Sunday, March 23, 2014

၀က္သား ပာင္းထုပ္ - ျကက္သြန္ပင္၊ ငွက္ေပ်ာဖူး


ဒီတစ္ခါ ပာင္းထုပ္ကို ျကက္သြန္ပင္၊ ငွက္ေပ်ာဖူးနဲ.လုပ္စားပါတယ္
ပာင္းထုပ္က ရွမ္းျပည္ေတာင္ပိုင္းအစားအစာတစ္ခုပါ၊ ဆန္လံုးစီ
(သို.) ေကာက္ညွင္းခြက္ေျကာ္နွင့္တြဲစားေလ.ရွိသည္..

၀က္သားဟင္းထုပ္ -

- ၾကက္သြန္ပင္ 400 g ကို ေရစင္စင္ေဆးျပီး1” ေလာက္ၿဖတ္ပါ ,
- ငွက္ေပ်ာဖူးနွစ္ဖူးကိုကိုအခြံျကမ္းခြာ အူတိုင္ထုတ္ကာပါးပါး
လွီးဆားနွင့္ေရနဲ.ျပီးနယ္အဖန္ရည္ညွစ္ထုပ္ထားပါ။
-ဆန္ မုွွွန္. 400g (သို.) ဆန္ျကမ္း ဆန္ခ်ိန္ခြက္တခြက္ခြဲကို
ေ၇တစ္နာရီစိမ္ျပီးမညွက္တညွက္ေထာင္း၊
-၀က္သားၿပဳတ္ေၾကာ္ -400g ကို ပါးပါးလွီးထားပါ
-ဆီ ၊ ဆား ၊ ဆႏြင္း ၊ ငရုပ္သီး အစိမ္းမုွွွန္. - အနဲငယ္စီ -
ဂ်င္း- 1 " နွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴ - 3မြာကို အခြံခြာေရေဆးျပီး
ညွက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
-ေရ
-ခရမ္းခ်ဥ္စီး ၁ လံုး ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
- 6” စီၿဖတ္ထား ေသာ ငေပ်ာဖက္ - 25 ရြက္
-သြားျကားထိုးတံ

-ဆန္လံုးစီ - 10 ခုခန္.ေျကာ္ထားပါ။
-ျကက္သြန္ျဖဴဖတ္မ်ားမ်ားနွင့္ခ်က္ထားတဲ.ဆီခ်က္
-ငရုပ္သီးေျခာက္မညွက္တစ္ညွက္ေထာင္း - ထမင္စားဇြန္း 2
ဇြန္းခန္.ကို ပုဂံထံထည္.ကာ အေပၚမွဆီပူေလာင္းထည္.ထားပါ။
-ငရုပ္သီးလံုးေျကာ္ - 10 ေတာင့္
-ဂ်ဴးျမစ္ (သို.) ဂ်ဳးဖူး ကို ေရစင္စင္ေဆးထားပါ။

-ထိုေနာက္ ဇလံုျကီး တစ္လံုးတြင္ ျကက္သြန္ပင္ကိုထည္.ျပီး တစ္လံုးကို
ငွက္ေပ်ာဖူးကိုထည္.ကာ ဆန္.မုန္.၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဂ်င္းျကက္သြန္ျဖဴေထာင္းကိုတစ္၀က္စီခြဲထည္.ျပီး ဆီ ၊ ဆား ၊ ဆႏြင္း ၊ ငရုပ္သီး အစိမ္းမုွွွန္.တို.ကိုထည္.ကာ ေရကိုအရမ္းမ်ားမသြာေစရန္ နဲနဲစီထည္.ျပီး ပ်စ္ပ်စ္
စီးစီးေလးျဖစ္သည္အထိသမေအာင္ေမြပါ။
-ထိုေနာက္ ငွက္ေပ်ာဖက္ထဲကို ထဲကို 2 - 3 ဇြန္းထည္.ကာ အေပၚမွ
၀က္သားျပဳတ္ေျကာ္ကို 3 ေလးဖတ္ကိုတင္ျပီးထုပ္ကာ
သြားျကားထိုးတံနွင့္ ပိတ္ျပီး ေ၇ေငြ.ႏွင္. 30 minutes ခန္.ေပါင္းၿပီး
-ၾကက္သြန္ၿဖဴငရုပ္သီးဆီခ်က္၊ ငရုပ္သီးဆီပူေလာင္း၊ ငရုပ္သီးေျကာ္
ဆန္လံုးစီ၊ဂ်ဳးျမစ္(သို.)ဂ်ဴးဖူးတို.ႏွင္.တြဲကာ အရသာရွိေသာ ျကက္သြန္ပင္နွင့္ံ ငွက္ေပ်ာဖူးပာင္းထုပ္ကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္..

က်ြန္မကေတာ.ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္.တာမျကိုက္လို.ထည္.ျပီးမလုပ္ပါ... --
တခ်ိဳ.က ေဂါဖီထုပ္ပါထည္.ျကပါတယ္.၊
ဆန္ျကမ္း ကိုတသ္နာရီခန္.ေရစိမ္ျပီးမညွက္တညွက္ေထာင္းျပီးထဲ.တာက ဆန္မွုန္.ထည္.တာထက္ ပာင္းထုပ္ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္..
ရွမ္းေျမာက္ပိုင္းမွာေတာ. မုန္ညွင္းညြန္.နဲ.လုပ္ျပီး မုန္ညွင္းေပါင္းေခၚျကတယ္၊
သက္သတ္လြတ္စားသူမ်ား ၀က္သားမထည္.ပဲလုပ္စားနိုင္သည္။
ဂ်ဴးရြက္၊ဂ်ဴးဖူး .နဲ.လဲလုပ္စားလို.လဲရပါတယ္ရွင္...

Shared from Myanmar Foods & Others (FB)

No comments:

Post a Comment