Thursday, January 23, 2014

ၾကက္သားပဲရည္သုပ္၊ စမူဆာပဲရည္သုပ္


ရန္ကုန္မွာဆိုရင္ အိသက္မမႀကီး ခဏခဏ၀ယ္လာတတ္တာပါ။
ဗဟန္းေရ တာရွည္လမ္းေပၚက ဗမာမိသားစုေရာင္း တဲ့ ၾကက္သားပဲရည္သုပ္က သန္႔လည္းသန္႔ၿပီး စားလို႔လည္း အလြန္ေကာင္းပါ တယ္။
ေရာင္းတဲ့ အစ္မကိုယ္တိုင္ကလည္း သနပ္ခါးေလးနဲ႔သန္႔သန္႔ေလးရယ္။
ေတာ္ေတာ္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ႐ွဴး႐ွဴး ရွဲရွဲေပါ့။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (ေလးခ်ပ္စာ)
...........................................
• ၾကက္သား - ၁ေကာင္
• တျခားၾကက္အစိတ္အပိုင္းမ်ား
• နႏြင္းမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ပဲမႈန္႔ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၂ ခြက္
• Gram မဆလာ - စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
• ေဂၚဖီ - ၁ လုံး
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္
• ၾကက္သားမႈန္႔ - ၂ ဇြန္း
• ပူစီနံ - အနည္းငယ္
• င႐ုတ္သီးမႈန္႔ - လိုသေလာက္
• ငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
• သံပရာသီး - လိုသေလာက္

ပဲမႈန္႔ကို ေရလီတာ၀က္စိမ္ထားပါ။ ၾကက္သားကို ေလးျခမ္းတုံးကာ
ၾကက္သားမႈန္႔ ၂ ဇြန္း၊ မဆလာ၂ ဇြန္း၊ နႏြင္းမႈန္႔ ၂ ဇြန္းထည့္ၿပီး
တျခားၾကက္အစိတ္အပိုင္းမ်ားပါထည့္ကာ ျပဳတ္ထားပါ။
ၾကက္အသည္းကို အရမ္းမမာေအာင္ ေနာက္ဆုံးမွထည့္ပါတယ္။
ၾကက္သားမ်ားထုတ္ကာ လီွးစိတ္ထားပါ။ ၾကက္ျပဳတ္ေရကို ခ်န္ထားပါ။
င႐ုတ္ သီးစိမ္း၊ ေဂၚဖီပါးပါးလီွးထားပါ။

ပဲက်ဳိရန္
.............
၁။ ပဲရည္ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေလာင္းထည့္ၿပီးက်ိဳပါ။
ေရ ၁ လီတာခန္႔ထပ္ထည့္ပါ။ ၾကက္ သားမႈန္႔ စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း၊ မဆလာ ၃ ဇြန္းထည့္က်ိဳပါ။
ၾကက္သားျပဳတ္ရည္မ်ား ပါေရာပါ။ ပဲရည္က်က္ၿပီး ပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ၿပီး
မဆလာနံ႔ေမႊးတတ္လာၿပီဆိုရင္ ဟင္း ေရအရသာျမည္းၿပီး
အေပါ့၊ အငန္ထပ္ျဖည့္ကာ မီးမွ်င္းမွ်င္းနဲ႔ ပူေနပါေစ။ မပ်စ္ မက်ဲအေနမွာထားပါ။

၂။ ဟင္းရည္ရၿပီဆိုေတာ့ ပြဲျပင္ရေအာင္ေနာ္။ ၾကက္သားမ်ားအရင္ထည့္
လီွးထားေသာ ေဂၚဖီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ပူစီနံ၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔တို႔ျဖင့္ ပြဲျပင္ၿပီး
ဟင္းရည္ပူပူကိုေလာင္းကာ သံပရာရည္၊ ငံျပာရည္လိုသလိုထည့္စားႏိုင္ပါၿပီ။

စမူဆာသုပ္
...............
• စမူဆာ
• Chick Pea - ၁ ဘူး
• အာလူး - အေနေတာ္၄လုံး
• ေဂၚဖီ - ၁လုံး
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင္႔
• ပူစီနံ - အနည္းငယ္
• င႐ုတ္သီးမႈန္႔ - လိုသေလာက္
• သံပရာသီး - လိုသေလာက္

စမူဆာေလးမ်ားကိုေၾကာ္ထားပါ။ အာလူးကိုျပဳတ္ၿပီး အတုံးေသးေလးမ်ား လီွးထားပါ။
ပဲျပဳတ္ ေရက အထက္ပါအတိုင္း ျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္။ ၾကက္သားျပဳတ္ေရမရွိရင္
ၾကက္သားမႈန္႔သုံးလို႔ရပါတယ္။

ပြဲျပင္ရန္
...........
စမူဆာေလးမ်ား ညႇပ္ထည့္ပါ။ အာလူး၊ ပဲေစ့၊ ေဂၚဖီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊
ပူစီနံ၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔တို႔ျဖင့္ ပြဲျပင္ၿပီး ဟင္းေရပူပူကိုေလာင္းကာ သံပရာရည္၊
ငံျပာရည္ လိုသလိုထည့္စားႏိုင္ပါၿပီ။


..................................
Htet Family's Creation
..................................
www.htetfamily.com

No comments:

Post a Comment