ေခါပုတ္ကလဲ ရွမ္းအစားအစာပါပဲရွင္…
ေတာင္ျကီးေခါပုတ္၊ေက်ာက္မဲေခါပုတ္ စသည္ျဖစ္ျမိဳ.နာမည္တပ္ကာေခၚျကပါသည္၊
ေခါပုတ္ကိုေကာက္ညွင္းဆန္နွင့္လုပ္ေသာ ေခါပုတ္ျဖဴနွင့္ ငခ်ိတ္နွင့္လုပ္ေသာ ေခါပုတ္ရွိရာ ငခ်ိတ္နွင့္လုပ္ေသာေခါပုတ္ကိုလူျကိုက္ပိုမ်ားသည္ပာုထင္ပါသည္။
ေခါပုတ္ကိုကင္ျပီးေသာ္လည္းေကာင္း၊ေျကာ္ျပီးေသာ္လည္းေကာင္း သျကားနွင့္တြဲစားကာ ေကာ္ဖီနွင့္လဲမနက္စာအျဖစ္တြဲစားျကပါသည္၊၊
အခ်ိဳ.က ပဲျပဳတ္ ၊ ဆီတိုပာူးနွင့္လဲစားျကသည္။
ကေလာမွာေတာ.ေခါပုတ္ျဖဴကို ေထာင္းေထာင္းျပီးခ်င္း ပူပူေလး(ေခါပုတ္ေနြး)ကို နွမ္းေထာင္း ထဲတြင္ထည္.ကာ အလံုးေလးေတြလံုးျပီး ထန္းလ်က္ရည္ေလးနဲ.စားျကပါတယ္..
ရွမ္းျပည္မွာေတာ.လက္ေထာင္းျပင္ဆံုျကီးေတြနဲ.ေထာင္းျကတယ္..အိမ္ေတြမွာေက်ာက္ငရုပ္ဆံု
နွင့္ေထာင္းရတာကေတာ.သိပ္အဆင္မေျပလို.ထင္မိပါတယ္..
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ေကာက္ညွင္းဆန္ (သို.) ငခ်ိတ္ - 300 g ကိုေရစင္စင္ေဆးျပီး 30 မိနစ္ခန္.ေရစိမ္ထားေပးပါ၊
ႏွမ္းလံုး -100 g –(ေလွာ္ျပီးေထာင္းထားပါ ) နွမ္းလံုးမရွိကအနက္ေ၇ာင္နွမ္းျပားကိုသံုးနိုင္သည္၊
ပဲဆီ - အနဲငယ္
ဆား
ျပဳလုပ္နည္း
ေကာက္ညွင္းဆန္(သို.) ငခ်ိတ္ကုိ ေရေနြးေငြ.နွင့္ေကာက္ညွင္းဆန္ေစ.ေပ်ာက္သည္အထိေပါင္းေပးပါ။ ေကာက္ညွင္းက်က္ၿပီဆုိရင္ မကပ္ေစရန္ ဆီနွင့္ ႏွမ္းေထာင္း သုပ္ထားေသာ ငရုပ္ဆံုထဲသုိ႔ထည္႔ကာ ေပၚမွ နွမ္းထာင္းနွင့္ဆားအနဲငယ္ထည္.ကာ ဆန္လံုးေပ်ာက္သည္အထိေထာင္းပါ။ (မွတ္ခ်က္-ငရုပ္က်ဥ္ေပြ.ထိပ္တြင္လဲ ဆီနွင့္နွမ္းေထာင္းနဲနဲစီ သုတ္ေပးရန္လိုပါသည္။)
ငရုတ္ဆုံ မရွိသူမ်ားလဲ သန္.ေသာပလပ္စတစ္အိတ္ကိုသံုးထပ္ထပ္ကာ အိပ္အတြင္းထဲဆီသုပ္၊ နွမ္းအနဲငယ္ျဖဴးကာ ဆားအနဲငယ္နွင့္ေကာက္ညွင္းဆန္ ထည္႔ၿပီး စဥ္းလီတုန္းေပၚတင္ျပီးထုလို.လဲရ ပါတယ္ရွင္..
ေခါပုတ္ျပားရန္ ေထာင္းထားတဲ.ေကာက္ညွင္းကို လက္ကိုဆီသုပ္၊ လင္ပန္းထဲဆီသုပ္နွမ္းျဖဴးကာ မိမိလိုခ်င္ေသာပံုစံ အ၀ိုင္းျကီး၊ အ၀ိုင္းေသးျကိူက္သလိုျပားနိုင္ပါတယ္..ျပားထာေသာေခါပုတ္မ်ားကို
ဆီသုပ္ကာနွမ္းျဖဴးထားေသာ ဗန္းထဲတြင္ ေအးသြားေအာင္ထား လိုက္ရင္ေခါပုတ္ရပါျပီရွင္၊
ေခါပုတ္ေနြးစားခ်င္ရင္ေတာ.ေထာင္းေထာင္းျပီးခ်င္း ေခါပုတ္ကို နွမ္းနဲ.လံုးျပီးစားလို.ရပါတယ္.. ပူေနေသးတဲ.အတြက္မမာေသးတဲ.အတြက္ ကင္စား။ေျကာ္စားစရာမလိုပဲ ေပ်ာ.ေပ်ာ.ေလး နွင့္စားလိုေကာင္းပါတယ္..
ေခါပုတ္မ်ားတစ္ခုနွင့္တစ္ခုထပ္ကာထားမည္ဆိုလ်င္လဲ ဆီသုပ္၊နွမ္းျဖဴးကာနိုင္သည္။
က်ြန္မသည္ Professional မပာုတ္ေသာေျကာင့္ လိုအပ္သည္မ်ားရွိလ်ွင္ထပ္မံျဖည္.စြက္နိုင္ပါ တယ္ရွင္.
Shared from Myanmar Foods & Others (FB)
No comments:
Post a Comment