Saturday, March 22, 2014

၀က္သားဒုတ္ထိုး


မေနန.ညေနက လုပ္စားျဖစ္တဲ. မစံုမလင္ ၀က္သားဒုတ္ထိုးနဲ. ျကာဇံေျကာ္၊ တတိယ အျကိမ္ေျမာက္လုပ္စားျခင္းပါ။..

၀က္သားဒုတ္ထိုးအတြက္

-၀က္ကလီစာအစံု၊နားရြက္၊ လွ်ာ၊၀က္သား – ၁.၅ KG
-ျပဳတ္ထားေသာၾကက္ဥ – 3လံုး
-ရွာလကာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
-ဟင္းခ်က္၀ိုင္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
-ျကက္သားမွုန္႔ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ပ်ားရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
- ခရုဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
-ပဲငံျပာရည္ အျကည္- – ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ဆား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
- သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
-နတ္နတ္ပြင္႔ – ၃ ပြင့္ (သို.) တရုပ္မဆလာ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
-ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း
-ငရုပ္ဆီ- ေရြပုဇြန္မွ၀ယ္သည္..

၀က္သားဒုတ္ထိုးခ်က္နည္း

- နားရြက္နွင့္လွ်ာကို ဓါးနွင့္ျခစ္ပါကာ ၀က္ကလီစာအစံု၊နားရြက္၊ လွ်ာ၊၀က္သား၊ တို.ကိုေရနွင့္ေဆးျပီး၀က္အူမ်ားကို ရွလာကာရည္နွင့္ေရအနဲငယ္ထည္.ကာ သန္.စင္ေအာင္ေဆးပါ။ ၀က္အူပိတ္အတြက္ ၀က္အူမေလးေတြကို အထပ္ကေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ေျပာင္းျပန္လွန္ျပီး အူဒီဖက္ထိပ္မွပာိုဖက္ထိပ္ကို ၁၀” ကို ၅” သာက်န္သည္အထိ တူတံေလးနွင့္ထိုးထည္.ပါ။
အူခ်ဳဳိမ်ားကိုလဲေရေဆးျပီး ထိပ္နွစ္ဖက္ကို သြားျကားထိုးတံနွင့္ပိတ္ထားပါ။
ထိုေနာက္ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ဟင္းခ်က္၀ိုင္ ပ်ားရည္၊ ရွာလကာရည္၊ သၾကား၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အျကည္နွင့္အေနာက္၊ နတ္နတ္ပြင္႔တို.ကိုထည္႔ကာသမေအာင္နုုယ္ေပးျပီး ၁နာရီခန္႔ နုပ္ထားပါ။
-ခ်က္မည္. ဒယ္အိုးၾကီးထဲသို. ဆီထည႔္ျပီး ဆီက်က္လွ်င္ ၀က္ကလီစာကိုထည္.ကာ သူ.ေရကုန္ျပီးွဆီျပန္သည္အထိေျကာ္ေပးပါ။ထိုေနာက္ ၀က္ကလီစာျမဳပ္ရုံေရေနြးထည္႔ကာမီးျပင္းျပင္းျဖင့္ ေရခမ္းျပီးဆီျပန္သည္အထိ အဖုန္းအုပ္ကာတည္ထားေပးပါ။ဆီျပန္လာလွ်င္ အက်က္ျမန္ေသာ အသဲ၊ ႏွလံုး၊ လွ်ာ၊နားရြက္၊ေက်ာက္ကပ္၊တုိ႔ကုိ ဆယ္ကာပုဂံတစ္ခုထဲထည္.ထားပါ။ျပဳတ္ထားေသာ ျကက္ဥ ၃လံုးကို အခြံခြာကာထည္႔ျပးီ က်က္ခဲေသာ ၀က္အူအစံုကိုေရေနြးနွစ္ျကိမ္ (သို) ၃ျကိမ္ခန္႔ ထပ္ကာထပ္ကာထည္.ကာမီးျပင္းျပင္းနွင့္အဖံုးအုပ္ကတည္ျပီး က်က္၍ ဆီျပန္လာပါက ေဆာ႔ရည္အနည္းငယ္ထားကာဖယ္ထားေသာ အသဲ၊ ႏွလံုး၊ လွ်ာ၊နားရြက္၊ေက်ာက္ကပ္၊တုိ႔ကုိ ထည္.ကာေမြျပီး ၀က္ကလီစာတို.ကို ပါးပါးလွီးကာ ေဆာ႔ရည္မ်ား ဆမ္းျပီး ငရုတ္ဆီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တုိ႔ျဖင္႔ အရသာရွိေသာ၀က္သားဒုတ္ထိုးကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္..
- ျကာဇံေၾကာ္နဲ.လဲတြဲဖက္ျပီးစားနိုင္ပါတယ္..

ငရုပ္ဆီအတြက္

ငရုပ္သီးစိမ္း(၂)ေတာင့္နွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴနွစ္မြာကိုေရေဆးကာ
ေထာင္းျပီး ပုဂံတစ္ခုထဲသုိ.ထည္.ပါ အေပၚမွ ငရုပ္ဆီ
ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တစ္၀က္ခန္.နွင့္ ဆား၊ ငံျပာရည္၊သျကား၊ရွာလကာရည္၊
ထမင္းရည္အနဲငယ္ထည္.ကာ သမေအာင္ေမြျပီး
၀က္သားဒုတ္ထိုးနွင့္တြဲကာသံုေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္

Shared from Myanmar Foods & Others (FB)

No comments:

Post a Comment