Saturday, April 19, 2014

ပထမဦးဆံုးအျကိမ္ လက္တည့္စမ္းတဲ့ မုန့္ပ်ားသလက္


 ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းေလးျဖဴး ဖို.ေမ့သြားတယ္။

မုန္.ျပားသလက္ ကို အစီအစဥ္မရွိပဲ မုန္.လံုးေရေပၚ၊
မုန္.လက္ေကာက္၊ မုန္.ဖက္ထုတ္နဲ. ငွက္ေပ်ာေပါင္းလုပ္တဲ.ေန.က စားခ်င္လာတာနဲ.လုပ္စားျဖစ္တယ္...
ကေလာကအန္တီလုပ္တုန္းက ျကည္.ထားတာမုန္.ရည္ကို တစ္ညသိပ္ျပီးမွလုပ္တာသိေပမယ္.
ကိုယ္က အစီအစဥ္မရွိပဲ ထလုပ္ေတာ.
ဆန္မွုန္.ကလဲ ထိုင္းကဆန္ေခ်ာမွုန္.ကိုခ်က္ခ်င္းေဖ်ာ္ ခ်က္ခ်င္းလုပ္ ေတာ. ဆိုင္လက္ရာကို မမွွီေပသိစားလို.ေတာ.အဆင္ေျပပါတယ္.. မုန္.လုပ္တဲ.ဒယ္အိုးကလဲျကီးေနေတာ. ေဘးကိုမျကီးျကီးျပန္.မသြားေအာင္ ဂရုစိုက္ျပီးလုပ္ရတယ္..

မုန္.ပ်ားသလက္

-ဆန္ျကမ္းမႈန္႕ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ( 1) ခြက္ကို
ေရ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ (3 ) ခြက္၊ေဆာ္တာအနဲငယ္
၊ဆား အနဲငယ္ ကိုထည္.ကာသမျပီးေက်ေအာင္မြျပီး
တစ္ည သိပ္ဖို.လိုပါတယ္..
-စားေတာ္ပဲျပဳတ္ -
-ပါးပါးလွီးထားတဲ.ၾကက္သြန္ပင္ နွင့္ နံနံပင္
-ဆီ အနဲငယ္
- ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းအနဲငယ္

- ထိုေနာက္ မုန္.ပ်ားသလက္လုပ္တဲ. ေျမးအိုး (သို.) မကပ္တဲ.အိုးေသးေလးထဲသို. ဆီသုတ္ကာ ေဖ်ာ္ထားတဲ.မုန္.ရည္ကိုဟင္းခတ္ဇြန္း
တစ္ဇြန္းစာထည္.ကာ အေပၚမွ ပဲျပဳတ္၊ နံနံပင္၊ ျကက္သြန္ပင္၊
ျဖဴးျပီး အဖုန္းအုပ္ထားပါ။ မီးအရမ္းျပင္းဖို.မလိုပါ။
3 or 5 မိနစ္ခန္.ျကာလ်ွင္ အဖုန္းကိုဖြင့္ျကည္.ကာ မုန္.ကိုဆီသုတ္ျပီး ဆယ္ယူကာ နွမ္းေလွာ္ေထာင္းျဖဴ းျပီး သံုးေဆာင္နိဳင္ပါျပီရွင္

မကပ္တဲ.အိုးကပါးျပီး မီးကမ်ားေနလ်ွင္ တူးျပီးမက်က္ျဖစ္နိုင္သည္။

Shared from Myanmar Foods & Others (FB)

No comments:

Post a Comment