http://chawsufoodfriends.wordpress.com/2012/07/31/
** ဘိတ္ကပ္ေၾကးကိုက္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
ညွပ္ေခါက္ဆြဲဖတ္ – ထမင္းတစ္ပန္းကန္စာ ေမာက္ေမာက္
ပဲပင္ေပါက္ – တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၁ လံုး
ဓါးနွင့္မႊန္းကာ ၃ ပိုင္းျဖတ္ထားေသာ ျပည္ႀကီးငါး (squid) ခပ္ေသးေသး – ၅ ေကာင္
ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားေသာ seafood stick – ၂ ေခ်ာင္း
လက္ညိွဳးအရြယ္ ပုဇြန္ (prawn) – ၈ ေကာင္
ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားေသာ ဝက္အူေခ်ာင္း – ၂ ေခ်ာင္း
ဓါးျပားရုိက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၅ တက္
ပဲျပဳတ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ရွာလကာရည္ (vinegar) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
အရသာမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္. – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္း
ညွပ္ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ားထဲသို. ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ၊ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္၊ ရွာလကာရည္၊ သၾကား၊ အရသာမွဳန္.တို. ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ထားပါ။
နယ္ၿပီးလွ်င္ ပဲပင္ေပါက္ထည့္ကာ ေၾကာ္ရန္အသင့္ျပင္ထားပါ။
ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္. (ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း) ထဲသို. ပြက္ပြက္ဆူေနေသာေရေႏြး (ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း)ထည့္ကာ ေဖ်ာ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲရွိ ဆီ(ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း) ပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္.ေၾကာ္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ အသားမ်ားကိုထည့္ကာ ၂ မိနစ္ခန္.ေၾကာ္ၿပီး အိုးထဲ အရည္အနည္း ငယ္ခ်န္ကာ ဆယ္ထုတ္ထားပါ။
ထိုအရည္က်န္ထဲသို. ေရနွင့္ေဖ်ာ္ထားသည့္ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္.၊ ညွပ္ေခါက္ဆြဲ နွင့္ ပဲပင္ေပါက္ကို ထည့္ၿပီး ၄၊၅ ခ်က္ေမႊေၾကာ္ကာ အိုးထဲမွ ဖယ္ထုတ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီ(ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း) ထပ္ထည့္ၿပီး ပူလာလွ်င္ ၾကက္ဥ ၂ လံုးကို ေဖါက္ထည့္ကာ ေမႊေၾကာ္ပါ။
ၾကက္ဥက်က္လွ်င္ ပဲျပဳတ္၊ ဖယ္ထုတ္ထားသည့္ အသားမ်ား နွင့္ ေခါက္ဆြဲကို ထည့္ကာ ၂ မိနစ္ခန္. ခပ္ဖြဖြ ေမႊေၾကာ္ပါ။ (ေခါက္ဆြဲမ်ား မေၾကသြားေစရန္)
ထို.ေနာက္ အနံ.အရသာနွင့္ျပည့္စံုေသာ ဘိတ္ကပ္ေၾကးကိုက္ေလး သံုးေဆာင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
Shared from Chaw Su's Food Friends (FB)
No comments:
Post a Comment