Thursday, February 27, 2014

ျမဴရြက္သုပ္


ၿမဴရြက္ေလးေတြၿမင္ေတာ့..ဟိုးတကၠသိုလ္တက္ခ်ိန္...ေတာင္သမန္အင္းေဘးကို သတိရမိပါတယ္...ငါးကပ္ေၾကာ္၊ လယ္ပုစြန္ခြက္ေၾကာ္ ၊ ပုစြန္ေၾကာ္ေတြနဲ.ၿမဴရြက္သုပ္စားရတာကိုႏွစ္သက္လို.ေက်ာင္းကေနေတာင္သမန္အင္းထိ..စက္ဘီးစီးၿပီးသြားစားခဲ့ရတဲ့..အခ်ိန္ေတြကို

ၿမဴရြက္သုပ္
*******

ၿမဴရြက္..............၂ စည္း
ၾကက္သြန္နီ+ၿဖဴဆီခ်က္
ေၿမပဲေလွာ္ေထာင္း
ႏွမ္းေလွာ္
ပဲမွဳန္.အက်က္
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္. ..အနည္းငယ္စီ

ၿမဴရြက္ေတြကို..ႏုတဲ့အပိုင္းေလးေတြသင္ၿပီး..ေရေဆးထားပါတယ္..။

ၾကက္သြန္ၿဖဴ +နီ ကိုေရာၿပီး..နႏြင္းမွဳန္.ေလးနဲဆီခ်က္ခ်က္ပါတယ္..။

ေၿမပဲေလွာ္..အခြံေတြဖယ္ကာ..မညွက္တညွက္ေလးေထာင္းထားပါတယ္..။

ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ေရမွာ..ၿမဴရြက္ေတြကို အေရာင္မေၿပာင္းေအာင္ေရေႏြးေဖ်ာ
ကာ ေရေအးေလာင္းအေအးခံကာ..ေရေတြကိုကုန္စင္ေအင္ညွစ္ထုတ္လိုက္
ပါတယ္။

ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးလွီးၿဖတ္ကာ...နီ+ၿဖဴ ဆီခ်က္ ၊ ပဲက်က္မွဳန္. ၊ေၿမပဲေထာင္း၊ ႏွမ္းေလွာ္ေတြေရာထည့္ကာ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.ကိုပါသည္ဆိုရုံေလးထည့္ကာ..စိမ့္စိမ့္ေလးစားရတဲ့ၿမဴရြက္သုပ္ကို..အၾကိဳက္ဆုံးပါ။

Shared from ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား (FB)

No comments:

Post a Comment