ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-ေကာက္ညင္းဆန္မႈန္႕၃ခြက္(ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
-ဆန္မႈန္႕၁ခြက္
-အုန္းႏို႔၂ဗူး
-ၾကံသကာ ၃၀ ဂရမ္ (ဂရမ္မသိရင္ ၾကံသကာရည္က်ဲေဖ်ာ္ဟင္းခ်က္ဇြန္း၃ဇြန္း)
-သၾကား ၄ဇြန္း(ဟင္းခ်က္ဇြန္း)
-ေထာပတ္ ၃ဇြန္း(ဟင္းခ်က္ဇြန္း)
-ဆီ၂ ဇြန္း(ဟင္းခ်က္ဇြန္း)
-ဆား ၁ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-ဘိန္းေစ့
ေကာက္ညင္းနဲ႔ဆန္မႈန္႕ကိုေရာကာေရေဖ်ာ္လိုက္ပါ။ ျပီရင္ ဆားေရာပါ။
ထမင္းေပါင္းအိုးထဲကို ထဲ႔ျပီး ထမင္းခ်က္သလို ေရအမွတ္၃မွာထားျပီး ခ်က္လိုက္ပါ။( ေမႊရတာ သက္သာေအာင္)
က်တ္သြားရင္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္ေနတာေတြ႔ရပါမယ္။
အဲဒီအခါမွမုန္႕က်ိဳမဲ႔အိုးထဲကို ေျပာင္းထဲ႔ကာ အုန္းႏို႔၊ သၾကားေရာပါ။
ျပီရင္ ဆားေရာပါ။
ခနေမႊျပီး ၾကံသကာေရ ေလာင္းထဲ႔ပါ။ မီးကိုအေနေတာ္ထားလို႔ရပါတယ္။အဆက္မျပတ္ေမႊပါ။
မိနစ္ ၃၀ – ၄၀ ၾကားက်ိဳရင္းမွမုန္႕က်ိဳေရနီလာရင္ ဘိန္းေစ့ မ်ားေလာင္းထဲ႔ကာဆီ၊ ေထာပတ္ေရာကာေမႊပါ။အဆက္မျပတ္ေမႊပါ။
ဆီျပန္ကာပ်စ္ခဲလာရင္ ဟာလဝါရပါျပီ။
မုန္႕ဘန္းထဲ ထဲ႔အေအးခံထားပါ။
ဒီေန႕ညအေအးခံရင္ ေနာက္တရက္မနက္မွာ အေနေတာ္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ပုသိမ္ဟာလဝါ ကိုစားသုံးလို႔ရပါျပီ။
အဲဒီအခါမွမုန္႕က်ိဳမဲ႔အိုးထဲကို ေျပာင္းထဲ႔ကာ အုန္းႏို႔၊ သၾကားေရာပါ။
ျပီရင္ ဆားေရာပါ။
ခနေမႊျပီး ၾကံသကာေရ ေလာင္းထဲ႔ပါ။ မီးကိုအေနေတာ္ထားလို႔ရပါတယ္။အဆက္မျပတ္ေမႊပါ။
မိနစ္ ၃၀ – ၄၀ ၾကားက်ိဳရင္းမွမုန္႕က်ိဳေရနီလာရင္ ဘိန္းေစ့ မ်ားေလာင္းထဲ႔ကာဆီ၊ ေထာပတ္ေရာကာေမႊပါ။အဆက္မျပတ္ေမႊပါ။
ဆီျပန္ကာပ်စ္ခဲလာရင္ ဟာလဝါရပါျပီ။
မုန္႕ဘန္းထဲ ထဲ႔အေအးခံထားပါ။
ဒီေန႕ညအေအးခံရင္ ေနာက္တရက္မနက္မွာ အေနေတာ္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ပုသိမ္ဟာလဝါ ကိုစားသုံးလို႔ရပါျပီ။
Shared from
http://htetfamily.com/2012/05/01/%E1%80%95%E1%80%AF%E1%80%9E%E1%80%AD%E1%80%99%E1%80%B9%E1%80%9F%E1%80%AC%E1%80%9C%E1%80%9D%E1%80%AB/
No comments:
Post a Comment