Sunday, March 23, 2014

မႏၱေလးပဲေျကာ္


မႏၱေလးပဲေျကာ္ ကို ကိုယ္တိုင္ပထမဦးဆံုး
အျကိမ္ေျကာ္စားျခင္းျဖစ္ပါတယ္..အခ်ိဳ.ကေတာ.
Ready made Red Kidney Bean ဗူးကိုသံုးျပီး
ေျကာ္ျကေသာ္လည္း က်ြန္မကေတာ.ပဲနီ
ေျခာက္၀ယ္ျပီးလုပ္ပါတယ္..ပဲနီမ်ားတာျကိုက္တဲ.အတြက္
ဆန္မွုန္.ကိုမထည္.ပဲ ေကာက္ညွင္းမွုန္.ကိုလဲ ေလ်ာ.ထည္.
ျပီးေျကာ္ထားပါတယ္..ပဲနီကိုလဲ မညွက္တစ္ညွက္ေထာင္း
ေျကာ္တာကိုပိုျကိုက္ပါတယ္ရွင္..နည္းမတူရင္လဲေျပာျပအံုးေနာ္..

မႏၱေလးပဲေျကာ္အတြက္
-ပဲနီ - Red Kidney Bean ေျခာက္ (၂၅၀) g
-ဂ်င္း - ၁"
-ျကက္သြန္ျဖဴ - ၅မြာ
-ေကာက္ညွင္းမွုန္. - ထမင္းစားဇြန္း(၅) ဇြန္း
-ဆား၊ အရသာမုန္. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း(၁)ဇြန္း
-ဆီ - 200 ml
ျပဳလုပ္နည္း
-ပဲနီကို ေရေဆးကာ အနဲဆံုး (၂ )နာရီခန္.
ေရစိမ္ထားျပီး..ပဲမ်ားပြလာလ်ွင္ အိုးတစ္လံုးထဲ
ထည္.ကာ မီးျပင္းျပင္းနွင့္ ပဲမ်ားနးူအိ သည္ အထိျပဳတ္ပါ။
ပဲနူးလ်ွင္ အေအးခံကာ မညွက္တစ္ညွက္ေထာင္းထားပါ။
-ဂ်င္းနွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုလဲ အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး
ေထာင္းထားပါ။
-နယ္မည္.ဇလံုျကီးထဲသို. ေထာင္းထားေသာ ပဲနီ၊ ဂ်င္း၊ျကက္သြန္
ျဖဴနွင့္ ေကာက္ညွင္းမွုန္.၊ဆား၊ အရသာမုွန္.၊ ေရဆန္ခ်ိန္ခြက္ တစ္၀က္
ေက်ာ္ေက်ာ္ထည္.ျပီး ေစးေစပ်စ္ပ်စ္ျဖစ္လာသည္အထိသမေအာင္နယ္ထားပါ။
-ေျကာ္မည္အိုးထဲသို. ဆီထည္.ျပီး ဆီက်က္လွ်င္ နယ္ထားတဲ.
ပဲနီကို ထမင္းစားဇြန္းနွင့္ တစ္ဇြန္းခ်င္းစီယူကာ အျပားေလးျဖစ္ေအာင္
လုပ္ျပီး ဆီအိုးထဲသို. တစ္ခုခ်င္းထည္.ကာ ဒယ္အိုးဆန္.သည္အထိထည္.ေျကာ္ပါ။
ထိုေနာက္တစ္ဖက္ကနီညိုေရာင္သန္းလာလ်ွင္ တစ္ဖက္သို.လွည္.ကာေျကာ္ျပီး
နီညိုေရာင္သန္းလာလ်ွင္ဆယ္ယူျပီး ဆီစစ္ကာ
မန္က်ီးခ်ဥ္ရည္နွင့္တြဲကာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီရွင္..
- မီးအရမ္းျပင္းျပင္းနွင့္ေျကာ္လ်ွင္ အျပင္ကနီညိုေရာင္သန္းေသာ္လဲ
အတြင္းသားမ်ားမက်က္ပဲျဖစ္တတ္သည္။

မန္က်ီးခ်ဥ္ရည္အတြက္

- မန္က်ီးသီးမွည္. - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္.ေရေဆးျပီးေရေနြးနွင့္စိမ္ထားပါ၊
- ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မြာ
- ဆား၊ ငံျပာရည္၊ အရသာမုန္.၊သျကား - အနဲငယ္စီ
- ငရုပ္သီးစိမ္း - ၃ ေတာင့္
- နံနပင္ - ၂ ပင္
- ငရုပ္သီးအက်က္မွုန္. - ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုပ္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
-မန္က်ဥ္းသီးကို ေခ်ကာ မန္က်ဥ္းသီးအနွစ္ကို ွဇကာနွင့္ စစ္ျပီး
ပုဂံတခုထဲထည္.ထားပါ။
-ျကက္သြန္ျဖဴနွင့္ ငရုပ္သီးစိမ္းကို ဓါးနွင့္ပါးပါးလွီးကာ မမွုန္.တမွုန္.ျဖစ္ေအာင္
ေတာက္ေတာက္စင္းပါ၊ နံနံပင္ကို နုတ္နုတ္လွီးကာ ဆား၊ ငံျပာရည္၊
အရသာမုန္.၊သျကား၊ငရုပ္သီးအက်က္မွုန္.၊ငရုပ္ဆီ တို.ကို မန္က်ည္းရည္
ပုဂံထဲထည္.ကာေသမေအာင္ေမြျပီး အေပါ. အငံ အခ်ဥ္ အခ်ိဳ
လိုတာထည္.ျပီး အျကာ္နွင့္တြဲကာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္..

Shared from Myanmar Foods & Others (FB)

No comments:

Post a Comment