Saturday, March 22, 2014

ၾကက္သားပဲရည္သုတ္၊ စမူဆာပဲရည္သုတ္

သူငယ္ခ်င္း ဂ်ဴလိုင္ စားခ်င္တယ္ဆိုလို႔လုပ္ေကြၽးရတာပါေနာ္။ လုပ္စားတဲ႔ေန႕မွာပဲ အထူးဧည္႔သည္မ်ားလဲေရာက္လာပါတယ္။ ရန္ကုန္မွာဆိုရင္ အိသက္မမၾကီး ခဏခဏဝယ္လာတတ္တာပါ။ ဗဟန္းေရတာရွည္လမ္းေပၚက ဗမာမိသားစုေရာင္းတဲ႔ ၾကက္သားပဲရည္သုတ္က သန္႕လဲသန္႕ျပီးစားလို႔လဲ အလြန္ေကာင္းပါတယ္။ ေရာင္းတဲ႔အမ ကိုယ္တိုင္ကလဲ သနပ္ခါးေလးနဲ႔သန္႕သန္႕ေလးရယ္။ ေတာ္ေတာ္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္ ႐ႉး႐ႉးရွဲရွဲေပါ့။



ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-ၾကက္သား၁ေကာင္
-တျခားၾကက္အစိတ္အပိုင္းမ်ား
-ဆႏြမ္းမႈန္႕၂ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-ပဲမႈန္႕၂ခြက္(ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
-Gram မဆလာ၅ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-ေဂၚဖီ၁လုံး
-ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၀ ေတာင္႔
-ၾကက္သားမႈန္႕
-ပူစီနံ
-ငရုတ္သီးမႈန္႕
-ငံျပာရည္
-သံပရာသီး

ပဲမႈန္႕ကိုေရလီတာဝက္စိမ္ထားပါ။ ၾကက္သားကိုေလးျခမ္းတုံးကာ ၾကက္သားမႈန္႕၂ဇြန္း၊ မဆလာ၂ဇြန္း၊ ဆႏြမ္းမႈန္႕၂ဇြန္းထဲ႔ ျပီး တျခားၾကက္အစိတ္အပိုင္းမ်ားပါထဲ႔ကာျပဳတ္ထားပါ ။ၾကက္အသဲကိုအရမ္းမမာေအာင္ေနာက္ဆုံးမွထဲ႔ပါတယ္.



ၾကက္သားမ်ားထုတ္ကာ လီွးစိတ္ထားပါ။ ၾကက္ျပဳတ္ေရကို ခ်န္ထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ေဂၚဖီပါးပါးလီွးထားပါ။


ပဲက်ိဳရန္
ပဲရည္ေျဖးေျဖးခ်င္းေလာင္းထဲ႔ျပီးက်ိဳပါ။ ေရ၁လီတာခန္႕ထပ္ထဲ႔ပါ။ ၾကက္သားမႈန္႕၂ဇြန္း(စားပြဲတင္)၊ မဆလာ ၃ဇြန္း ထဲ႔က်ိဳပါ။ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္မ်ားပါေရာပါ။ ပဲရည္က်တ္ျပီး ပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ျပီး မဆလာနံ႔ေမႊးတတ္လာျပီဆိုရင္ ဟင္းေရအရသာျမည္းျပီးအေပါ႔အငံထဲ႔ျဖည္႔ကာ မီးမ်င္းမ်င္းနဲ႔ပူေနပါေစ။ မပ်စ္မက်ဲအေနမွာထားပါ။

ၾကက္ျပဳတ္ေရ

ဟင္းေရရျပီဆိုေတာ့ ပြဲျပင္ရေအာင္ေနာ္။ ၾကက္သားမ်ားအရင္ထဲ႔ လီွးထားေသာ ေဂၚဖီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ပူစီနံ၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕တို႔ျဖင့္ ပြဲျပင္ျပီး ဟင္းေရပူပူကိုေလာင္းကာ သံပရာရည္၊ ငံျပာရည္လိုသလိုထဲ႔စားႏိုင္ပါျပီ။



စမူဆာသုတ္
-စမူဆာ
- chick pea ၁ဗူး
-အာလူး အေနေတာ္၄လုံး
-ေဂၚဖီ၁လုံး
-ငရုတ္သီးစိမ္း၅ ေတာင္႔
-ပူစီနံ
-ငရုတ္သီးမႈန္႕
-ငံျပာရည္
-သံပရာသီး
စမူဆာ ေလးမ်ားကိုေၾကာ္ထားပါ။ အာလူးကိုျပဳတ္ျပီး အတုံးေသးေလးမ်ားလီွးထားပါ။


ပဲျပဳတ္ေရက အထက္ပါအတိုင္းျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္။ ၾကက္သားျပဳတ္ေရ မရွိရင္ၾကက္သားမႈန္႕သုံးလို႔ရပါတယ္။


ပြဲျပင္ရန္
စမူဆာေလးမ်ားညွပ္ထဲ႔ပါ၊ အာလူး၊ ပဲေစ့၊ ေဂၚဖီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ပူစီနံ၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕တို႔ျဖင့္ ပြဲျပင္ျပီး ဟင္းေရပူပူကိုေလာင္းကာ သံပရာရည္၊ ငံျပာရည္လိုသလိုထဲ႔စားႏိုင္ပါျပီ။




Shared from
http://htetfamily.com/2012/05/04/%E1%81%BE%E1%80%80%E1%80%80%E1%80%B9%E1%80%9E%E1%80%AC%E1%80%B8%E1%80%95%E1%80%B2%E1%80%9B%E1%80%8A%E1%80%B9%E1%80%9E%E1%80%AF%E1%80%90%E1%80%B9%E1%81%8A-%E1%80%85%E1%80%99%E1%80%B0%E1%80%86%E1%80%AC/

No comments:

Post a Comment