Saturday, March 22, 2014

ထိုင္းသေဘၤာသီးသုတ္

အိသက္တို႔လင္မယားဒီေန႕ မဂၤလာႏွစ္ပတ္လည္ ၆ ႏွစ္ျပည္႔ပါတယ္။ တပတ္လုံးဘာမွ မဲမဲရရ မိသားစုနဲ႔ မလုပ္ျဖစ္ပါ။ ဒီရက္ပိုင္း စိတ္ပင္ပန္း လူပင္ပန္းမို႔လုံးဝ ဘာမွခ်က္စားခ်င္စိတ္မရွိျဖစ္တာနဲ႔ ဒီေန႕တေန႕လုံးလဲ ၃နာရီေလာက္သာ အိပ္ရေသးတာေၾကာင္႔ ထိုင္းသေဘၤာသီးသုတ္ ေလးပဲသုတ္စားျဖစ္တယ္၊


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-သေဘၤာသီးအရြယ္ေကာင္းတလုံးျခစ္ျပီးသား
-မုန္လာဥနီတလုံးျခစ္ျပီသား
-ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ေတာင္႔ ပါးပါးလီွးထား
-ပဲသီး၂ေတာင္႔
-ခရမ္ခ်ဥ္သီး ၁လုံး
-သံပရာ တစိတ္
-ပုဇြန္ေျခာက္ ေထာင္း ၂ဇြန္း( စားပြဲတင္)
-Papaya salad sauceတဇြန္း (မရွိရင္ သၾကား၁ဇြန္း(အခ်ိဳပြဲဇြန္း) ၊ဗနီဂါ ၁ဇြန္း(အခ်ိဳပြဲဇြန္း)၊ sweet chiliတဇြန္း(အခ်ိဳပြဲဇြန္း) ေရာပါ)
-ငံျပာရည္ ၂ဇြန္း( စားပြဲတင္)
-ၾကက္သားမႈန္႕နဲနဲ
-ၾကက္သြန္ဆီသတ္ တဇြန္း( စားပြဲတင္)
-ေျမပဲစံေထာင္းနဲနဲ
ပဲသီး၂ေတာင္႔ကိုလက္တစစ္ ခန္႕အေနမ်ားျဖတ္ထားကာ ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။


သေဘၤာသီးအရြယ္ေကာင္းတလုံးကိုအေခ်ာင္းေလးမ်ားျခစ္ထားပါ။


မုန္လာဥနီတလုံးကိုလဲထိုနည္းတူ အေခ်ာင္းေလးမ်ား ျခစ္ထားပါ၊


ငရုတ္စုံ ထဲကို သေဘၤာသီးနဲနဲ ထဲ႔ မုန္လာဥနဲနဲ ထဲ ႔ကာ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလီွးထားတာမ်ားထဲ႔ ပါ။ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သားမႈန္ ၊ ငံျပာရည္ထဲ႕ကာေထာင္းပါ။ အရည္ထြက္ရုံေျဖးေျဖးထာင္းပါ။



တခါ နဲနဲစီ ထပ္ထဲ႔ ျပီး အထက္ပါနည္းအတိုင္းသေဘၤာသီးျခစ္ေလးမ်ားတဝက္ကုန္ထိ ေထာင္းပါ။


ဇလုံတခုထဲကို ေထာင္းျပီးသားမ်ားထဲ႔ကာ ခ်န္ထားေသာ သေဘၤာသီးျခစ္ေလးမ်ား၊ ပဲသီးေတာင္႔ေလးမ်ား ၊ ခရမ္ခ်ဥ္သီးမ်ားထဲ႔ပါ။ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သားမႈန္ ၊ ငံျပာရည္ လိုသေလာက္ နဲနဲစီထဲ႔ပါ။ သံပရာသီး ညႇစ္ပါ။ ၾကက္သြန္ဆီသတ္ တဇြန္း၊ Papaya salad sauceတဇြန္းထဲ႔ကာ ဇြန္းျဖင့္ ႏႇံ႔ေအာင္ေမႊပါ။


ျပီးရင္ ပန္းကန္ေပၚျပင္ကာ ေျမပဲစံ ျဖဴးပါ။ ႐ႉးရွဲ ထိုင္းသေဘၤာသီးသုတ္ေလးကို ထမင္းပူပူနဲ႔အလြန္စားလို႔ ေကာင္းခဲ႔ပါတယ္လို႔ သတင္းေကာင္းပါခ်င္ပါတယ္ေနာ္။


Shared from
http://htetfamily.com/2012/04/08/%E1%80%91%E1%80%AD%E1%80%AF%E1%80%84%E1%80%B9%E1%80%B8%E1%80%9E%E1%80%B1%E1%80%98%E1%81%A4%E1%80%AC%E1%80%9E%E1%80%AE%E1%80%B8%E1%80%9E%E1%80%AF%E1%80%90%E1%80%B9/

No comments:

Post a Comment