က်မကဒီလFood Magazine မွာ မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္လုပ္နည္း ကိုတင္ထားမိတာရယ္၊ ေနာက္လသၾကၤန္လျဖစ္ေနတာရယ္ေၾကာင္႔ေရႊရင္ေအးလုပ္စားနုိင္ဖုိ႔ အမွတ္တရအေနနဲ႔ျမန္မာ့႐ိုးရာနွစ္သစ္ကူး အျဖစ္ ေရႊရင္ေအးေစၾကရန္ဆုမြန္ေတာင္းရင္း ေရးေပးခ်င္ပါတယ္။ က်မတို႕အိမ္မွာက ကိုယ္တိုင္လုပ္မုန္႕လက္ေဆာင္းဖတ္ကအျမဲလိုလိုရွိေနတတ္ပါတယ္။ ေအာ္ဒါလုပ္ရင္း အိမ္အတြက္ပါပို္ လုပ္ရပါတယ္။ က်မသားအၾကီးေရာ က်မေရာ ဖာလူဒါအလြန္ၾကိဳက္ပါတယ္။ က်မအမ်ိဳးသားကေရႊရင္ေအးကိုပိုၾကိဳက္ပါတယ္။ ရန္ကုန္က်မတို႕ေနတဲ႔ ၂၉လမ္းထိပ္မွာ ဗိုလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္းေစ်း(စေကာ႔ေစ်း)ရွိပါတယ္။ က်မအေမဆိုင္ကျပန္လာရင္ ညီအမေတြေန႕လည္စာမွာတဲ႔အခါ ေရႊရင္ေအးကို ေစ်းထဲကိုကားပတ္ျပီးဝယ္ခဲ႔ဖို႕မွာတတ္ၾကပါတယ္။ စေကာ႔ေစ်းက ဝက္သားတုတ္ထိုး၊ ေရႊရင္ေအး နံမည္ၾကီးတယ္ေလေနာ္။ ဒီမွာေတာ့ဝယ္စားမရလို႕ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားရပါတယ္္။ ၾကည့္ရေအာင္-
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
သၾကားရည္၊ သာကူ၊ ေက်ာက္ေက်ာ၊ မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္၊ ေကာက္ညွင္းေပါင္း၊ ေပါင္မုန္႕၊ ေရခဲ
ေက်ာက္ေက်ာ
အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်လုပ္နည္းဒီမွာၾကည့္ပါာ
သာကူ
သာကူကိုလဲ မ်က္စိေပ်ာက္တဲအထိအေရာင္ထဲ႔ ျပီးက်ိဳပါ။ ျပီးရင္ဇကာထဲ သြန္ျပီးေရေအးနဲ႔ေဆးေပးပါ။ သာကူမ်ားကပ္မေနေစရန္ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကိဳက္ရင္အေရာင္ထဲ႔ပါ။
ေကာက္ညင္းေပါင္း
ေကာက္ညင္းဆန္ ခြက္တခြက္နဲ႔ ေကာက္ညင္းထမငး္တည္ပါ။
သၾကားရည္
သၾကား တခြက္ကို ေရနဲနဲနဲ႔ပ်စ္ေအာင္က်ိဳထားပါ။ အုန္းႏို႕ရည္ အုန္းႏို႕၂ဗူးခန္႕ကို သၾကား ၁ဇြန္း(စားပြဲတင္) နဲ႔ ၅မိနစ္ခန္႕တည္ျပီးအေအးခံထားပါ။
ေပါင္မုန္႕ေလးမ်ားကိုေလးေထာင္႔ေလးမ်ားညွပ္ထားပါ။ ေရခဲတုံးေလးမ်ားလဲအဆင္သင့္ရွိပါေစ။
အားလုံးစုံျပီဆိုရင္ပန္းကန္တစ္ခုထဲ သၾကားရည္၊ သာကူ၊ ေက်ာက္ေက်ာ၊ မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္၊ ေကာက္ညွင္းေပါင္း၊ ေပါင္မုန္႕၊ ေရခဲတုိ႔ကို တပြဲစာျပင္ဆင္ျပီး ေနာက္ဆုံးအုန္းႏို႕ရည္ျဖင့္မြမ္းမံကာ ေႏြပူပူမွာ ေရႊရင္မပူေအာင္ ေရႊရင္ေအး ေအးေအးေလး သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
Shared from
http://htetfamily.com/2013/03/16/%E1%80%B1%E1%80%9B%E1%82%8A%E1%80%9B%E1%80%84%E1%80%B9%E1%80%B1%E1%80%A1%E1%80%B8/
No comments:
Post a Comment