Monday, January 20, 2014

ရခိုင္မုန္.တီသုပ္


မုန္.ဖတ္အမွ်င္ေသးေသး..........(၅၀) က်ပ္သား
ငါးခူ..................................... ၁ေကာင္ ( ဟင္းရည္ၿပဳလုပ္ရန္)
ငရုတ္သီးစိမ္း........................(၂၀) ေတာင့္ခန္.
စိမ္းစားငပိ............................ အနည္းငယ္
မန္က်ည္းသီးမွည့္...................၂ ဇြန္း(...........။......)
စပါးလင္...............................၁ ေခ်ာင္း( အၿဖဴေရာင္အပိုင္းသာ)
ပဒဲေကာေသးေသး..................၁ တက္
ငါးငံၿပာရည္...........................လိုအပ္သလို
ဟင္းခတ္မွဳန္. .....................အနည္းငယ္
နံနံပင္ပါးပါးလွီး...................

ငါးခူကိုေရေဆးစန္.စင္ၿပီး..နႏြင္းမွဳန္.၊ငါးပိ ၊ငံၿပာရည္ ၊ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.ႏွင့္
ေရာနယ္ကာ စပါးလင္ဓါးၿပားရိုက္၊ ပဒဲေကာကိုပါးပါးလွီးကာ ၿပဳတ္ၿပီးဆယ္ယူ
ကာအသားႏႊင္ထားပါ။

အရိုးေတြကိုၿပန္ထည့္ၿပဳတ္ၿပီးဟင္းရည္က်ၿပီဆို အားလုံးကိုစစ္ထုတ္ပါ။ဟင္း
ရည္ၾကည္လင္ေစရန္ဂရုၿပဳပါ.ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္.ေလးအနည္းငယ္ခပ္ပါ။

မန္က်ည္းသီးမွည့္ကိုေရေႏြးစိမ္ထားပါ.

ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကိုလည္း..ၿပဳတ္ၿပီးညွက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။

ငါးဖယ္ကိုလည္းမိမိႏွစ္သက္သလိုေၾကာ္ၿပီးပါးပါးလွီးထားပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုလည္းပါးပါးေလးေတြလွီးၿပီးဆီခ်က္သတ္ထားပါ။

မုန္.ၿပင္ေတာ့မယ္ဆိုတစ္ပြဲစာၿဖစ္ေစ..၃- ၄ပြဲစာၿဖစ္ေစ...ဟင္းခတ္မွဳန္.၊ ငံၿပာရည္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းၿပဳတ္ေထာင္း၊ မန္က်ည္းမွည့္ရည္၊ ႏႊင္ထားေသာငါး
အသား၊ ဆီခ်က္ေလးထည့္ၿပီးေရာနယ္ပါ။(ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ပါကငရုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္.ေလးထပ္ၿဖည့္ပါ )

ငါးဖယ္ေၾကာ္ေလးၿဖဴး ၊နံနံပင္ေလးထည့္ကာ ပာင္ခါးရည္( ငါးၿပဳတ္ရည္) ေလး
ႏွင့္သုံးေဆာင္ပါ။


Photo credit >>> Google Search
မူရင္းဓါတ္ပုံပိုင္ရွင္အားေလးစားစြာအသိအမွတ္ၿပဳပါေၾကာင္းႏွင့္ေက်းဇူးအထူး
တင္ရိွပါေၾကာင္း..။

Admin ( ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား )

No comments:

Post a Comment