Monday, February 24, 2014

Salmon ငါးေၾကာ္ႏွင့္ စပ်စ္သီးအသုပ္


(Pan Fried Salmon With Graps Sals)

လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္လို႔လြယ္တဲ့
အေနာက္တိုင္းအစားအစာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
Salmon ငါးေၾကာ္ရဲ႕အရသာနဲ႔ စပ်စ္သီးအသုပ္ လိုက္ဖက္ၿပီး
စားလို႔အရမ္း ေကာင္းပါတယ္။ စပ်စ္သီးကို အခ်ဳိပြဲအေနနဲ႔
စားသံုးၾကတာမ်ားၿပီး ဟင္းတစ္ခြက္အေနနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး
ေကြၽးေမြးတဲ့အခါ အံ့အားသင့္ၿပီး ဆြဲေဆာင္မႈေကာင္းတဲ့
အေနာက္တိုင္း အစားအစာလည္းျဖစ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
........................
• Salmon ငါး - ၂၀၀ ဂရမ္ ၂ တံုး
• င႐ုတ္ေကာင္းမူန္႔အျဖဴ - အနည္းငယ္
• ဆား - အနည္းငယ္
• သံလြင္ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း

Graps Salasa အတြက္ လိုအပ္တဲ့ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.....................................................................
• အေစ့မပါတဲ့စပ်စ္သီးအနီ - ၅၀၀ ဂရမ္ (ႏွစ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၂ ပင္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
• င႐ုတ္သီးအမွည့္ - ၁ ေတာင့္ (အေစ့ထုတ္ၿပီး ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁ ေတာင့္(အေစ့ထုတ္ၿပီး ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
• င႐ုတ္သီးေဆာ့စ္ (Chili Sauce) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းနဲ႔ တစ္၀က္
• နံနံပင္ - ၃ ပင္ (ပါးပါးလွီးပါ)
• လီမြန္ရည္ (Lemon Juice) - ၁ လံုး

ျပဳလုပ္နည္း
.................
Salmon ငါးႏွစ္တံုးကို ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ေရာနယ္ၿပီး
၁၀ မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးအျပားတြင္ Salmon ငါးကို
သံလြင္ဆီႏွင့္ေၾကာ္ပါ။ Salmon ငါးက အစိမ္းစားလို႔ရတဲ့ငါးျဖစ္တဲ့အတြက္
ၾကြပ္ေနေအာင္ေၾကာ္စရာမလိုပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲမွဆယ္ယူၿပီးထားပါ။
စားသံုးမည္ဆိုပါက Graps Salsa အတြက္ လိုအပ္တဲ့
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို ဇလံုႀကီးတစ္လံုးတြင္ထည့္ၿပီး
ဖြဖြေလးနယ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ စားသံုးမည့္ ပန္းကန္ျပားႏွစ္ခ်ပ္တြင္ထည့္ၿပီး
အဆင္သင့္ေၾကာ္ထားေသာ Salmon ငါးေၾကာ္ကို
Graps Salsa ေပၚတြင္တင္ၿပီး စားသံုးႏုိင္ပါၿပီ။

.......................................................................................
Delicious Food From All Over The World By Myint Oo Tha

No comments:

Post a Comment