Sunday, March 23, 2014

ဆိတ္သားလံုးေျကာ္


ဂ်င္း၊ျကက္သြန္ျဖဴနဲ.မဆလာနံ.သင္း
ေသာ ဆိတ္သားလံုးေျကာ္ကို
အတူတူ ေျကာ္စားျကည္.ရေအာင္ေနာ္.
ဆိတ္သားမစားသူမ်ား ၀က္သားကို
တရုပ္မဆလာ၊ ပဲငံျပာရည္၊ နွမ္းဆီတို.ကို
ေျပာင္းထည္.ျပီးလဲ ေျကာ္စားနိုင္ပါတယ္..

ဆိတ္သားလံုးေျကာ္အတြက္

-ဆိတ္သားျကိတ္ျပီးသား - 400 g (သို.) ဆိတ္သား ေပါင္သားကို
ေတာက္ေတာက္စင္းပါ။
-ျကက္သြန္ျဖဴ - 5 မြာကို ေရေဆးကာ အခြံခြာထားပါ။
-ဂ်င္း - 1” ကို ေရေဆးကာ အခြြံခြာထားပါ။
- မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (1) ဇြန္း
-သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
-ေကာ္မွုန္. - ထမင္းစားဇြန္း( 2) ဇြန္း
-ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (1) ဇြန္း
-နနြင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္စိတ္
-အရသာမွုန္.- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (1) ဇြန္း
-ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (1) ဇြန္း
-သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္စိတ္
- ဆီ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တစ္ခြက္

-ျကက္သြန္ျဖဴနွင့္ဂ်င္းကို ေရာကာေထာင္းထားပါ။

-နယ္မည္.ပုဂံျကီးထဲသို.ျကိတ္ထားေသာ ဆိတ္သား၊
ေထာင္းထားေသာ ျကက္သြန္ျဖဴနွင့္ ဂ်င္း၊ မဆလာ၊
ေကာ္မွဳန္.၊ ဆား၊နနြင္း၊ အရသာမွုန္.၊ငံျပာရည္၊သျကား
တို.ကို ထည္.ျပီး သံပုရာသီးညွစ္ကာ သမေအာင္နယ္ျပီး
အလံုးေသးေသးေလးေတြလံုးထားပါ။

-ေျကာ္မည္.ဒယ္အိုးထဲသို. ဆီထည္.ျပီး
ဆီက်က္လ်ွင္ ဆိတ္သားလံုးထည္.ကာေျကာ္ျပီး
နီညိုေရာင္သန္းလာလ်ွင္ ေရေနြး ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တစ္၀က္ခန္.ထည့္
ျပီးအဖုန္းအုပ္ျပီး (10)မိနစ္ခန္.ထားပါ။ထိုေနာက္အ
ဖံုးကိုဖြင့္ကာ နီညိုေရာင္သန္းေအာင္ေျကာ္ျပီး အေပါ. အငံျမည္းျပီး
အရသာရွိေသာ ဆိတ္သားလံုးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္..

-ထမင္းကို ဆိတ္သားလုံးေျကာ္ဆီဆမ္း၊ ဆားနွင့္နယ္ျပီး
ဆိတ္သားလံုးေျကာ္နွင့္တြဲကာစားနိုင္သလို..
-ပဲပာင္းရည္နဲ.လဲတြဲကာစားနိုင္ပါသည္။
-ျကက္သြန္ျဖဴနီဆီသတ္ျပီး မာဆလာ၊ ပ်ဥ္းေတာ္သင္
တို.နွင့္တြဲကာ လဲခ်က္စားနိုင္ပါသည္။

Shared from Myanmar Foods & Others (FB)

No comments:

Post a Comment