ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-သေဘၤာသီးအရြယ္ေကာင္းတလုံးျခစ္ျပီးသား
-မုန္လာဥနီတလုံးျခစ္ျပီသား
-ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ေတာင္႔ ပါးပါးလီွးထား
-ပဲသီး၂ေတာင္႔
-ခရမ္ခ်ဥ္သီး ၁လုံး
-သံပရာ တစိတ္
-ပုဇြန္ေျခာက္ ေထာင္း ၂ဇြန္း( စားပြဲတင္)
-Papaya salad sauceတဇြန္း (မရွိရင္ သၾကား၁ဇြန္း(အခ်ိဳပြဲဇြန္း) ၊ဗနီဂါ ၁ဇြန္း(အခ်ိဳပြဲဇြန္း)၊ sweet chiliတဇြန္း(အခ်ိဳပြဲဇြန္း) ေရာပါ)
-ငံျပာရည္ ၂ဇြန္း( စားပြဲတင္)
-ၾကက္သားမႈန္႕နဲနဲ
-ၾကက္သြန္ဆီသတ္ တဇြန္း( စားပြဲတင္)
-ေျမပဲစံေထာင္းနဲနဲ
ပဲသီး၂ေတာင္႔ကိုလက္တစစ္ ခန္႕အေနမ်ားျဖတ္ထားကာ ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။
သေဘၤာသီးအရြယ္ေကာင္းတလုံးကိုအေခ်ာင္းေလးမ်ားျခစ္ထားပါ။
မုန္လာဥနီတလုံးကိုလဲထိုနည္းတူ အေခ်ာင္းေလးမ်ား ျခစ္ထားပါ၊
ငရုတ္စုံ ထဲကို သေဘၤာသီးနဲနဲ ထဲ႔ မုန္လာဥနဲနဲ ထဲ ႔ကာ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလီွးထားတာမ်ားထဲ႔ ပါ။ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သားမႈန္ ၊ ငံျပာရည္ထဲ႕ကာေထာင္းပါ။ အရည္ထြက္ရုံေျဖးေျဖးထာင္းပါ။
တခါ နဲနဲစီ ထပ္ထဲ႔ ျပီး အထက္ပါနည္းအတိုင္းသေဘၤာသီးျခစ္ေလးမ်ားတဝက္ကုန္ထိ ေထာင္းပါ။
ဇလုံတခုထဲကို ေထာင္းျပီးသားမ်ားထဲ႔ကာ ခ်န္ထားေသာ သေဘၤာသီးျခစ္ေလးမ်ား၊ ပဲသီးေတာင္႔ေလးမ်ား ၊ ခရမ္ခ်ဥ္သီးမ်ားထဲ႔ပါ။ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သားမႈန္ ၊ ငံျပာရည္ လိုသေလာက္ နဲနဲစီထဲ႔ပါ။ သံပရာသီး ညႇစ္ပါ။ ၾကက္သြန္ဆီသတ္ တဇြန္း၊ Papaya salad sauceတဇြန္းထဲ႔ကာ ဇြန္းျဖင့္ ႏႇံ႔ေအာင္ေမႊပါ။
ျပီးရင္ ပန္းကန္ေပၚျပင္ကာ ေျမပဲစံ ျဖဴးပါ။ ႐ႉးရွဲ ထိုင္းသေဘၤာသီးသုတ္ေလးကို ထမင္းပူပူနဲ႔အလြန္စားလို႔ ေကာင္းခဲ႔ပါတယ္လို႔ သတင္းေကာင္းပါခ်င္ပါတယ္ေနာ္။
-သေဘၤာသီးအရြယ္ေကာင္းတလုံးျခစ္ျပီးသား
-မုန္လာဥနီတလုံးျခစ္ျပီသား
-ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ေတာင္႔ ပါးပါးလီွးထား
-ပဲသီး၂ေတာင္႔
-ခရမ္ခ်ဥ္သီး ၁လုံး
-သံပရာ တစိတ္
-ပုဇြန္ေျခာက္ ေထာင္း ၂ဇြန္း( စားပြဲတင္)
-Papaya salad sauceတဇြန္း (မရွိရင္ သၾကား၁ဇြန္း(အခ်ိဳပြဲဇြန္း) ၊ဗနီဂါ ၁ဇြန္း(အခ်ိဳပြဲဇြန္း)၊ sweet chiliတဇြန္း(အခ်ိဳပြဲဇြန္း) ေရာပါ)
-ငံျပာရည္ ၂ဇြန္း( စားပြဲတင္)
-ၾကက္သားမႈန္႕နဲနဲ
-ၾကက္သြန္ဆီသတ္ တဇြန္း( စားပြဲတင္)
-ေျမပဲစံေထာင္းနဲနဲ
ပဲသီး၂ေတာင္႔ကိုလက္တစစ္ ခန္႕အေနမ်ားျဖတ္ထားကာ ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။
သေဘၤာသီးအရြယ္ေကာင္းတလုံးကိုအေခ်ာင္းေလးမ်ားျခစ္ထားပါ။
မုန္လာဥနီတလုံးကိုလဲထိုနည္းတူ အေခ်ာင္းေလးမ်ား ျခစ္ထားပါ၊
ငရုတ္စုံ ထဲကို သေဘၤာသီးနဲနဲ ထဲ႔ မုန္လာဥနဲနဲ ထဲ ႔ကာ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလီွးထားတာမ်ားထဲ႔ ပါ။ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သားမႈန္ ၊ ငံျပာရည္ထဲ႕ကာေထာင္းပါ။ အရည္ထြက္ရုံေျဖးေျဖးထာင္းပါ။
တခါ နဲနဲစီ ထပ္ထဲ႔ ျပီး အထက္ပါနည္းအတိုင္းသေဘၤာသီးျခစ္ေလးမ်ားတဝက္ကုန္ထိ ေထာင္းပါ။
ဇလုံတခုထဲကို ေထာင္းျပီးသားမ်ားထဲ႔ကာ ခ်န္ထားေသာ သေဘၤာသီးျခစ္ေလးမ်ား၊ ပဲသီးေတာင္႔ေလးမ်ား ၊ ခရမ္ခ်ဥ္သီးမ်ားထဲ႔ပါ။ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သားမႈန္ ၊ ငံျပာရည္ လိုသေလာက္ နဲနဲစီထဲ႔ပါ။ သံပရာသီး ညႇစ္ပါ။ ၾကက္သြန္ဆီသတ္ တဇြန္း၊ Papaya salad sauceတဇြန္းထဲ႔ကာ ဇြန္းျဖင့္ ႏႇံ႔ေအာင္ေမႊပါ။
ျပီးရင္ ပန္းကန္ေပၚျပင္ကာ ေျမပဲစံ ျဖဴးပါ။ ႐ႉးရွဲ ထိုင္းသေဘၤာသီးသုတ္ေလးကို ထမင္းပူပူနဲ႔အလြန္စားလို႔ ေကာင္းခဲ႔ပါတယ္လို႔ သတင္းေကာင္းပါခ်င္ပါတယ္ေနာ္။
Shared from
http://htetfamily.com/2012/04/08/%E1%80%91%E1%80%AD%E1%80%AF%E1%80%84%E1%80%B9%E1%80%B8%E1%80%9E%E1%80%B1%E1%80%98%E1%81%A4%E1%80%AC%E1%80%9E%E1%80%AE%E1%80%B8%E1%80%9E%E1%80%AF%E1%80%90%E1%80%B9/
No comments:
Post a Comment