Saturday, May 3, 2014

သၾကားမုန္.ဖက္ထုပ္ (၁၂ ထုပ္)












(ကြ်န္မရဲ႕ ဒုတိယေျမာက္စာအုပ္ (အစိမ္းေရာင္) စာမ်က္နွာ 114 - 115 မွာ ပါၿပီးသားေလးပါ။)

**.. လိုအပ္ေသာ မုန္.နွစ္ စ လုပ္ၾကရေအာင္…

1. ေကာက္ညင္းမွဳန္. ၄ ခြက္ (rice cooker တြင္ပါေသာခြက္)
2. ေရ ၂ ခြက္ (rice cooker တြင္ပါေသာခြက္)

ေကာက္ညင္းမွဳန္. ထဲ ေရကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္းထည့္ကာ အရမ္းမမာ၊ အရမ္းမေပ်ာ့ပဲ ေစးေစးေလးျဖစ္ေအာင္ နယ္ပါ။
(ေကာက္ညင္းမွုန္.က အေလးခ်ိန္နဲ. ခ်ိန္ထည့္တာမဟုတ္ပဲ ခြက္နဲ. ခ်င္ထည့္တာမို. အခ်ဳိးအစား အရမ္းအတိအက် မရႏူိင္လို. ေရကိုျဖည္းျဖည္းခ်င္းထည့္ခိုင္းတာပါ။)

**.. လိုအပ္ေသာ အုန္းယို က်ဳိရေအာင္…

1. ျခစ္ထားေသာ အုန္းသီး- တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၂ လံုး
2. သၾကား- ထမင္းစားဇြန္း ၁၂ ဇြန္း
3. ေရ- ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း (အုန္းသီးအေျခာက္ကိုသံုးလွ်င္ ေရ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းခန္.ပိုထည့္ေပးပါ။)

မီးေအးေအးနွင့္ ေရာႀကိဳထားေသာ ေရ နွင့္သၾကားပြက္လာလွ်င္ အုန္းသီးကို ထည့္ေမႊပါ။

အရည္မ်ား ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႕က်န္ၿပီး အေတာ္ေလးပ်စ္လာလွ်င္ မီးဖိုမီးပိတ္ပါ။ (အုန္းသီးဖတ္မ်ား အရမ္းေျခာက္ကပ္သြားေအာင္ မလုပ္ပါနွင့္။)

ေအးသြားမွလံုးလွ်င္ သၾကားမ်ားခဲသြားသျဖင့္ လက္ျဖင့္ကိုင္ႏိူင္ေသာ အပူရိွန္ျဖစ္လာသည္နွင့္ အလံုး ၁၂ လံုး လံုးထားပါ။ (ဖိၿပီးဆုပ္နယ္မွ အလံုးေလးက ခပ္က်စ္က်စ္ျဖစ္ပါတယ္။)

မုန္.နွစ္ကိုလည္း ၁၂ လံုး လံုးထားပါ။

**.. မုန္.ဖက္ထုပ္ စထုပ္ၾကရေအာင္…

ငွက္ေပ်ာဖက္၏ ေျပာင္ေနေသာဖက္ကို အျပင္ထားကာ အတြင္းဖက္တြင္ ဆီသုတ္ပါ။ (ငွက္ေပ်ာဖက္မ်ားကို မုန္႔ထုတ္ခ်ိန္၌ ေပ်ာ့ေနေအာင္ microwave ထဲ ၁ မိနစ္ခန္႕ထည့္ကာ အပူေပးထားပါ။)

လက္ကိုဆီသုတ္ၿပီး လံုးထားေသာ မုန္.နွစ္ကိုျပားကာ အုန္းယိုလံုးကိုတင္ၿပီး လံုေအာင္ဖံုး၍ အလံုးျပန္လံုးပါ။

လံုးသြားၿပီးေနာက္ အလံုးကို ဆီသုတ္ေပးပါ။

ထိုအလံုးကို ဆီသုတ္ထားေသာဖက္၏ အလယ္မွာထားကာ ဖက္အနားနွစ္ဖက္ျဖင့္ ဖံုးပါ။

ၿပီးလွ်င္ ပံုတြင္ျပထားသကဲ့သို. ဆက္ထုပ္ပါ။

သြားၾကားထိုးတံေလးနွင့္ ပိတ္ၿပီး ေပါင္းမည့္အိုးေလးထဲ ထည့္ပါ။

ေရတစ္ဝက္ခန္.ထည့္ကာ ဆူေအာင္တည္ထားသည့္ အိုးေပၚတင္ကာ အဖံုး ဖံုးၿပီး high heat နွင့္ ၂၀ မိနစ္ေပါင္းလိုက္လွ်င္ အရသာရွိလွေသာ မုန္.ဖက္ထုပ္ပူပူေႏြးေႏြး စားရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

အုန္းယို နွင့္ ဒူရင္းယို ေရာလံုးၿပီး ဌာပနာရင္လည္း စားလို.ေကာင္းလွပါ တယ္။

Shared from Chaw Su's Food Friends (FB)

No comments:

Post a Comment