ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္၊ငါးထမင္းနယ္၊အာလူးထမင္းနယ္ သံုးမ်ိဳးမွာ ကြ်န္မသည္ ေနာင္ခ်ိဳတြင္ ပဲပုပ္ခ်က္နွင့္တြဲစားရေသာ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ထက္ ရွမ္းျပည္ေတာင္ပိုင္းတြင္စားရေသာပဲပုပ္ မပါသည္.ငါးထမင္းနယ္နွင့္အာလူးထမင္းနယ္ကိုပိုျကိုက္သည္။ငါးထမင္းနယ္ကို အင္းေလးရုိးရာ အစားအစာပာုလဲေျပာျကသည္…
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
ရွမ္းဆန္၊ ငါးရံ႕၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဂ်ဴးျမစ္ (သို.) ဂ်ဴးဖူး၊င႐ုတ္သီးေျခာက္္၊ျကာဇံအျကြတ္ေျကာ္၊ျကက္သြန္ပင္၊ျကက္သြန္ျဖဴ။ငွက္ေပ်ာဖက္အနဲငယ္၊
ျပဳလုပ္နည္း …
ေကာက္ညွင္းကဲ.သို.ေစးေသာ ရွမ္းဆန္ကို ဆန္ခ်င္ခြက္နွင့္ 2 ခြက္ထည္.ကာ သိပ္ေပ်ာ့မသြားေအာင္္ ခ်က္ျပီးအေအးခံထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးနွစ္လံုးကို ဆီမထည့္ဘဲ နႏြင္း၊ အရသာမုန္.၊ဆားနဲခ်က္ထားပါ။
ငါးရံ႕ 400 g တေကာင္ကို နႏြင္း၊ဆား၊ရသာမုန္.ထည္.ျပဳတ္ကာ အေအးခံအ႐ိုးႏႊင္ျပီး မြမြေလးဖြထားပါ။
ျကက္သြန္ျဖဴတလးံုကိုေထာင္း နႏြင္းနွင့္ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မွုန္.ထည္.ကာ ဆီမ်ားမ်ားနင္.အေရာင္လွေအာင္ဆီသတ္ထားပါ။
ပဲ (သို.) ဆန္ျကာဇံ အနဲငယ္၊ င႐ုတ္သီးေျခာက္ဆယ္ေတာင့္ကိုဆီေပၚေျကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ။
ျကက္သြန္ပင္ ၃ ပင္ကို ေရေဆးျပီးပါးပါးလွီးထားပါ၊
ဂ်ဴးျမစ္ ( 100) g ကို ေရစင္စင္ေဆးထားပါ…
ထမင္းကို ခ်က္ထားတဲ.ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္န ဲ႔ငါးရံ တ၀က္၊ ဆီခ်က္၊လိုအပ္ရင္ အရသာမုန္.နွင့္ဆားထည္.ကာ ေစးပိုင္ေနေအာင္ နယ္ၿပီး အလံုးေသးေသးေလးေတြလံုးထားလိုက္ပါ၊
စားခါနည္းမွ ပုဂံေပၚ ငွက္ေပ်ာဖက္ခင္းျပီး ငါးထမင္းလံုး ကိုျပားျပား ပါးပါးေလးျဖစ္ေအာင္ျဖန္.ကာ ႏႊင္ထားတဲ့ ငါးရံ႕၊ ဆီခ်က္၊ျကာဇံအျကြတ္ေျကာ္၊ျကက္သြန္ပင္ ျဖဴးပါ။
တြဲဖက္စားရန္ ဂ်ဴးျမစ္(သို.) ဂ်ဴးဖူး၊ ငရုပ္သီးေတာင့္ေျကာ္နဲ႔ ့ ငါးထမင္းနယ္ကို အရသာ ရွိရွိစားသံုးႏုိင္ပါၿပီ။
သတ္သတ္လြတ္ အာလူးထမင္းနယ္ကိုလဲ ငါးအစားအာလူးကိုျပဳတ္ ေထာင္းျပီးထည္.ကာစားသံုးနိင္ပါတယ္..ျပဳလုပ္နည္းကေတာ.အတူတူပါပဲရွင္…
Shared from Myanmar Foods & Others (FB)
No comments:
Post a Comment