Saturday, March 22, 2014

ပုသိမ္ဟာလဝါ

ဟိုတေလာကအိမ္က မိသားစုေတြ ေခ်ာင္းသာသြားတယ္ဆိုကတည္းက ဒီလန္ဒန္မွာကိုယ္က ဂနာတယ္မျငိမ္ခ်င္ေတာ့ဘူး။ က်န္ခဲ႔ရတာက တမ်ိဳး ပုသိမ္ဟာလဝါ၊ ဂဏန္း၊ ပုဇြန္ စားခ်င္တာက တမ်ိဳးနဲ႔ တေယာက္တည္းေတာ္ေတာ္ ခံစားလိုက္ရပါတယ္။ အေမက ျပန္လာဆိုေတာ့လဲ ပူလြန္းတဲ႔ရာသီမို႔ ကေလးေတြဂ်ီမွာေၾကာက္လို႔ မသြားရဲ။ ဘယ္သူ႕အျပစ္ ေျပာရမွန္းမသိနဲ႔ တအိမ္လုံးလိုက္မဲမိပါတယ္။ ေနာက္ဆုံးကေလးေတြနဲ႔အတူေနေပးတဲ႔အမက ညီမေလးလုပ္တတ္ေနတာပဲ လုပ္စားေပါ့တဲ႔ ၊ ဟာလဝါထိုးရမွာလဲ ခပ္ေၾကာက္ေၾကာက္ပါ။ ေတာ္ေတာ္လက္ေညာင္းေအာင္ထိုးရလြန္းလို႔ပါ။ ဒီတခါတာ့အလြယ္နည္းနဲနဲသုံးပါတယ္။ အိသက္က ေရႊျမင္းပ်ံကိုပဲအရမ္းၾကိဳက္လို႔ အဲဒီပုံစံ အရသာမရမျခင္း က်င့္ထားတာပါ။ အဲဒါနဲ႔ ဒီဟာလဝါဆိုတာက က်န္းမာေရးနဲ႔ေတာ္ေတာ္မညီတာပါ။ အဆီအအိမ္႔မ်ိဳးစုံပါ ပါတယ္။ ဒါေပမဲ႔လဲ ဦးရယ္ လူဆိုတာဟာ ခက္တယ္ဆိုသလိုေပါ့ေနာ္ ၾကိဳက္လြန္းလို႔ စားမွာပဲ စားမွာပဲ ငါ့ကိုလာမတားနဲ႔ျဖစ္သြားတာေပါ့ :) ( ပုံမွန္က ေကာက္ညင္းပဲသုံးပါတယ္။ သူငယ္ခ်င္း မႏိုင္ရဲ႔အၾကံေပး ခ်က္အရဆန္မႈန္႕ေရာၾကည့္တာ အရင္ကထက္ပိုအဆင္ေျပတာေတြ႕ရပါတယ္)



ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-ေကာက္ညင္းဆန္မႈန္႕၃ခြက္(ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
-ဆန္မႈန္႕၁ခြက္
-အုန္းႏို႔၂ဗူး
-ၾကံသကာ ၃၀ ဂရမ္ (ဂရမ္မသိရင္ ၾကံသကာရည္က်ဲေဖ်ာ္ဟင္းခ်က္ဇြန္း၃ဇြန္း)
-သၾကား ၄ဇြန္း(ဟင္းခ်က္ဇြန္း)
-ေထာပတ္ ၃ဇြန္း(ဟင္းခ်က္ဇြန္း)
-ဆီ၂ ဇြန္း(ဟင္းခ်က္ဇြန္း)
-ဆား ၁ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-ဘိန္းေစ့

ေကာက္ညင္းနဲ႔ဆန္မႈန္႕ကိုေရာကာေရေဖ်ာ္လိုက္ပါ။ ျပီရင္ ဆားေရာပါ။



ထမင္းေပါင္းအိုးထဲကို ထဲ႔ျပီး ထမင္းခ်က္သလို ေရအမွတ္၃မွာထားျပီး ခ်က္လိုက္ပါ။( ေမႊရတာ သက္သာေအာင္)



 
က်တ္သြားရင္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္ေနတာေတြ႔ရပါမယ္။
အဲဒီအခါမွမုန္႕က်ိဳမဲ႔အိုးထဲကို ေျပာင္းထဲ႔ကာ အုန္းႏို႔၊ သၾကားေရာပါ။



ျပီရင္ ဆားေရာပါ။



ခနေမႊျပီး ၾကံသကာေရ ေလာင္းထဲ႔ပါ။ မီးကိုအေနေတာ္ထားလို႔ရပါတယ္။အဆက္မျပတ္ေမႊပါ။



မိနစ္ ၃၀ – ၄၀ ၾကားက်ိဳရင္းမွမုန္႕က်ိဳေရနီလာရင္ ဘိန္းေစ့ မ်ားေလာင္းထဲ႔ကာဆီ၊ ေထာပတ္ေရာကာေမႊပါ။အဆက္မျပတ္ေမႊပါ။



ဆီျပန္ကာပ်စ္ခဲလာရင္ ဟာလဝါရပါျပီ။



မုန္႕ဘန္းထဲ ထဲ႔အေအးခံထားပါ။



ဒီေန႕ညအေအးခံရင္ ေနာက္တရက္မနက္မွာ အေနေတာ္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ပုသိမ္ဟာလဝါ ကိုစားသုံးလို႔ရပါျပီ။


Shared from
http://htetfamily.com/2012/05/01/%E1%80%95%E1%80%AF%E1%80%9E%E1%80%AD%E1%80%99%E1%80%B9%E1%80%9F%E1%80%AC%E1%80%9C%E1%80%9D%E1%80%AB/

No comments:

Post a Comment