Friday, February 14, 2014

အာလူးမွ်င္ ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြေၾကာ္







အာလူးကို အမွ်င္လိုက္ ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြ ေလးျဖစ္ေအာင္ လုပ္စားခ်င္သူ၊ အျမည္းလုပ္ခ်င္သူ ၊ (ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႕ေျပာတာပါ) ျမည္းဖို႕အတြက္ ေၾကာ္နည္းကို ေဖာ္ျပပါမယ္ေနာ္..

ခုလို အသည္းပံု စေတာ္ဘယ္ရီသီးေလးေတြ အလွဆင္မယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ထဲမွာ စေတာ္ဘယ္ရီ ပါးပါးလွီးထားတာေလးေတြကို အသည္းပံုျဖစ္ေအာင္ စီျပီး ျပင္ထားပါတယ္။

ထို႕ေနာက္ အာလူး ၂ လံုး သို႕မဟုတ္ ၃လံုးကို အခံြခြာျပီး ေရေဆးကာ သေဘၤာျခစ္နဲ႕ ျခစ္ပါတယ္။ ျခစ္ထားတဲ႕ အာလူးမွ်င္ေလးေတြကို ဆားနဲ႕နယ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆး၊ ေရညွစ္ျပီး စစ္ထားပါမယ္။ ဒီမွာေတာ႕ ဥနီကိုလည္း ပါးပါးမွ်င္မွ်င္ျခစ္ျပီး အာလူးနဲ႕ ေရာေၾကာ္ထားပါတယ္။ ဥနီကေတာ႕ မထည္႕လည္း ရပါတယ္။ ၾကိဳက္ရင္ေတာ႕ ဥနီကိုလည္း ပါးပါးျခစ္ျပီး ထည္႕ႏိုင္ပါတယ္။ ေရစစ္ျပီးသြားတဲ႕ အာလူး၊ ဥနီတို႕ကို အရသာမႈန္႕၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ပါတယ္။ ဆားကိုေတာ႕ ထည္႕ဖို႕ လိုမလို ျမည္းၾကည္႕ျပီးမွ လိုရင္ထပ္ထည္႕ပါ။ အာလူးကို ဆားနယ္ျပီး ေရေဆးထားတာမို႕ အာလူးမွာ ဆားအရသာဝင္ျပီးသား ျဖစ္ေနပါတယ္။ ဒီတစ္ေခါက္မွာေတာ႕ ပူစီနံရြက္ကို ထည္႕ေၾကာ္ပါတယ္။ ေရေဆးျပီး ပူစီနံရြက္ေလးေတြကို ေဘးနားမွာ အဆင္သင္႕ျပင္ထားပါတယ္။ ပူစီနံမရွိရင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို ပါးပါးရွည္ရွည္ လွီးထည္႕ႏိုင္ပါတယ္။ အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုပ္သီးေျခာက္မ်ားမ်ားကို ပါးပါးလွီးထည္႕ပါတယ္။ ငရုပ္သီးအေျခာက္မရွိရင္ အစိမ္းကို ပါးပါးလွီးထည္႕ပါတယ္။

ထို႕ေနာက္ အိုးထဲကို ဆီထည္႕ျပီး ဆီပူလာရင္ အာလူးမ်ားထည္႕ေၾကာ္ပါမယ္။ (ဒီေနရာမွာ အခ်ိဳ႕က အာလူးေတြ ေၾကာ္ရင္းတစ္ခုနဲ႕တစ္ခု ကပ္ျပီး လုံးသြားတယ္လို႕ ေျပာၾကပါတယ္။ ) အဲဒီလို မျဖစ္ေအာင္ အာလူးကို နည္းနည္းခ်င္း ထည္႕ေၾကာ္ရင္ အာလူးေတြ ကပ္မသြားပဲ ခပ္မွ်င္မွ်င္ အေခ်ာင္းလိုက္ေလးအတုိင္း ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြေလး ျဖစ္လာမွာမို႕ တစ္ခါေၾကာ္ရင္ အာလူး ခပ္နည္းနည္းစီ ေၾကာ္ပါမယ္။ ပူစီနံရြက္ကိုလည္း တစ္ခါေၾကာ္တိုင္း နည္းနည္းစီ ထည္႕ေၾကာ္ပါတယ္။ ေၾကာ္ေနတဲ႕အခါမွာ အာလူးေတြ ကပ္မသြားေအာင္လည္း အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါမယ္ .. အာလူးေတြ ဝါေရႊေရာင္သန္းလာရင္ ခူးျပီး ဆီစစ္ထားပါမယ္။ ျပီးရင္ က်န္တဲ႕ အာလူးေတြကို ထပ္ေၾကာ္ပါမယ္။ ထိုကဲ႕သို႕ အာလူးမ်ားကို အနည္း အမ်ားေပၚမူတည္ျပီး ၄ၾကိမ္ ၅ၾကိမ္ခန္႕ ခြဲျပီး ေၾကာ္ေပးရင္ အာလူးေတြ လံုးဝ ကပ္မသြားပဲ အဆင္ေျပေျပ ေၾကာ္ႏိုင္ပါလိမ္႕မယ္..

က်က္ျပီး ၾကြပ္ရြေနတဲ႕ အာလူးမွ်င္ေၾကာ္ေလးေတြကို ေစာေစာက စေတာ္ဘယ္ရီသီးနဲ႕ အလွဆင္ထားတဲ႕ ပန္းကန္ေလးထဲကို နည္းနည္းခ်င္းစီ မိမိလိုခ်င္တဲ႕ ပံုစံေလးျဖစ္ေအာင္ ထည္႕ျပီးရင္ေတာ႕ အခ်ဥ္ရည္ ေလးနဲ႕ျဖစ္ျဖစ္ ၊ ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႕ျဖစ္ျဖစ္ ၊ မိမိႏွစ္သက္ရာနဲ႕ လည္းေကာင္း တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

မနက္ျဖန္မွ တင္ေပးမလို႕ေပမဲ႕ တကယ္လို႕မ်ား တစ္စံုတစ္ေယာက္ကို ဒီေန႕ ေၾကာ္ေကၽြးခ်င္ပါတယ္ဆိုရင္ ေကၽြးလို႕ရေအာင္ ဒီေန႕ပဲ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္
အားလံုး အဆင္ေျပၾကပါေစ…:)

Shared from အစိမ္းေရာင္ လြင္ျပင္ (FB)

No comments:

Post a Comment