ေႏြေက်ာင္းပိတ္လို ့ ေမာ္လၿမိဳင္ၿခံကို အလည္သြားရင္ အစ္မေတြ ခဏခဏခ်က္ေကၽြးတဲ့ ဟင္းေလးပါ။ ၿခံထဲမွာ သီးပင္စားပင္ ေပါမ်ားတဲ့အတြက္ အသီးအရြက္ေတြကို ခ်က္ခါနီးမွ ခူးပါတယ္။ ကစားၿပီးလို ့ေမာေမာနဲ ့ ၿပန္လာတိုင္း ေမႊးေနတဲ့ဟင္းနံ ့ေတြက ပိုၿပီး ထမင္းဆာလာပါတယ္။ ၀မ္းကဲြေမာင္ႏွမေတြနဲ ့ လုစားရတဲ့အရသာကလည္း ပိုၿပီး စားေကာင္းေစပါတယ္။
ထမင္းစားလို ့ၿမိန္တဲ့ ငွက္ေပ်ာဖူး အစပ္ခ်က္နည္းေလးကို share ပါမယ္႐ွင္။
Ingredients:
ငွက္ေပ်ာဖူးအၾကီး ၁ဖူး (အေသး ၂ဖူး)
ပုစြန္အေနေတာ္ ၁၀ေကာင္
ၾကက္သြန္နီ ၂လံုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ့ ၂ဇြန္း
စပါးလင္ ၂ပင္
ခ်င္း အနည္းငယ္
ပဲငံၿပာရည္အက်ဲ ၁ဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္
ဆီ အနည္းငယ္
နႏြင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္
Preparation Method:
၁) ပုစြန္ေတြကို ေခါင္းၿဖဳတ္၊ အခြံခြာ၊ ေက်ာလယ္က အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ၿပီး ေရေဆးပါ။ ႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီး ဆား နႏြင္းတို့ႏွင့္ နယ္ထားပါ။
ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့သံုးမည္ဆိုလွ်င္ ၃ဇြန္းထည့္ပါ။
၂) ငွက္ေပ်ာဖူးအၿပင္ဖက္က အၾကမ္းဖတ္မ်ားကို ခြာပါ။ အထဲမွ ငွက္ေပ်ာဖူးသီးဖူးေပါက္စေတြကို ဖယ္ပါ။ အတြင္းသားအႏုေလးမ်ားကို ပါးပါးလွီးၿပီး ငွက္ေပ်ာဖူးေတြ မမဲသြားေအာင္နဲ ့ အေစးေတြ ထြက္သြားေအာင္ မန္က်ည္းရည္နဲ ့စိမ္ပါ။
၃) အဖန္ေလွ်ာ့ေအာင္ မန္က်ည္းရည္စိမ္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာဖူးေတြကို ၿပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ပါ။
၄) စပါးလင္အၿပင္ခံြေတြကို ဖယ္ၿပီး စပါးလင္အတြင္းသားကို ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ့ ခ်င္းအားလံုးနဲ ့ေရာၿပီး ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းပါ။
၅) ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီဆူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ အေရာကို ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားေသာ ပုစြန္ေတြကိုထည့္ပါ။
၆) ငွက္ေပ်ာဖူးေတြကိုထည့္ပါ။ ပဲငံၿပာရည္အက်ဲ နဲ ့ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
၇) အရသာ စိတ္ၾကိဳက္ၿပင္ၿပီး ဆီၿပန္လာလွ်င္ ငွက္ေပ်ာဖူးအစပ္ခ်က္ ရပါၿပီ။
ပူပူစပ္စပ္ အရသာနဲ ့ငွက္ေပ်ာဖူးရဲ ့ဆိမ့္တဲ့အရသာ ေပါင္းထားတဲ့ ဒီဟင္းေလးက ထမင္းစားလို ့ၿမိန္ေစမွာပါ႐ွင္။
Shared from KaeKae's Food Palace (FB)
No comments:
Post a Comment