Sunday, March 23, 2014

ကန္ဇြင္းဥယို


ႏွစ္သစ္သႀကၤန္ေရာက္ေတာ့မယ္ဆုိေတာ့ ..

အရသာရွိတဲ့ကန္ဇြန္းဥယုိထုိးစားၾကရေအာင္

အညာေဒသေတြမွာ ႏွစ္ဆန္း တစ္ရက္ေန ့လုိ ေန ့မ်ဳိးေတြမွာ


အလွဴအတန္းလုပ္ရင္ဧည့္ခံေကြ်းေမြးေလ့ရွိပါတယ္ ..

ကန္ဇြန္းဥယုိထုိးေတာ့မယ္ဆုိရင္ ..

ေရႊကန္ဇြန္း ငခ်ိတ္ကန္ဇြန္းသုံးလုိ ့ရပါတယ္

ကန္ဇြန္းဥကုိျပဳပ္ အခြံႏႊာ ေၾကေအာင္ေျခထားပါ

ဒယ္အုိးထဲမွာ ဆီထည့္ ေထာပတ္ထည္ ပူေအာင္တည္ပါ .. ဆီပူလာရင္

ေျခထားတဲ့ကန္ဇြန္းဥထည့္ပါ အုန္းႏုိ ့ထည့္ပါ သၾကား ဆား နဲနဲထည့္ေမႊ

အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ ... ခဏေနရင္ သီဟုိေစ့ စပ်စ္ေျခာက္ထည့္ပါ

ေရခန္းလာရင္ ကန္ဇြန္းဥေတြအုိးမွာမကပ္ေတာ့ဘဲ

လုံးေထြးလာပါလိမ့္မယ္ .. ကန္ဇြန္းဥယုိေရကုန္လာရင္ေတာ့

ေထားပတ္နံ ့သင္းလာၿပီး အုိးမွာကပ္မေနေတာ့ပါဘူး ..

အဲ့လုိအခ်ိန္ေရာက္ရင္ေတာ့ အရမ္းကုိအရသာရွိၿပီး

ေထာပတ္နံ ့သင္းသင္းေလး နဲ ့ကန္ဇြန္းဥယုိရပါၿပီရွင္ ....

Shared from ထမင္းမိန္မိန္စားရေအာင္ (FB)

No comments:

Post a Comment