အီၾကာေကြးေၾကာ္နည္းေလးကို အရင္က တစ္ခါတင္ၿပီးပါၿပီ။ တစ္ခ်ဳိ.ကလုပ္လို.အဆင္ေျပၿပီး၊ တစ္ခ်ဳိ.ကလုပ္လို. အဆင္မေျပဘူးလို.ေျပာၾကပါတယ္။ လုပ္လို.အဆင္မေျပဘူးဆိုတဲ့ သူမ်ားအတြက္ ေနာက္တစ္နည္းထပ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
** အီၾကာေကြးေၾကာ္ဖို. အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
dry yeast – 1/2 tsp
baking powder – 1/4 tsp
sugar – 1 tsp
salt – 1/2 tsp
plain flour – 3 cups (750 ml)
cold water – 1 cup (250 ml) (ေရခဲေရမဟုတ္)
vegetable oil – 5 tbsp
dry yeast, baking powder, sugar, salt တို.ကို ဇလံုထဲထည့္ပါ။
plain flour, cold water & vegetable oil တို.ကိုပါ ထည့္ကာ အေတာ္ေလးနံွ.သြားေအာင္ ဇြန္းနွင့္ ဦးစြာ နယ္ေပးၿပီးလွ်င္ လက္နွင့္ဆက္နယ္ေပးပါ။
ေစးကပ္ေနေသာ dough (မုန္.သား)မ်ား ညက္သြားေအာင္ ေသေသခ်ာခ်ာနယ္ေပးပါ။
လက္မွာကပ္ေနသည္မ်ားကို ဇြန္းနွင့္ျခစ္ခ်ၿပီး လက္ကိုေဆးကာ ဆီအနည္းငယ္သုတ္၍ ဆက္နယ္ေပးပါ။
လက္ဖေနာင့္ထဲ အားထည့္ကာ ဖိေပးပါ။
လက္သီးဆုပ္ၿပီး လက္ေခ်ာင္းထိပ္မ်ားနွင့္ ဖိထိုးေပးပါ။(အရမ္းကပ္ေနသည္ဆိုၿပီး plain flour လံုးဝ ထပ္မထည့္ပါနွင့္။)
၁၅ မိနစ္ခန္.ၾကာလွ်င္ မုန္.သားမ်ားနူးညံ့ကာ ေအာက္ပါပံုအတိုင္း လံုးဝ မကပ္ေတာ့ပါ။
မကပ္ေတာ့သည့္ dough ကို glad wrap နွင့္ ေလလံုေအာင္ထုပ္ကာ ေအးေသာေနရာမွာ ၁ နာရီ ထားပါ။ (ေရခဲေသတၱာထဲ မဟုတ္ပါ။)
၁ နာရီ ၾကာၿပီးေနာက္ အနည္းငယ္ပြလာေသာ dough ကို (နယ္၊ လက္ဖေနာင့္နွင့္ အားစိုက္ဖိ၊ လက္သီးဆုပ္ၿပီး လက္ေခ်ာင္းထိပ္မ်ားနွင့္ထိုး)သည္မ်ား ၅ မိနစ္ခန္. လုပ္ေပးပါ။
plain flour (1/2 tbsp)ခန္. ျဖဴးထားေသာ ညီညာေသာ မ်က္နွာျပင္ေပၚ မုန္.သားကို ထားကာ ဓါးနွင့္ ၂ ပိုင္းျဖတ္ပါ။
မုန္.သားကို အေခ်ာင္းေလးေတြ မျဖတ္ခင္ vegetable oil (၁ လီတာခြဲ) ခန္.ကို high heat နွင့္ အပူေပးထားပါ။
ျပီးလ်ွင္ မုန္.သား ၂ ခုကို 0.5 cm အထူ၊ 8 cm အနံ နွင့္ 30 cm အလ်ား ခန္.စီ ရေအာင္လိမ့္ပါ။
မုန္.သား ၂ ခုကို ခဏ ဖယ္ကာ ညီညာေသာ မ်က္နွာျပင္ေပၚ ဂ်ဳံမုန္. (1/2 tbsp)ခန္. ထပ္ျဖဴး ျပီး 3cm x 8 cm strips (အေခ်ာင္း) ေပါင္း ၁၀ ခုစီ ျဖတ္ေပးပါ ၊၊
ျဖတ္ၿပီးလွ်င္ ၂ ခုစီထပ္ကာ တူနွင့္ တစ္ခ်က္စီ ဖိခ်ပါ။
ဆီ အေတာ္ၾကီးပူလာလွွ်င္ ထပ္ထားေသာ ထိုနွစ္ေခ်ာင္းကို လက္နစ္ဖက္ နွင့္ ဖြဖြေလးကိုင္ကာ ၿဖည္းျဖည္းခ်င္း အေပၚေအာက္လွဳပ္ေပးၿပီး ရွည္ထြက္လာေအာင္လုပ္ပါ။
ရွည္ထြက္လာလွ်င္ ဆီပူထဲထည့္ကာ ပြတက္လာေအာင္ ၁၀ စကၠန္.ခန္. ထားပါ။
ၿပီးမွ ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ကာ ဆက္ေၾကာ္ေပးၿပီး အီၾကာေကြးအေရာင္ ရမွ ဆယ္ပါ။
ေၾကာ္ေနစဥ္ ဆီအရမ္းပူလာလွ်င္ မီးအနည္းငယ္ေလွ်ာ့ေပးပါ။
Shared from Chaw Su's Food Friends (FB)
No comments:
Post a Comment