Wednesday, January 22, 2014

ရွမ္းေခါက္ဆင့္


Kitchen Variety
......................
ရွမ္းေခါက္ဆင့္
......................
ကြၽန္မရဲ႕ေခ်ာ့စားနည္းက ေတာ္ေတာ္ေလး အသံုး၀င္သြားတယ္။
ဟီး . . . ဒီမနက္အေစာႀကီး မယ့္ေထာက္က 'ေခါက္ဆင့္' လုပ္ေကြၽးပါတယ္။ ေခါက္ဆင့္ဆိုတာ ရွမ္းမုန္႔တီခ်က္ျဖစ္ၿပီး တာခ်ီလိတ္ၿမိဳ႕ရဲ႕ ေနရာအႏွံ႔မွာ ဒီအစားအစာကို ၀ယ္စားႏိုင္ပါတယ္။

ေခါက္ဆင့္အတြက္ အဓိကအစာကို ၾကက္သား သို႔မဟုတ္ ငါးေတြနဲ႔ လုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ ပံုမွာျမင္ရတဲ့ အစာက ငါးနဲ႔လုပ္ထားတာျဖစ္တယ္။ ပထမဦးဆံုး ငါးကိုျပဳတ္၊ ငါးသားေတြခြာၿပီး ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊
(ငါးပိ၊ ပဲပုပ္အနည္းငယ္)ေတြနဲ႔ ဆီျပန္ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သားဆီျပန္ဟင္း ခ်က္သလိုပါပဲ။

ဒါေတြက ေခါက္ဆင့္ထဲထည့္စားတဲ့ အရာေတြပါ။ ေရႊပဲရြက္၊ မုန္လာထုပ္၊ နံနံပင္၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္ဆီ၊ မုန္႔တီ . . . မုန္႔တီနဲ႔ ေရႊပဲရြက္ကို ေရေႏြးေဖ်ာ၊ ငါးဆီျပန္၊ အစာပလာေတြထည့္ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး လုိအပ္တာထည့္စားႏိုင္ပါတယ္။ ေခါက္ဆင့္က
၀က္ေခါက္ေၾကာ္နဲ႔ အင္မတန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။
အိမ္မွာ ခ်က္စားတယ္ဆိုေတာ့ ဆိုင္မွာထက္ ေဖာေဖာသီသီ
စားလို႔ရပါတယ္။ ဆိုင္မွာေရာင္းတဲ့ ေခါက္ဆင့္ေတြက ပဲပုပ္မႈန္႔ေတြ ထည့္ထည့္စား တာကို ေတြ႕ရပါတယ္။

မိုးအံု႔အံု႔ေဆာင္းတြင္းမနက္မွာ ေခါက္ဆင့္ပူပူေႏြးေႏြးေလးက
ဗိုက္ကိုျပည့္ေစသလို မယ့္ေထာက္ရဲ႕ ေစတနာကလည္း မိသားစုတိုင္းကို ေႏြးေထြးေစခဲ့ပါတယ္။ 

..................................
ႏိုင္းႏိုင္းစေန မီးဖိုေခ်ာင္
..................................
http://www.99sanay.com/

No comments:

Post a Comment