Sunday, July 6, 2014

ပိန္းဥေအာ္ေကြ ့ၾကည္ (Yum Cake)


ညေနခင္း (သို ့) အဆာေၿပစားဖို ့ ပိန္းဥ ေအာ္ေကြ႕ၾကည္ လုပ္နည္းေလး ကို share ပါမယ္႐ွင္။
ဒီနည္းေလးကေတာ့ မုန္ ့ၾကိတ္ဆံုမ႐ွိတဲ့အရပ္မွာ မၿဖစ္ၿဖစ္ေအာင္ လုပ္စားရတဲ့ အလြယ္နည္းေလးပါ။

Ingredients:
ဆန္မႈန္႕ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၁ခြက္
ပိန္းဥအၾကီး တၿခမ္း
ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့ ၃ဇြန္း
ဂ်ဳံမႈန္ ့ ၂ဇြန္း
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
ဆီ အနည္းငယ္

Preparation Method:
၁) ပိန္းဥကို အတံုးေသးေသးတံုးထားၿပီး ေရအနည္းငယ္နဲ ့ၿပဳတ္ထားပါ။
၂) ဆန္မႈန္႕ ဂ်ဳံမႈန္ ့ ပုစြန္ေၿခာက္မႈန္ ့ဆား င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ တို ့ကို ေရာနယ္ေပးပါ။ေရကို သင့္႐ုံခ်ိန္ဆထည့္ကာ သမေအာင္နယ္ေပးပါ။
၃) ၿပဳတ္ထားတဲ့ ပိန္းဥကို ေခ်ၿပီး မုန့္ႏွစ္အေရာထဲ ထည့္ၿပီး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ။
၄) မုန္ ့ႏွစ္ေတြကို ပံုစံခြက္ (သို ့) ပန္းကန္လံုးထဲထည့္ၿပီး နာရီ၀က္ခန္ ့ ေပါင္းေပးပါ။
၅) က်က္မက်က္ကို ဓားဖ်ားေလးၿဖင့္ ထိုးၾကည့္ပါ။ မက်က္ေသးလွ်င္ ထပ္ေပါင္းေပးပါ။
၆) ေပါင္းထားတဲ့ မုန္ ့ကို မထူမပါးလီွးၿပီး ဆီနည္းနည္းနဲ ့ အိုးကပ္ေၾကာ္ေပးပါ။
၇) ႏွစ္ဖက္စလံုး နီညိဳေရာင္သန္းလာရင္ (ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး) ရပါၿပီ။

အခ်ဥ္ရည္ကေတာ့ Chili sauce ၄ဇြန္း၊ ထန္းညက္ရည္ ၂ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္ ေရာေမႊထားပါ။

စားမယ့္ ပန္းကန္ထဲ ညွပ္ထည့္ၿပီး အေပၚမွ ခ်ိဴခ်ဥ္ရည္ဆမ္း ၾကက္သြန္မိတ္တင္ၿပီးလွ်င္ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ သံုးေဆာင္လို ့ရပါၿပီတဲ့႐ွင္...

Enjoy Weekends!

Shared from KaeKae's Food Palace (FB)

No comments:

Post a Comment