Friday, April 11, 2014

မုန္႕သိုင္းျခံဳ


မုန္႔သိုင္းျခံဳ လုပ္ဖို႔ လိုအပ္တာေလးေတြကေတာ့

ဂ်ံဳ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၁ ခြက္
ေရ ဆန္ခ်ိနခြက္ ၁ခြက္ခြဲ
ျကက္ဥ ၂လံုး
သျကား စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
ဆား အနည္းငယ္
အုန္းသီး ၁လံုး

အုန္းသီးကလြဲျပီး အေပၚက ပါဝင္ပစၥည္းေတြအားလံုးကို ေျကညက္ေအာင္ေရာေမႊပါ
အုန္းသီး ကိူျခစ္ထားကာ သျကားအနည္းငယ္နဲ႔ နယ္ထားပါ
မကပ္တဲ့ဒယ္္ကို အပူေပးကာ သျကားနယ္ထားတဲ့ အုန္းသီးေတြကို ခဏေမႊေပးပါ
ျပီးရင အုန္းသီးေတြဖယ္ကာ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ကာ ပူလာလ်ွင္ မုန္႔ရည္ ဇြန္းအျကီး ၂ ဇြန္းထည္႔ကာ
အိုးထဲမွာ ဝိုင္းေနေအာင္ ဇြန္းနဲ႔ညွိေပးပါ
ခဏေနလ်ွင္ အုန္းသီးကို အလည္ကထည္႔ကာ သင့္ေတာ္သလိုေလးေခါက္ေပးပါ
အဲ႔တာဆိုရင္ မုန္႔သိုင္းျခံဳေလးရပါျပီေနာ္

Credit to:
http://myingyankitchen.blogspot.com/2014/04/blog-post_9.html?m=0


No comments:

Post a Comment