ၾကက္သားဟင္းပါဝင္ပစၥည္းမ်ား( ၄ေယာက္စာ)
-ၾကက္တေကာင္( ေလးပိုင္းပိုင္းထား)
-ၾကက္သြန္နီ၁လုံး( ပါးပါးလီွးထား)၊ ျဖဴ ၃မႊာ
-အေရာင္တင္မႈန္႔ ၁ဇြန္း( စားပြဲတင္)
- ၾကက္သားမႈန္႕ ၂ဇြန္း( စားပြဲတင္)
-ကရေဝးရြက္ ၄ရြက္၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ၁ေခါက္၊ ေလးညင္း ၃ပြင့္
-ဂရမ္းမဆလာ ၂ဇြန္း( စားပြဲတင္)
-မဆလာ ၂ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-ပဲငံျပာရည္ေနာက္ ၁ဇြန္း( စားပြဲတင္) ၊ ၾကည္ ၂ဇြန္း( စားပြဲတင္)
-သၾကား၁ဇြန္း( စားပြဲတင္)
ၾကက္သားကိုေရစင္စင္ေဆးျပီး ၾကက္သားမႈန္႔နဲ႔နယ္ထားပါ။
ထုံးစံအတိုင္း ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ၾကက္သြန္နီ ျဖဴ အေရာင္တင္မႈန္႔ ၁ဇြန္း၊ ကရေဝးရြက္ ၄ရြက္၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ၁ေခါက္၊ ေလးညင္း ၃ပြင့္ တို႔နဲ႔ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သြန္က်က္ျပီဆိုရင္ ၾကက္သားမ်ားကိုဂရမ္းမဆလာ ၂ဇြန္း၊ မဆလာ ၊ ပဲငံျပာရည္ေနာက္ ၁ဇြန္း ၊ ၾကည္ ၂ဇြန္း၊ သၾကား၁ဇြန္း ထဲ႔ျပီး ေတာ္ေတာ္ၾကာလုံးပါ။ အနံ႔ေမႊးလာျပီး ၾကက္သားးလဲဒီလိုေလးအေရာင္ေျပာင္းျပီဆိုရင္ ေရၾကက္သားျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး အဖုံးအုပ္ထားပါ။
မီးအေနေတာ္ထားပါ။ ဆီျပန္ေရက်န္ေလးမွာခ်ထားပါ။
ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ရေအာင္(ေလးပြဲစာ)
-ေခါက္ဆြဲ 1 kg
-မုန္လာဥ နီ ၂လုံးအေခ်ာင္းေလးမ်ားျခစ္ထား
-ေဂၚဖီ ၁ထုတ္ ပါးပါးလီွးထား
-ၾကက္သြန္၁လုံးပါးပါးလီွးထား
-ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ၁ဇြန္း( စားပြဲတင္)၊ ၾကည္ ၂ဇြန္း( စားပြဲတင္)
- ဂရမ္းမဆလာ ၁ဇြန္း( စားပြဲတင္)
-မဆလာ ၁ဇြန္း(စားပြဲတင္)
ေခါက္ဆြဲေၾကာ္မဲ႔အခါ ၾကက္သားဟင္းထဲက ဆီကိုယူသုံးပါတယ္။ ၾကက္သြန္ဆီသတ္ျပီး ေဂၚဖီ၊ မုန္လာဥနီ တို႔ေၾကာ္ပါ။ ေခါက္ဆြဲ ထဲ႔ပါ။ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ၁ဇြန္း၊ ၾကည္ ၂ဇြန္း၊ မဆလာ မ်ား၊ ၾကက္သားမႈန္႕၁ဇြန္း၊ ငံျပာရည္ ၁ဇြန္းတို႔ထဲ႔ပါ။ ေခါက္ဆြဲႏူးေစရန္ ေရအစား ၾကက္သားဟင္းအရည္မ်ားထဲ႔ေၾကာ္ပါ။ ေခါက္ဆြဲႏူးရင္ရပါျပီ။
ၾကက္သားဟင္းကဆီနဲ႔ အႏွစ္နဲနဲကိုဒယ္အျပားထဲ ထဲ႔ကာ ခေလာက္ထားေသာၾကက္ဥကိုေၾကာ္ျပီးတြဲစားပါ။ အိသက္အမ်ိဳးသားအတြက္ေတာ့သူၾကိဳက္တဲ႔ half boil ေၾကာ္ပဲေၾကာ္ေပးပါတယ္။
စားရန္ျပင္တဲ႔အခါ ေခါက္ဆြဲမ်ားကိုပန္းကန္ထဲ ထဲ႔ျပီးၾကက္ဥေၾကာ္, ၾကက္သားတုံးနဲ႔အတူ ဟင္းအႏွစ္မ်ားကို ရႊဲရႊဲေလးဆမ္းေပးပါ။အစပ္ၾကိဳက္ရင္ငရုတ္သီးမႈန္႔ျဖဴးျပီးစားပါ။
ၾကက္သြန္ခ်ဥ္
-ၾကက္သြန္၁လုံးပါးပါးလီွးထား
-ငရုတ္သီးစိမ္း၂ေတာင္႔
-သခြါးသီးျခစ္ျပီးသားနဲနဲ
-သံပုရာသီး၁ျခမ္း
-ၾကက္သားမႈန္႕၁ဇြန္း( စားပြဲတင္)
အထက္ပါမ်ားေရာေမႊလိုက္ရင္ရပါျပီ။ ( ပူစီနံ နဲ႔ေရာစားလဲေကာင္းပါတယ္)
Shared from
http://htetfamily.com/2012/03/09/%E1%80%95%E1%80%94%E1%80%B9%E1%80%B8%E1%80%B1%E1%80%9E%E1%80%B8%E1%80%B1%E1%80%81%E1%80%AB%E1%80%80%E1%80%B9%E1%80%86%E1%80%BC%E1%80%B2/
No comments:
Post a Comment