Sunday, July 6, 2014

ႏို ့စိမ္းေခါက္ဆဲြ ( Noodle with Evaporated Milk and Chick pea Soup)


တကၠသိုလ္၀င္တန္းေအာင္ၿမင္သြားၾကတဲ့သူေတြကို ဂုဏ္ၿပဳတဲ့အေနနဲ ့ မိသားစု ေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါး စားလို ့ရေအာင္ ႏိုစိမ္းေခါက္ဆဲြ ခ်က္နည္းေလးကို share ပါမယ္႐ွင္။

Servings: 3

Ingredients:
ေခါက္ဆဲြ
ႏို ့စိမ္း ၂၅၀ml
ၾကက္သား ၂၀က်ပ္သား
ၾကက္္႐ုိး ၃၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီအၾကီး ၂လံုး (ဟင္းဆီသတ္ရန္)
ၾကက္သြန္နီအေသး ၁၀လံုး (ဟင္းရည္ထဲထည့္ရန္)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၁၀မႊာ
င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ့ ၂ဇြန္း
ကုလားပဲ ၁၀က်ပ္သား
ခ်င္း အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္

Preparation Method:
၁)ကုလားပဲကို ေရတညသိပ္စိမ္ၿပီးလွ်င္ ႏူးအိေအာင္ ၿပဳတ္ပါ။ ေအးသြားလွ်င္ ေၾကေအာင္ ေခ်ထားပါ။
၂) ၾကက္္႐ုိးေတြကို ခုတ္ထစ္ၿပီး ေရေဆးပါ။ ဆားနႏြင္းခ်င္း ထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ပါ။ ေအးသြားလွ်င္ အရည္သပ္သပ္ ဖယ္ၿပီး အသားႏႊင္ထားပါ။
၃) ၾကက္သားေတြကို အတံုးေသးေသးတံုးၿပီး ဆား နႏြင္းတို့ႏွင့္ နယ္ပါ။
၄) ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ့ အားလံုးကို ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းပါ။
၅) ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီဆူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ အေရာကို ဆီသတ္ပါ။
၆) ၾကက္သြန္နီဆီသတ္တ၀က္ဖယ္ထားၿပီး က်န္တ၀က္ထဲသို ့ ၾကက္သားေတြကို ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။
၇) ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သားဟင္း ဆီၿပန္ေအာင္ တည္ပါ။
၈) ဖယ္ထားေသာၾကက္သြန္နီဆီသတ္တ၀က္ထဲသို ့ ေခ်ထားေသာ ကုလားပဲကို ေမႊးလာသည္အထိ ဆီသတ္ပါ။ အဆင့္၂ မွ ႏႊင္ထားေသာအသားကို ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
၉) ဟင္းရည္ကို တည္ထားၿပီး ဆူလာမွ ဆီသတ္ထားေသာ ကုလားပဲအႏွစ္မ်ားကို ေလာင္းထည့္ပါ။
၁၀) ေရေႏြးလိုသေလာက္ထည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ႏို ့စိမ္း ထည့္ၿပီး ၿပန္တည္ပါ။ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္သြန္နီအေသးမ်ားကို ထည့္ပါ။

အရသာ စိတ္ၾကိဳက္ၿပင္ၿပီးလွ်င္ ႏို ့စိမ္းဟင္းရည္ ရပါၿပီ႐ွင္။

ၿပင္ဆင္ပံု
စားမယ့္ပန္းကန္ထဲ ေခါက္ဆဲြထည္ ့၊ ၾကက္သားဟင္းထည့္၊ ဟင္းရည္ထည့္ၿပီး ႏွစ္သက္သလို ၿပင္ဆင္စားႏိုင္ပါၿပီ။

Enjoy Weekends!

Shared from KaeKae's Food Palace (FB)

No comments:

Post a Comment