Saturday, April 19, 2014

မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ အလြယ္လုပ္နည္း



( ေမႊခ်ိန္ မိနစ္ ၂၀ ခန္႕သာ ၾကာပါတယ္)
ဒီနည္းေလးက အလြန္လြယ္ျပီးအခ်ိန္လုံးဝ မကုန္တဲ႔နည္းေလးပါ။ ထုံးက်က္တတ္ေရမလိုပဲ႐ိုး႐ိုးေရျဖင့္လုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ မူရင္းက ဆန္ကိုၾကိတ္ျပီးက်ိဳရေပမဲ႔ အခုလို အခ်ိန္မရပဲ အလုပ္မ်ားကာ ကိုယ္တိုင္လုပ္မွ စားရေသာ ေနရာေဒသအသီးသီးကို ေရာက္ရွိေနေသာအိမ္ရွင္မမ်ားအဖို႕ ဒီနည္းေလးက အေကာင္းဆုံးနည္းပါရွင္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁။မတ္ပဲအမႈန္႕ ( mung bean flour- ၇၅ ဂရမ္)
၂။ဆန္မႈန္႕ ( rice flour -၆၀ဂရမ္)
၃။သာကူအမႈန္႕( tapioca flour -၃၀ ဂရမ္)
၄။ေရ ( ၁လီတာ )
၅။ဆြမ္းေမႊး ၾကိတ္မွန္ရည္ pandan paste (အေရာင္အႏုအရင့္ၾကိဳက္သေလာက္သုံးပါရွင္)

မတ္ပဲအမႈန္႕၊ ဆန္မႈန္႕ ၊ သာကူအမႈန္႕ တို႕ကို ေရ ၆၀၀ မီလီ လီတာျဖင့္ ေဖ်ာ္ျပီး မကပ္ေသာအိုးထဲကို ထဲ႔ကာ မီးေအးေအးျဖင့္တည္ေပးပါ။ တဖက္တည္းကို ေမႊေပးေနပါ။
အနဲငယ္ပ်စ္လာရင္ လက္က်န္ေရကို နဲနဲစီထဲ႔လိုက္ ေမႊလိုက္ျဖင့္ေနာက္ဆုံးမွာ လုံးဝပ်စ္ခဲကာ အေရာင္ေျပာင္လာပါမယ္။ ဆြမ္းေမႊးရည္ အေရာင္ႏု၊ ရင္႔ ၾကိဳက္သလိုထဲ႔ ေမႊျပီး ေတာ္ေတာ္ပ်စ္လာျပီ အေရာင္လဲေျပာင္လာျပီဆိုမွ ေအာက္ကေရခဲထဲ႔ထားေသာ ေရခဲရည္ထဲသို႔ ဇကာေပါက္ပါေသာခြက္ထဲကို မုန္႕ရည္ကိုထဲ႔ျပီး ေျဖးေျဖးခ်င္း ဖိခ်ပါ။
potatoes masher , pasta press လို႕ ေခၚတယ္။ ေဘးက အေပါက္ေတြပါတဲ႔ ဟာေတြက အဖတ္သိပ္မလွဘူး။ ေအာက္ဖက္ပဲ အေပါက္ေလးေတြပါမွ မုန္႕သားလွပါမယ္။
ေရခဲေရကိုခဏခဏလဲေပးရပါမယ္ေနာ္ ဘာလို႕ဆိုေတာ့အေပၚကက်လာတဲ႔အပူမုန္႕ရည္က ေအာက္က ေရခဲရည္ေၾကာင္႔အခဲသ႑ာန္ေျပာင္းသြားတာပါေနာ္။ ေရေအးမွ မုန္႕အပူက အခဲသ႑ာန္ျဖစ္ပါမယ္။
အဆင္ေျပေျပ လုပ္စားႏိုင္ပါေစရွင္။

Shared from Ei Thet (FB)

No comments:

Post a Comment