Sunday, March 23, 2014

အာလူးထမင္းနယ္ ျပဳလုပ္နည္း


အာလူးထမင္းနယ္ကလဲ ရွမ္းျပည္ေတာင္ပိုင္းအစားအစာ
တစ္ခုပါပဲ… ငယ္ငယ္ကက်ြန္မအဖိုး လုပ္ေက်ြးတဲ.နည္း
အတုိ္င္းလုပ္ထားပါတယ္….မတူတာကေတာ. ရွမ္းဆန္မရလို.
ထိုင္းဆန္နဲ.လုပ္ထားရပါတယ္.. က်ြန္မအရင္က ငါးထမင္းနယ္
လုပ္နည္းလဲေရးခဲ.ျပီးပါျပီ..

လိုအပ္ေသာပစၥည္း

ရွမ္းဆန္၊ အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဂ်ဴးျမစ္ (သို.) ဂ်ဴးဖူး၊င႐ုတ္သီးေျခာက္္
၊ျကက္သြန္ပင္၊ျကက္သြန္ျဖဴ၊ဆီ၊ဆား၊ အရသာမွုန္.၊နနြင္း၊ငရုပ္အေရာင္တင္။

ျပဳလုပ္နည္း …
-ရွမ္းဆန္မရွိေသာေျကာင့္ ထိုင္းဆန္ကို ဆန္ခ်င္ခြက္နွင့္ 2 ခြက္နွင့္
ေရဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၄ခြက္ထည္.ျပီး၊ နနြင္းအနဲငယ္ထည္.ကာခပ္ေပ်ာ.ေပ်ာ.ခ်က္ျပီးအေအးခံထားပါ။
-ခရမ္းခ်ဥ္သီးနွစ္လံုးကို ထမင္းအိုးထဲထည္.ျပဳတ္ထားျပီး ထမင္းက်က္လ်ွင္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထုတ္ယူကာ ဓါးနွင့္ေတာက္ေတာက္စင္းျပီး
ဒယ္အိုးထဲကာ ဆီထည့္ဘဲ နႏြင္း၊ အရသာမုန္.၊ဆား၊ေရ ဆန္ခ်ိန္ခြက္နွစ္ခြက္ခန္.ထည္.ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္အရည္က်ဲခ်က္ထားပါ။
-အာလူး ရွစ္လံုးကိုနူးအိေအာင္ျပဳတ္ျပီး အခြံခြာကာ ေက်ေအာင္ေခ်ထားပါ။
-ျကက္သြန္ျဖဴတလးံုကိုေထာင္း နႏြင္းနွင့္ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မွုန္.ထည္.ကာ ဆီမ်ားမ်ားနင္.အေရာင္လွေအာင္ဆီသတ္ထားပါ။
-င႐ုတ္သီးေျခာက္ဆယ္ေတာင့္ကို ဆီေပၚေျကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ။
-ျကက္သြန္ပင္ - ၃ ပင္ကိုေရေဆးျပီးပါးပါးလွီးထားပါ။
-ျကက္သြန္ပင္ ၃ ပင္ (သို.) ဂ်ဴးျမစ္ ( 100) g ကို ေရစင္စင္ေဆးထားပါ…
-ငါးမွုန္.ေျကာ္ - ၁၀ ခု

-ထမင္းကို ခ်က္ထားတဲ.ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစတစ္၀က္၊ ေခ်ထာ.တဲ.အာလူး၊ ဆီခ်က္၊
အရသာမုန္.နွင့္ဆားထည္.ကာ ေစးပိုင္ေနေအာင္ နယ္ၿပီး ေပါ.အငံျမည္းကာ
လက္ကို မကပ္ေစရန္ လက္ကိုဆီခ်က္သုတ္္ျပီး အလံုးေသးေသးေလးေတြလံုးထားလိုက္ပါ၊

-စားခါနည္းမွ ပုဂံေပၚ အာလူးထမင္းလံုး ကိုျပားျပား ပါးပါးေလးျဖစ္ေအာင္ျဖန္.ကာ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္အရည္က်ဲ၊ ဆီခ်က္ ဆမ္းျပီးပါးပါးလွီးထားေသာျကက္သြန္ပင္ျဖဴးပါ။
ထိုေနာက္ဂ်ဴးျမစ္(သို.) ဂ်ဴးဖူး၊ ျကက္သြန္ပင္ ငရုပ္သီးေတာင့္ေျကာ္၊ငါးမွုန္.ေျကာ္တို.နွင့္
တြဲကာ အရသာရွိေသာ အာလူးထမင္းနယ္ ကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္..

Shared from Myanmar Foods & Others (FB)

No comments:

Post a Comment