Saturday, March 22, 2014

ႏြားႏို႔ ခဲဟင္း



ဒီဟင္းေလးကစိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႔ အေတာ္အရသာရွိပါတယ္ ၊ အခ်ဥ္ဓာတ္ေလး အစပ္ေလးပါ ပါတဲ႔အတြတ္ မအီပဲအလြန္းေကာင္းပါတယ္.သတ္သတ္လြတ္ဟင္းတခြက္လဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ႏို႔ခဲလုပ္ပုံကေတာ့ အညာႏို႔ခဲလုပ္စားမယ္ မွာတင္ျပီ:သာ:ပါေနာ္

ႏြားႏို႔ ခဲဟင္းပါဝင္ပစၥည္း
- ႏြားႏို႔ခဲအတုံးေလးမ်ား
- ႏို႔ခဲအရည္ ( စစ္ထားတဲ႔အရည္ )
-ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔
-ပဲငပိ ငရုတ္သီးေၾကာ္
-ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွစ္လုံး
-ငရုတ္သီးစိမ္း



ႏြားႏို႔ခဲအတုံးေလးမ်ားကို ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ပဲငပိ ငရုတ္သီးေၾကာ္တစ္ဇြန္းတို႔နဲ႔နယ္ထားပါ၊

ထုံးစံအတိုင္း ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ကို ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႕ တို႔နဲ႔ ဆီသတ္ပါတယ္၊



ေရႊဝါေရာင္သန္းလာျပီဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထဲ႔ျပီး အသာေလးေမႊေပးပါ.ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းလာရင္ နယ္ထားတဲ႔ ႏြားႏို႔ခဲေလးေတြထည္႕၊ ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ သင္႕သလိုထည္႕ၿပီး ႏို႔ခဲအရည္ ( စစ္ထားတဲ႔အရည္ ) ေလာင္းထဲ႔ျပီး ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြထဲ႔ျပီးႏွပ္ထားလိုက္ပါ။ ဆီျပန္လာျပီဆိုရင္ ႏြားႏို႔ ခဲဟင္း စပ္စပ္ေလး နဲ႔ စိမ့္စိမ့္ေလးရပါျပီ

Shared from
http://htetfamily.com/2012/02/12/%E1%82%8F%E1%80%BC%E1%80%AC%E1%80%B8%E1%82%8F%E1%80%AD%E1%80%AF%E1%82%94-%E1%80%81%E1%80%B2%E1%80%9F%E1%80%84%E1%80%B9%E1%80%B8/


No comments:

Post a Comment