Thursday, April 3, 2014

ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္း


သေဘာၤသီးေထာင္းတဲ႔ ငရုတ္ဆုံ ႀကီးႀကီး မရိွေပမဲ႔ ထိုင္းသေဘာၤသီးေထာင္း လုပ္စားတဲ႔အခါ ကၽြန္မရဲ႔႕ ငရုတ္ဆံုေလးထဲမွာ ၿဖစ္ေအာင္ ထုေထာင္းၿပီး စားပါတယ္။
လက္နဲ႔ နယ္တာက အနံ႔အရသာ ေလးေလးပင္ပင္ မရိွလို႔ပါ။
ငရုတ္ဆံု မရိွရင္ ပလပ္စတစ္အိပ္ ထူထူထဲမွာ ေဖာ္ၿပထားတဲ႔ ingredients ေတြကို အစဥ္လိုက္ထည္႔ၿပီး ေလးတဲ႔ အရာတစ္ခုခုနဲ႔ ထုေထာင္းၿပီး လုပ္စားနိုင္ပါတယ္၊ ထုေထာင္းရၿခင္းရဲ႕ အေႀကာင္းကေတာ႔ ဒဏ္ၿဖစ္သြားတဲ႔ အသီးအရြက္ေတြကေန အန႔႔ံ အရသာ ထြက္လာေစခ်င္တာပါ။ ေႀကညက္သြားေအာင္ ေထာင္းတာမဟုတ္ဘဲ. ဒဏ္ေလးၿဖစ္သြားရံုေထာင္းရတာပါ။
ပါ၀င္တဲ႔ အမ်ိဳးအမည္ေလးေတြ
1. ႀကက္သြန္ၿဖဴ
2. ပုဇြန္ေၿခာက္
3. ငရုတ္သီးစိမ္း စပ္စပ္
4. ပဲေတာင္႔ရွည္ပဲ
5. ထန္းလွ်က/ ႀကံသကာ ္ (ေသးေသး ေလးၿဖစ္ေအာင္ ထုထား)၊
6. ခရမ္းခ်ဥ္သီး ( နွစ္သက္ရာ အရြယ္လီွးထားပါ)
7. ငံၿပာရည္
8. သံပုရာရည္
9. သေဘာၤသီး ( အၿမွင္ရွည္ရွည္ နဲ႔ နည္းနည္းထူထူေလးရ ေအာင္ၿခစ္ထားပါ)
10. ဆား
11. ေလးစိတ္ကြဲ ေထာင္းထားတဲ႔ ေၿမပဲေလွာ္/ ေႀကာ္
ထုနည္းေထာင္းနည္း အဆင္႔ဆင္႔
1. ထန္းလွ်က္ထည္႔ၿပီး ေက်ေအာင္ ေထာင္း၊
2. ႀကက္သြန္ၿဖဴ ကို ငရုတ္ဆံု ထဲမွာ ၿပားသြားရုံေလး ထု၊
3. ပုဇြန္ေၿခာက္ထည္႔ၿပီးု ၿပားသြားရုံေလး ထု၊
4. ငရုတ္သီးစိမ္း စပ္စပ္ထည္႔ ေလးစိတ္ကြဲရံုေလး ထု၊
5. ပဲေတာင္႔ရွည္ပဲ ခ်ိဳးထည္႔ၿပီး ကြဲရုံေလးထု၊
6. ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ၿပီး သံုး ေလးခ်က္ေလာက္ ဖြတ္ေပး၊
7. ငံၿပာရည္ ထည္႔၊ သံပုရာရည္ထည္႔၊
ၿခစ္ထားတဲ႔ သေဘာၤသီးထည္႔၊ ဆား ေလးၿဖဴး ၿပီး၊ ဖြဖြေလးေထာင္းလိုက္၊ ဇြန္းေလးနဲ႔ သိမ္းေပးလိုက္ ၆-၈ ခါ ေလာက္ လုပ္ၿပီး ရင္ သေဘာၤသီးေထာင္း ေလးရပါၿပီ။ သံုးေဆာင္မည္႔ ပန္းကန္ထဲ အရည္ေလးေတြပါပါေအာင္ခပ္ထည္႔၊ ေလးစိတ္ကြဲ ေၿမပဲဆံ ေလးၿဖဴးၿပီး (ေၿမပဲဆံ အလံုးလိုက္လည္း ထည္႔နိုင္) ကန္ဇြန္းညႊန္႔ နဲ႔ ပဲသီးစိမ္းေလး ကိုက္တို႔ပါ။

Shared from Myanmar Kitchen in Hawaii (FB)

No comments:

Post a Comment