Saturday, April 19, 2014

မွ်စ္စပ္ေထာင္း







**... မွ်စ္စပ္ေထာင္း အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. မွ်စ္ဝါ – 280 g (1 1/2 cups ခန္႕)
2. ၄ စိတ္ကြဲလွီးထားေသာ ေဂါက္သီးအရြယ္ ၾကက္သြန္နီ – တစ္ျခမ္း
3. ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၆ တက္
4. ငရုတ္သီးစိမ္း – ၁၀ ေတာင့္
5. ဖုတ္ထားေသာ (သို႕) ထဲ ၃၀ စကၠန္႕ခန္႕ ထည့္ထားေသာ စိမ္းစားငပိ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
6. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
7. သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
9. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
10. ၆ စိတ္ကြဲလွီးထားေသာ ေဂါက္သီးအရြယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၁ လံုး
11. လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ပင္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခန္႕
12. ေရွာက္ရြက္ (သို႕) ပူစီနံ – အနည္းငယ္


မွ်စ္ဝါကို ေရဆူဆူထဲ ၁၀ မိနစ္ခန္႕ ထည့္ျပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ကာ ပါးပါးေသးေသးအေခ်ာင္းေလးမ်ား လွီးထားပါ။

ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို အနံ႔ေမႊးေအာင္ အိုးပူတိုက္ေလွာ္ထားပါ။

အနည္းငယ္မီးကြ်မ္းေအာင္ ေလွာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၊ငရုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို ဆံုထဲထည့္ၿပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေထာင္းေပးပါ။ ( ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၊ငရုတ္သီးစိမ္း ဖတ္မ်ားအရမ္းမေၾကရင္ ပိုစားလို႕ေကာင္းပါတယ္။)

စိမ္းစားငပိ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕၊ သၾကား တို႕ကို ထည့္ကာ မိနစ္ဝက္ခန္႕ ဆက္ေထာင္းေပးပါ။

ငါးငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္ နွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႕ကို ထည့္ကာ ငရုတ္က်ဥ္ေပြ႕ျဖင့္ ခပ္ဖြဖြဖိကာေမႊေရာပါ။

ၾကက္သြန္ပင္ နွင့္ မ်ွစ္ထည့္၍ ခပ္ဖြဖြေထာင္းကာ ေမႊေရာၿပီးလွ်င္ေတာ့ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲျဖစ္ေအာင္စပ္ၿပီး၊ စားေကာင္းလွေသာ မွ်စ္စပ္ေထာင္းကို ေရွာက္ရြက္ (သို႕) ပူစီနံေလးျဖဴးကာ အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။

Shared from Chaw Su's Food Friends (FB)

No comments:

Post a Comment