ဗံုလံုသီးမ်ားကို အေပၚယံ အနည္းငယ္ျခစ္ျပီး၊ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို အပိုင္းေလးမ်ား ပိုင္း၍ အတြင္းမွ အေစ့မ်ားကို ဇြန္းဖင္ျဖင့္ ကေလာ္ထုတ္ကာ ဗံုလံုသီးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ။ အစာသြပ္မည္႔ ဝက္သားမ်ားကို ႏုတ္ႏုတ္ဆင္းထားပါ။ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ညက္ေအာင္ေထာင္း၍ နႏြင္းမႈန့္ အနည္းငယ္တို႕ျဖင့္ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္န႕ံ ေမႊးျပီး ေရႊေရာင္သန္းလာပါက ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ အနည္းငယ္ထည္႔ျပီး၊ ႏုတ္ႏုတ္ဆင္းထားေသာ ဝက္သားမ်ားကို ထည္႔ကာ မျပတ္ေမႊေပးပါ။ ဆီျပန္ျပီး ေျခာက္ေျခာက္ေလး ျဖစ္လာလွ်င္ မီးဖိုေပၚမွခ်၍ ဗံုလံုသီးမ်ား အတြင္းသို႕ ဆီသတ္ထားေသာ ဝက္သားမ်ားကို အစာသြပ္ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ အိုးတစ္လုံးထဲတြင္ ဆီအနည္းငယ္ ထည္႕ကာ နႏြင္းမႈန့္၊ ငရုတ္အေရာင္တင္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္တို႕ျဖင့္ ဆီသတ္၍ ဆား၊အသားမႈန္႕ႏွင့္ အစာသြပ္ထားေသာ ဗံုလံုသီးမ်ားကို ထည္႔ပါ။ေရမျမဳတ္တျမဳတ္ထည္႔ကာ အသာေမႊ၍ အိုးဖုံး ျပီး တည္ထားပါ။ ဗံုလံုသီးမ်ား ႏူးလာျပီး ဆီျပန္လာပါက အေပါ့အငံ ျမည္း၍ ခ်ိဳေမႊးျပီး အရသာရွိေသာ ဗံုလံုသီး ဝက္သား အစာသြပ္ ဟင္းေလး သုံးေဆာင္လို႕ ရပါျပီရွင္။
Shared from ေဒၚပု လက္ရာ (FB)
No comments:
Post a Comment