Saturday, April 19, 2014

ခရမ္းၾကြပ္သီး ပင္စိမ္း အစပ္ေၾကာ္


ခရမ္းၾကြပ္သီးအစိမ္း(သို.) ခရမ္းေရာင္.......၁၀ လုံးခန္.
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.......................................၅ တက္
ငရုတ္သီးစိမ္းနီ...................................၇ ေတာင့္ခန္.
စပါးလင္...........................................၁ ေခ် ာင္း(အၿဖဴ ေရာင္အပိုင္း)
ပဒဲေကာေသးေသး..............................၁ တက္
ထိုင္းပင္စိမ္း(သို.) ၿမန္မာပင္စိမ္း.............၁စည္း

ခရမ္းၾကြပ္သီးကို ၄ စိတ္ခြဲၿပီးဆားပါတဲ့ေရမွာေခတၱစိမ္ထားပါ။

ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္နီ ၊ပဒဲေကာ ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ စပါးလင္တို.ကိုညွက္ေန
ေအာင္ေရာေထာင္းပါ။

ပင္စိမ္းရြက္ေလးေတြကိုေၿခြထားပါ။

ပူေနတဲ့ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ႏွင့္အတူ ေထာင္းထားေသာအေရာ
ကိုဆီသတ္ပါ။

အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္..ခရမ္းၾကြပ္သီးေတြေပါင္းထည့္ၿပီး..ေခတၱေလးႏွံ..
ေအာင္ေမႊေပးပါ။

ငါးငံၿပာရည္ ၊ခရုဆီ ၊သၾကား ၊ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.ႏွင့္ခ်က္ခ်င္းအရသာသြင္းပါ။

ေရလက္ဖက္ရည္ပန္းကန္တစ္၀က္ေက် ာ္ေလာက္ေလာင္းထည့္ၿပီးခ်က္ခ်င္းအဖုံးအုပ္ထားပါ။

ေရခမ္းတဲ့အသံမၾကားရခ်င္းအဖုံးမဖြင့္ပါနဲ.( ခရမ္းၾကြပ္သီးေတြအေရာင္ေၿပာင္းသြားပါလိမ့္မယ္)။ ေနာက္ဆုံးပင္စိမ္းရြက္
ေတြအုပ္လိုက္ရင္..အင္မတန္အရသာရိွတဲ့..ခရမ္းၾကြပ္သီးပင္စိမ္းအစပ္ေၾကာ္
ေလးသုံးေဆာင္လို.ရပါၿပီ...။

Shared from ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား (FB)

No comments:

Post a Comment