အဓိက က..
ဓါတ္ပုံရဖို.ခက္ေနလို.ပါ..။အခုၿမန္မာၿပည္ကို ဓါတ္ပုံလွမ္းေတာင္းယူရပါတယ္
ဟိုရက္ပိုင္းက..ေမးထားတဲ့သူရိွေတာ့..ပိုအဆင္ေၿပသြားပါတယ္...။
စားေတာ္ပဲၿပဳတ္ရန္...
**************
စားေတာ္ပဲ .......ဆန္ခ်င္ခြက္ (၅) ခြက္
စားေဆာ္ဒါမွဳန္. ......၁ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ထန္းလ်က္ခဲအေသး..၂ ခဲခန္.( သို.) သၾကားညိဳ အနည္းငယ္
ဆီ.....................၁ ဇြန္း
ေရ....................ပဲအေပၚလက္တစ္ဆစ္ေက်ာ္ေက်ာ္ခန္.
စားေတာ္ပဲကို ၿပည္တြင္းေနသူမ်ားအလြယ္တကူ၀ယ္ရႏိူင္ေပမယ့္..ၿပည္ပမွာ
ရိွသူမ်ားကေတာ့..Green peas , Yellow peas , Mellow peas ဆိုၿပီး..
Ready To Use အထုပ္ေတြကို ဂရမ္နဲ.ရႏိူင္ပါတယ္..။ yellow peas က
အခြံကြ်တ္မ်ားၿပီး..green peas ကေတာ့အခြံကြ်တ္သက္သာေစပါတယ္..။
ပဲကို ေရေဆးၿပီး တစ္ည ၾကိဳတင္ေရစိမ္ထားပါ ။စား ေဆာ္ဒါမွဳန္. ၃ ပုံ ၁ပုံကိုပါ
ထည့္ၿပီးစိမ္ထားေပးရပါမယ္...။
နံနက္လင္းတာနဲ. ပဲေတြကိုေရစစ္ၿပီး..ဇကာၿခင္းမ်ိဳးထဲၿဖန္.ထည့္ၿပီး..အ၀တ္စ
ကိုေရဆြတ္ၿပီးအုပ္ထားေပးပါ။အ၀တ္စေၿခာက္သြားတာနဲ.ေရၿပန္ဆြတ္ၿပီးအုပ္
ထားေပးရပါမယ္..။
အေညွာင့္ထြက္တာ ပုံမွန္ေလာက္ပဲဆိုရင္..ေနာက္တစ္ည အိပ္ ၿပီးၿပဳတ္လို.ရ
ပါၿပီ ၊ အေညွာင့္ရွည္ရွည္ထြက္ခ်င္ရင္ေတာ့..ေနာက္ထပ္၁ည ထပ္ထားေပးရပါမယ္။ ေရစိမ္ ၁ည ၊ အေညွာင့္ေဖာက္၁ည (သို.) ေရစိမ္၁ည၊
အေညွာင့္ေဖာက္ ၂ ည ၿဖစ္ပါတယ္။
အေညွာင့္ေပါက္ေနတဲ့စားေတာ္ပဲထဲကို ဆီ ၊စား ေဆာ္ဒါမွဳန္. ၊ ထန္းလ်က္ခဲ(သို.)
သၾကား ေရာထည့္ေမႊၿပီး.ေရကို ပဲအထက္ လက္တစ္ဆစ္ေက်ာ္ေက်ာ္ခန္.ေလးသာထည့္ၿပီး ေရခမ္းေအာင္ၿပဳတ္ေပးရုံပါပဲ။
ေရခမ္းလို.ပဲေတြက်က္ၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္.ေလာက္မွ..အဖုံးကိုဖြင့္ေပးပါ။
ထုိ(၁၀) မိနစ္ကအေငြ.နဲ.က်က္ေစတာမို.ပဲကိုအရသာထူးေစပါတယ္။
နည္းလမ္းမ်ိဳးစုံကိုမွီၿငမ္းၿပီး..ေနာက္ဆုံးစမ္းသပ္ထားတဲ့ပဲၿပဳတ္နည္းၿဖစ္ပါတယ္
ဓါတ္ပုံရဖို.ခက္ေနလို.ပါ..။အခုၿမန္မာၿပည္ကို ဓါတ္ပုံလွမ္းေတာင္းယူရပါတယ္
ဟိုရက္ပိုင္းက..ေမးထားတဲ့သူရိွေတာ့..ပိုအဆင္ေၿပသြားပါတယ္...။
စားေတာ္ပဲၿပဳတ္ရန္...
**************
စားေတာ္ပဲ .......ဆန္ခ်င္ခြက္ (၅) ခြက္
စားေဆာ္ဒါမွဳန္. ......၁ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ထန္းလ်က္ခဲအေသး..၂ ခဲခန္.( သို.) သၾကားညိဳ အနည္းငယ္
ဆီ.....................၁ ဇြန္း
ေရ....................ပဲအေပၚလက္တစ္ဆစ္ေက်ာ္ေက်ာ္ခန္.
စားေတာ္ပဲကို ၿပည္တြင္းေနသူမ်ားအလြယ္တကူ၀ယ္ရႏိူင္ေပမယ့္..ၿပည္ပမွာ
ရိွသူမ်ားကေတာ့..Green peas , Yellow peas , Mellow peas ဆိုၿပီး..
Ready To Use အထုပ္ေတြကို ဂရမ္နဲ.ရႏိူင္ပါတယ္..။ yellow peas က
အခြံကြ်တ္မ်ားၿပီး..green peas ကေတာ့အခြံကြ်တ္သက္သာေစပါတယ္..။
ပဲကို ေရေဆးၿပီး တစ္ည ၾကိဳတင္ေရစိမ္ထားပါ ။စား ေဆာ္ဒါမွဳန္. ၃ ပုံ ၁ပုံကိုပါ
ထည့္ၿပီးစိမ္ထားေပးရပါမယ္...။
နံနက္လင္းတာနဲ. ပဲေတြကိုေရစစ္ၿပီး..ဇကာၿခင္းမ်ိဳးထဲၿဖန္.ထည့္ၿပီး..အ၀တ္စ
ကိုေရဆြတ္ၿပီးအုပ္ထားေပးပါ။အ၀တ္စေၿခာက္သြားတာနဲ.ေရၿပန္ဆြတ္ၿပီးအုပ္
ထားေပးရပါမယ္..။
အေညွာင့္ထြက္တာ ပုံမွန္ေလာက္ပဲဆိုရင္..ေနာက္တစ္ည အိပ္ ၿပီးၿပဳတ္လို.ရ
ပါၿပီ ၊ အေညွာင့္ရွည္ရွည္ထြက္ခ်င္ရင္ေတာ့..ေနာက္ထပ္၁ည ထပ္ထားေပးရပါမယ္။ ေရစိမ္ ၁ည ၊ အေညွာင့္ေဖာက္၁ည (သို.) ေရစိမ္၁ည၊
အေညွာင့္ေဖာက္ ၂ ည ၿဖစ္ပါတယ္။
အေညွာင့္ေပါက္ေနတဲ့စားေတာ္ပဲထဲကို ဆီ ၊စား ေဆာ္ဒါမွဳန္. ၊ ထန္းလ်က္ခဲ(သို.)
သၾကား ေရာထည့္ေမႊၿပီး.ေရကို ပဲအထက္ လက္တစ္ဆစ္ေက်ာ္ေက်ာ္ခန္.ေလးသာထည့္ၿပီး ေရခမ္းေအာင္ၿပဳတ္ေပးရုံပါပဲ။
ေရခမ္းလို.ပဲေတြက်က္ၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္.ေလာက္မွ..အဖုံးကိုဖြင့္ေပးပါ။
ထုိ(၁၀) မိနစ္ကအေငြ.နဲ.က်က္ေစတာမို.ပဲကိုအရသာထူးေစပါတယ္။
နည္းလမ္းမ်ိဳးစုံကိုမွီၿငမ္းၿပီး..ေနာက္ဆုံးစမ္းသပ္ထားတဲ့ပဲၿပဳတ္နည္းၿဖစ္ပါတယ္
Shared from ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား (FB)
No comments:
Post a Comment