http://chawsufoodfriends.wordpress.com/2013/02/08/
** ေကာက္ညင္းခြက္ေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
ေကာက္ညင္း – 2 cups (rice cooker cup) (360 ml)
ေရ – 2 2/3 cups (rice cooker cup) (480 ml)
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံုခန္.
ေလွာ္ထားေသာ နွမ္းမဲ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (မထည့္လည္းရ)
ေကာက္ညင္းကို မေပ်ာ့လြန္း၊ မမာလြန္း ေအာင္ခ်က္ၿပီး အိုးထဲမွာ ဆက္ထားပါ။ (ေကာက္ညင္းအမ်ဳိးအစားမတူႏိူင္၍ ေရ အနည္း၊ အမ်ား ခ်ိန္ဆၿပီးမွခ်က္ပါ၊ ေကာက္ညင္းဆန္ကို ခ်က္လွ်င္ ပံုမွန္ဆန္ (ထမင္း) ခ်က္တာထက္ ေရအနည္းငယ္ေလွ်ာ့ထည့္ရပါတယ္။)
ခပ္ေႏြးေႏြးျဖစ္လာလွ်င္ ဆား နွင့္ နွမ္းေစ့ကို ထည့္ကာ အားလံုးနံွ.သြားေအာင္ေရာၿပီး ဗန္းတစ္ခ်ပ္ထဲ လက္ဆစ္တစ္ဝက္(1 cm)ခန္. အထူေလာက္ျဖန္.ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ အဆင္ေျပရာ အဝိုင္းတစ္ခုခုကိုသံုးၿပီး အကြင္းေလးမ်ားျဖတ္ကာ ေနာက္လင္ဗန္းတစ္ခ်ပ္ထဲ ထည့္ပါ။ (ျဖတိထားသည့္ အကြင္းေလးမ်ား အရမ္းထူေနလ်ွင္ ဇြန္းကိုသံုးၿပီး အနည္းငယ္ျဖန္.ေပးပါ။)
ေကာက္ညင္း 2 cups ခ်က္လွ်င္ ၁၄ ခုမွ ၁၆ ခုၾကား ရပါတယ္။
အားလံုး ျဖတ္ၿပီးလွ်င္ ေနပူထဲမွာ လွမ္းေပးပါ။
တစ္ဖက္က အေတာ္ေလးေျခာက္သြားလွ်င္ ေနာက္တစ္ဖက္ကို ဇြန္းျပားသံုးၿပီး(ေအာက္မွာကပ္ေနေသာေၾကာင့္) လွန္ေပးပါ။
အရမ္းပူေသာေနမွာ ဟိုဖက္၊ဒီဖက္ ၃၊၄ ခါ လွန္ၿပီး ၂ ရက္ လွမ္းလွ်င္ ေျခာက္ပါၿပီ။ (အတြင္းကမေျခာက္ေသးလွ်င္ ဆက္လွမ္းေပးပါ။)
ေျခာက္သြားလွ်င္ ဆီပူပူထဲထည့္ကာ တစ္ဖက္ကို စကၠန္. ၂၀ ခန္.ေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ မြမြရြရြ ေကာက္ညင္းခြက္ေၾကာ္ေလး စားရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
Shared from Chaw Su's Food Friends (FB)
No comments:
Post a Comment