Saturday, March 22, 2014

မုန္႔လက္ေဆာင္း



မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္လုပ္နည္းကိုသမီးေလးေမြးျပီကာစ အိသက္ facebook ေပၚမႇာတင္ဖူးပါတယ္ေနာ္။ အခု ဒီနည္းေလးက ႏိုင္ငံျခားမွာ ဆန္ၾကမ္းၾကိတ္မရႏိုင္ရင္လုပ္လို႔လြယ္တဲ႔ နည္းေပါ့ေနာ္။ကေလးေတြ ၂၀၁၁ ေမြးေန႕ပြဲမွာ ေရႊရင္ေအးပါ ပါတယ္။ အဲဒီတုန္းက မုန္႔လက္ေဆာင္းက ဒီနည္းနဲ႔လုပ္တာပါ။အရမ္းအဆင္ေျပျပီး လုပ္ရလြယ္တဲ႔နည္းေလးမို႔ေျပာျပခ်င္ပါတယ္။



ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-ဆန္မႈန္႕၁၀ဇြန္း( ဟင္းခပ္ဇြန္း)
-Tapioca flour ၃ဇြန္း( ဟင္းခပ္ဇြန္း)
-ဆြမ္းေမႊးရည္ (pandan paste)
-ထုံးက်က္တတ္ရည္၂ လီတာ

ထုံးက်တ္တတ္ရည္ဆိုတာ ထုံးကိုေရေဖ်ာ္ျပီးေက်ာက္ခ်ဥ္ထဲ႔ပါ။ေရၾကည္လာရင္အေပၚေရၾကည္ကထုံးက်က္တတ္ရည္ ျဖစ္ပါတယ္

ေက်ာက္ခ်ဥ္,ထုံး alum and line stone



ဆန္မႈန္႕နဲ႔ tapioca flour ကိုေရာျပီးထုံးက်က္တတ္ရည္နဲ႔ က်ိဳပါ။ ဆြမ္းေမႊးရည္ အေရာင္ႏု၊ ရင္႔ ၾကိဳက္သလိုထဲ႔ ေမႊပါ.



ဆြမ္းေမႊးရည္ အေရာင္ႏု၊ ရင္႔ ၾကိဳက္သလိုထဲ႔ ေမႊျပီး ေတာ္ေတာ္ပ်စ္လာျပီဆိုမွ ေအာက္ကေရခဲထဲ႔ထားေသာ ေရခဲရည္ထဲသို႔ ဇကာေပါက္ပါေသာခြက္ထဲကို မုန္႕ရည္ကိုထဲ႔ျပီး ေျဖးေျဖးခ်င္းကိုဖိခ်ပါ။







ေရခဲေရကိုခဏခဏလဲေပးရပါမယ္ေနာ္ ဘာလို႕ဆိုေတာ့အေပၚကက်လာတဲ႔အပူမုန္႕ရည္က ေအာက္က ေရခဲရည္ေၾကာင္႔

အခဲသ႑ာန္ေျပာင္းသြားတာပါေနာ္။ ေရေအးမွ မုန္႕အပူက အခဲသ႑ာန္ျဖစ္ပါမယ္။




Shared from 
http://htetfamily.com/2012/02/25/%E1%80%99%E1%80%AF%E1%80%94%E1%80%B9%E1%82%94%E1%80%9C%E1%80%80%E1%80%B9%E1%80%B1%E1%80%86%E1%80%AC%E1%80%84%E1%80%B9%E1%80%B8%E1%80%96%E1%80%90%E1%80%B9%E1%80%9C%E1%80%AF%E1%80%95%E1%80%B9%E1%80%94/

No comments:

Post a Comment