဖိ အား ျမင့္ တက္မႈ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့နည္း ေၾကာင္း ေလ့လာ မႈ အသစ္ အရ အႀကံေပး ထား ပါတယ္။

အေမရိကန္ ႏွလံုး ေရာဂါ အဖြဲ႕မွ ေသြးတုိး ေရာဂါနဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး သုေတ သန ျပဳလုပ္ခ်က္ အရ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ေရရွည္ စားသံုး သူေတြဟာ အေပၚေသြး ဖိအား နိမ့္က် ႏိုင္ေၾကာင္း နဲ႔ ေသြးတိုး ေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ ေျခ နည္းပါး ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ ပါတယ္။ ေသြးဖိအား ျမင့္တက္ တာကို ကုသမႈ မခံယူရင္ ေသြးေၾကာေတြ ပ်က္စီး ႏုိင္ၿပီး ေသြး ေၾကာတြင္း အမာရြတ္ ေတြ ျဖစ္တတ္ ပါတယ္။

ေသြးေၾကာ ေတြမွာ ဒဏ္ရာ ရရွိ တာေၾကာင့္ ေသြးေၾကာတြင္း ေရာက္ရွိ လာတဲ့ ကိုလက္ စထေရာနဲ႔ ေသြးခဲ ဖတ္လုိ အစ အနေလး ေတြဟာ ဒဏ္ရာ ရွိတဲ့ ေနရာမွာ တြယ္ကပ္ ေနတတ္ၿပီး ေသြးေၾကာ ပိတ္ဆုိ႔ မႈေတြ ျဖစ္ေပၚတတ္ပါ တယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္မွာ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ ပ႐ုိတင္း ေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ၿပီး ဗုိက္ျပည့္ တင္းမႈ ရရွိ ေစကာ အရည္ဓာတ္ ကိုလည္း ရရွိ ေစပါ တယ္။ ေလ့လာမႈ ျပဳသူ ေတြဟာ ေသြးတုိး ေရာဂါ မရွိသူ လူေပါင္း ၂၀၀၀ ေက်ာ္ကုိ ၁၅ ႏွစ္ၾကာ သုေတ သန ျပဳလုပ္ခဲ့ ရာမွ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ေရရွည္ ေသာက္သံုး သူေတြဟာ ေသြးတုိး ေရာဂါ မျဖစ္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိ ခဲ့တာ ျဖစ္ပါတယ္။

Good Health

No comments:

Post a Comment