Saturday, April 19, 2014

ကိုရီယား ၀က္သားကင္


ကိုရီယား စတုိင္ ၀က္သားကင္ ေလးပါ။ ဆလတ္ရြက္ထဲ ၀က္သားကင္၊ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည္႔၊ ဆလတ္ရြက္ေလးနဲ႔ ထုပ္ျပီ သံုးေဆာင္ရတာပါ။ မိသားစု နဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ သူငယ္ခ်င္း ေတြနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ အတူလုပ္စားမယ္ဆုိရင္ အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ၀က္သားကင္ေလးပါ။ ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္
---------------------------------------------------
လုပ္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ကုိ http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=4643%2F မွာေရးထားပါတယ္..
---------------------------------------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၀က္သား သံုးထပ္သား – ၃၀၀ ဂရမ္ (ခပ္ပါးပါးလွီးေပးပါ)
ဆလတ္ရြက္ – ၁စည္း (ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း ေတာင္႔ရွည္ – ၁ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၄ခု ( အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
---------------------------------------------------
နုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

သစ္ေတာ္သီး – ၁လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၄မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ပ်ားရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခဲြ
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ကိုရီယား ငရုတ္သီးအနွစ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
---------------------------------------------------
Ssamjangေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ပဲငပိ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း (ဇြန္းျဖင္႔ ေျခထားေပးပါ)
ကုိရီယား ငရုတ္သီးအနွစ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၁မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ပ်ားရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
နွမ္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
---------------------------------------------------
ကင္နည္း

၁။ နုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (သစ္ေတာ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ)တုိ႔ကို ၾကိတ္စက္(blender) ျဖင္႔ ေၾကညက္ေအာက္ ၾကိတ္ေပးပါ။

၂။ ျပီေနာက္ ဇလံုတစ္ခုထဲ (၀က္သား၊ ၾကိတ္ထားေသာ သစ္ေတာ္သီး၊ ငရုတ္သီးနွစ္၊ သၾကား၊ ပ်ားရည္၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ နွမ္းဆီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္) တုိ႔ကို ထည္႔လုိက္ပါ။

၃။ နုပ္ရန္ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို သမေအာင္ ေရာနုယ္ျပီ ေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္တြင္ အနည္းဆံုး နာရီ၀က္ခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။

၄။ ျပီမွ မီးကင္ျပားကို ဆီအနည္းငယ္သုတ္ျပီ ၀က္သားမ်ားကို က်က္သည္အထိ တဖက္ ၅-၆ မိနစ္နွုန္းျဖင္႔ ကင္ေပးပါ။

၅။ ၀က္သားကင္မ်ားရျပီဆုိလွ်င္ Ssamjang ေဆာ႔ျပဳလုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ပဲငပိ၊ ငရုတ္သီးအနွစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ပ်ားရည္၊ နွမ္းဆီ၊ နွမ္း)တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။

၆။ ဆလတ္ရြက္ထဲ ၀က္သားကင္၊ ငရုတ္သီးေတာင္႔ရွည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ samjang ေဆာ႔ထည္႔၍ ထုပ္ျပီ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…

---------------------------------------------------
Wutyee Food House
---------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment